начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Ипотечен кредит за 100%. Съвет?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотечен кредит за 100%. Съвет?

Мнениеот orion_cancer » 17 Яну 2010, 22:45

Аз и съпругата ми работим, осигуряваме се на пълните си доходи и сме замислили покупка на апартамент. Има ли възможност да обединим доходите си за ипотечен кредит? Апартамента който сме избрали е 100 кв.м. на цена 850 E/м2. Каква е възможността за 100 % кредитиране? Към коя банка да се обърнем и в каква валута да е кредита?
orion_cancer
Нов потребител

Re: Ипотечен кредит за 100%. Съвет?

Мнениеот usra_ovcova » 18 Яну 2010, 01:27

Сега искат да се ипотекира освен новия имот и още един друг имот!!!
Има глад за пари и банката иска поне 300% обезпечение.
имате пример:
viewtopic.php?f=20&t=40065
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот mrppp » 18 Яну 2010, 19:36

Здравейте на всички,

Понеже казусът не е точно правен ще си позволя да взема отношение. Със сигурност доходът Ви ще се разглежда съвкупно, както и заедно ще бъдете съкредитоискатели. Добре би било да привлечете и някой солидарен длъжник / поръчител / - най-добре родителите Ви, ако имате възможност. По отношение на 100-те процента принципно банките кредитират до 85, но в зависимост от оценката и предварителния Ви договор може да симулирате някакво самоучастие. Имайте впредвид, че най-важното в случая са доходите Ви и тяхната достатъчност, защото за кредит от около 80 К. Е. месечните вноски се около 1500 лв. т.е. трябва да имате съвкупен доход от над 2500 лв. За банки мога да Ви препоръчам УниКредитБулбанк и ДСК. Всички други имитират банки. Моят кредит е от УниКредит и съм много доволен. За валутата сами ще вземете решение. Това е въпрос за 1 млн $ :) Желая Ви успех !

П.С. Преди да копувате се запознайте подробно с материята и направете консултация при адвокат.

Поздрави !
mrppp
Нов потребител

Мнениеот orion_cancer » 20 Яну 2010, 00:20

Родителите ми са вече пенсионери и не искам да ги намесвам в това.
...и какво се случва ако нямаш пари зад гърба си, имаш що-годе нормални доходи и се окажеш с 80 % кредитиране? Не съм ентусиаст и за потребителски...
orion_cancer
Нов потребител

Мнениеот vioma » 26 Яну 2010, 18:00

Пощенска банка има доста либерални правила за кредитиране, проверете и там
vioma
Младши потребител

Мнениеот v2010 » 15 Фев 2010, 19:49

orion_cancer написа: Апартамента който сме избрали е 100 кв.м. на цена 850 E/м2. Каква е възможността за 100 % кредитиране? Към коя банка да се обърнем и в каква валута да е кредита?

Съвет: Категорично не купувайте имот със 100 % кредитиране, дори и да намерите банка. Поставяте си живота на карта. В момента хиляди семейства са на пред вратата на лудницата след направен подобен ход. Днес имате доходи - а утре ? Знам семейство, което закупи жилище през 2008 год. на 100 % кредит за 120.000 евро, в момента бизнеса им не върви, нямат доходи, а банката ги натиска за вноските ( месечно 1.000 евро). Сега жилището им струва максимум 75.000 евро на пазарни цени - хаоса е пълен. Готови са за лудницата. Най-добрия вариант , ако сте решили е покупка на гарсониера. Бягайте надалеч от апартаменти по 100 кв.м.
v2010
Нов потребител

Назад към Ипотека