начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

има ли институция която може да те защити от вредно влияние

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли институция която може да те защити от вредно влияние

Мнениеот mladomo » 09 Апр 2010, 16:16

За съжаление ми се наложи да си напусна жилището след масов тормоз от съседи . И неадекватна намеса на полиция , която тотално им узакони Тормоза.
Съседите на долния етаж са си избили стените незаконно и са си изнесли кухнята на терасата и са качили два климатика на перилата на терасата. И това става в центъра на града,
КЛиматици се монтират на колони и на ъгъл а не под прозорци и по средата на стените.. Така се създават невеорятни вибрации и не може да се спи звукът се чува дори като си сложиш главата на въглавницата. За сметка на това съседите не ги изключват.Стаите ми са две, а климатиците им три.

Писах до РИОКОЗ до министерство на здравеопазването до кметството до полицията. От кметството дори не ми отговориха.
Риокоз ми писаха че това е от компетентността на събранието в блока.

Оказва се че за да има действия от институциите първо някой трябва да умре. СЪседа е млад и няма скоро да умре.
Аз намерих собствено решение като съседите си пускаха климатиците пусках един дизбалансиран двигател в едно канче с компутърна система която подава различни време интервали което си беше имитация на развален климатик.
ТОва накара съседите да си спират климатиците. НО една нощ дойде полиция и ме предупреди да не тормозя съседите. Как полицията измери че аз ги тормозя, а те мене не не знам. Факт е че съседите са от известна фамилия вминалото.

Питам има ли институция в тази страна , която да те защити в собственото ти жилище от шум, вибрации, пушеци от комини , радиомагнитни излъчвание ,радиоактивни излъчвния ,химически влияния и хиляди оопасни влияния или трябва да умре някой и аутопсията да установи от какво е умрял.
mladomo
Потребител

Re: Има ли институция която може да те защити от вредно влияние

Мнениеот shopov » 09 Апр 2010, 16:48

Ако не се защитиш сам няма кой...

Аз имах същия проблем - съседите над мен - пускаха силно музика след 22 ч. "...за милиони няма закони, а за кокошка....." и други подобни бисери.

Тъй като явно се изживяваха като милионери, аз реших да проверя дали това наистина е така.
Много се амбицирах и всяка вечер започнах да викам полиция чрез тел.112, след това написах писмена жалба срещу тях, след което в най- големия студ през зимата вечер като чуех че се прибират, слизах до централното електрическо табло и им спирах тока, след което го заключвах отново за да не могат да си го пуснат. :twisted: :twisted: :twisted:

В момента са страшно учтиви и са сменили и музикалните предпочитания тихичко се чува Сара Брайтман :D :D .
shopov
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 09 Апр 2010, 17:06

Това не е решение...
Защото както ти спираш тока, някой път може някой да спре твоя... да не говорим, че това което правите със спиране на тока е незаконно.
Аз също бих казал имам лек проблем със съседи, които ми тропат, а супер скъпият апартамент има отвратителна некадърна малоумна изолация и буквално ги чувам като си говорят, а като се скарат не ми се говори. Наематели са, една нощ си имаха среща, спряха с купоните, общо взето в 23.30 се изнасят към дискотеките ако се съберат, макар че зимата е от 22.00 нощната тишина.... други наематели пък се оказаха някакви музиканти, те много хубаво свиреха и пееха, ама в 02.00 вече не ми се слуша музика... за тях пък да не дърпам дявола за опашката от месеци не съм им чувал китарите :D .

Но иначе на темата и въпроса "Питам има ли институция в тази страна , която да те защити в собственото ти жилище от шум, вибрации, пушеци от комини ....." - не, няма. Защото всеки акт на институция може да бъде атакуван в съда, което значи години... и обикновено.....
сещам се за познат, който съди съседката си отгоре, която изкъртила комна на банята и той няма вентилация, пуска жалба, идват, показва им че е запушено, те казват - ок, после получава писмо, че отишли у нея и тя им показа тръба, която заменила комина..... :!: а той все още не разбира, и е мае - може ли някой да си вземе стълбището и да го замени с дървена стълба :mrgreen: .
nikiboy
Потребител

Мнениеот mladomo » 09 Апр 2010, 17:47

Определено не е решение изклучването на тока. Аз знам поне 10 начина да им съсипя климатиците. Макар и да са на 3 тия етаж. С въздушна пушка в питите , с впръскване на киселина , с острие ,предизивкване на късо в кабела за захранване на външното тяло чкрез химичекси активни съставки и така нататък.

МОга да синтезирам звук който ще ги съсипе от тормоз , или да направя чукче с двигател което няма апаратура която да го засече и ще ги побърка ако го пусна да чука денонощно.
Това не е моя стил.
Аз прилагам същатия шум на които и те ме подлагат и стоя заедно с тях но те не са готови безсънието да е взаимнно.

За съжаление институциите не само, че не помагат но и се бъркат когато се самозащитаваш , а аз ги издържам тези институции с данъците които плащам.
mladomo
Потребител

Мнениеот justmy » 09 Апр 2010, 19:05

mladomo написа:Определено не е решение изклучването на тока. Аз знам поне 10 начина да им съсипя климатиците. Макар и да са на 3 тия етаж. С въздушна пушка в питите , с впръскване на киселина , с острие ,предизивкване на късо в кабела за захранване на външното тяло чкрез химичекси активни съставки и така нататък.

МОга да синтезирам звук който ще ги съсипе от тормоз , или да направя чукче с двигател което няма апаратура която да го засече и ще ги побърка ако го пусна да чука денонощно.
Това не е моя стил.
Аз прилагам същатия шум на които и те ме подлагат и стоя заедно с тях но те не са готови безсънието да е взаимнно.

За съжаление институциите не само, че не помагат но и се бъркат когато се самозащитаваш , а аз ги издържам тези институции с данъците които плащам.

ооо-даа-запиши звука на`контрольора`от сталкера и хлебарките даже бегат от товаа :twisted: :!: :idea:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Re: има ли институция която може да те защити от вредно влияние

Мнениеот Melly » 10 Апр 2010, 18:12

За да подкараш влак трябва да си машинист.
Което означава, че трябва да притежаваш нужната за този вид дейност квалификация, за да можеш да се справяш с управлението на тази машина. А ти явно не си машинист. И действайки първосигнално си забъркал ужасна каша.
На първо време следва да се обърнеш към адвокат. В случая той ще ти подкара влака, защото може и е компетентен да направи това упражнение.

Ще ме извиниш за сравнението което направих, но няма как по друг начин да ме разбереш.
Бъди здрав!
Не си изпускай нервите (парата) :!:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот mladomo » 10 Апр 2010, 19:23

НЕ знам защо но хуморът ти ми стана приятен.
НЕ исках да ви занимавам с предистория , но когато почнат да се блъскат влакове един машинист обикновенно става на кайма.
Аз в момента водя война с една съседка с която преди 2 години бяхме съюзници с всичките кооператори срещу заведението на приземния етаж , което беше потъпкало вскъкви закони на съсобствениците. Лошото е че там си пиеха кафето някой бивши министри на вътрешните работи. Та кооператорите си бяха наели адвокат и се мъкнеха с години , докато не си качи един вентилатор на моята стена и ме спечели и мене като враг. ТОчно след 6 меесеца успях да се разбера със собственика и той си оправи проблемите с всички останали съкооператори на някой дори им направи ремонт на жилищата и махна вентилатора. Сега дори сме приятели с него.
Лошото е че сложността на проблема е право пропорционален на простотията на жената с която имаш да го решаваш. Надявам се да не ми препоръчаш любовна афера със съседката за да решиме проблема.
Просто да водя война непрекъснато с някой ми скапа нервите , жена ми хвана детето и спи при техните а то е на 7 г. Исках някоя институция да си свърши работата или поне да не се намесват.МОга да ти пратя някой техни отговори да се посмееш. Пуснах до полицията оплакване те ме викаха да ми направят инструктаж да не стигаме до бой със съседката. Е тя е хубава що да я бия :)
mladomo
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Апр 2010, 19:44

Лошото е че сложността на проблема е право пропорционален на простотията на жената с която имаш да го решаваш. Надявам се да не ми препоръчаш любовна афера със съседката за да решиме проблема.

Прогноза:
"Со кротце, со благо... и накрая, малце со "кютек"". :D
Не ме разбирай погрешно. "Кютекът" да е крайната мярка. :wink:
Идеята ми е да я ошеметиш с правни способи.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот mladomo » 11 Апр 2010, 19:37

Пич с умните ще се разбереш с думи , на простите трябва да им покажеш какво ти причиняват за да те разберът- това направих със съседите , а на откачените не бива да им правиш кавото и да е те няма да те разберът.
За това не мисля да ти отговарям
mladomo
Потребител

Мнениеот mladomo » 11 Апр 2010, 19:59

Значи тя е защеметена още по-рождение - за да си вземеш жилище в центъра на града, което стурва 10 пъти повече от нормлано за да видят всички ,че живееш на центъра и да почнеш да къртиш стените все едно си прегражда пилетарника на село , да си качиш три ефтини климатика и да очакваш, че ще ти дават икономя при температури под- нулата и понеже те не тръгват при по ниски температури да не ги изклучваш изобщо и вместо да се радваш на тишината и гледката ти слушаш денонощно бумтене на клиамтици си е все едно да си отишъл в планината на чист въздух, да си се изходил до палатката и да си легнал да спиш в нея.

А ти не че ми помагаш много със съвети но определено ме спечели за любовната афера.
Иначе като ми мине кризата мисля да си платя на акредитирана лаборатория да измери шумовете, а те минават в пъти нормите които са 30 децибела за ноща и 35 за деня и да се надявам тогава полицията да го признае това като превишаване на шума и да ги санкционира . Иначе канчето с двигателя си го пазя.МОга да му настроивам и часови зони в които да думка. Нядявах се някой да даде практичен подход , но от това което четох по нета само силови методи решават нещата.
mladomo
Потребител

Re: Има ли институция която може да те защити от вредно влия

Мнениеот joana1976 » 09 Мар 2012, 00:10

mladomo написа:
Това не е моя стил.

Моля, предложи нещо и точно как да го направим, че не издържаме вече на шума от климатиците на комшиите, които живеят на горния етаж.
joana1976
Нов потребител

Re: има ли институция която може да те защити от вредно влия

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2012, 09:39

Съдът. Обясних Ви вече. Което означава адвокат като първа стъпка.
Може да опитате с и негативна реклама с/у фирмата - производител, де да зная. Но пак с адвокат, иначе е опасно.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот joana1976 » 09 Мар 2012, 13:03

Някак си не си представям как ще съдя комшията, че е поставил външното тяло на фасадата на блока. Нищо няма да излезе от това, но другата седмица ще говоря с адвокат.
joana1976
Нов потребител

Мнениеот trando58 » 09 Мар 2012, 22:57

Aма и Вие прекалявате вече.Сумата и хора Ви писаха вече по въпроса.Ако малко се бяхте вгледали в писаното и бяхте помислили,нямаше повече да продължавате с явната си истерия :evil: Да не би само Вие да имате климатик над главата си? Не разбрахте ли,че няма нормативен акт,по който да накарате съседът Ви да махне климатикът си или ако вземем и това,че нито един съд няма да се произнесе за това,просто защото няма на какво основание да стъпи за да се произнесе във ваша полза. Напоследък се говори за някакви бъдещи изисквания за поставяне на климатици и то по фасадите гледащи към улицата или бул. Това за София,че и Пловдивският кмет нещо се пъне,НО ТОВА няма да премахне климатиците,а само ще ги подреди в някакъв подходящ естетически вид. :?: (Пак трябва някой да папне едни парички) Писах Ви и един от може би от единствените варианти с който можете да поведете битка,но явно на Вас ви се иска тука някой Филанкишия да Ви каже: "Така и така правото е на Ваша страна и печелите делото с/у комшията." и Вие отивате при един адвокат и му казвате: На мене Филанкишията ми каза ,че печеля делото :D
Древните са казали: Като искаш да живееш в Рим, дръж се и живей като Римлянин" Другият вариант е много лесен - еднофамилна къща или обратно там, от където сте дошли :mrgreen:
trando58
Потребител

Назад към Етажна собственост