Моля, кажете ми промяната в кои обстоятелства изисква пререгистрация на търговско дружество. Има ли и от къде се взема стандартна бланка за това? Има ли разлика в бланките (ако има стандартни такива) при различните правни форми? Ако такава бланка няма, какво трябва да включва заявлението за пререгистрация? И в НСИ ли се подава заявление за промяна в данните и откъде се взема това заявление, какво включва? Някъде другаде?
Предварително благодаря!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 15:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пререгистрация на ТД
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пререгистрация на ТД
Колежке да знаеш, че тези процедури са нови и не знам дали има бланки иначе реда е по търговския закон
- tinoto
За всяко дружество обстоятелствата са различни!!
Няма стандартни бланки!!
Ако искате съвет, обяснете по-точно какво ще правите или вече сте направили!
и въобще Ви е прекалено общ въпроса и не може да се отговори конкретно!!
Няма стандартни бланки!!
Ако искате съвет, обяснете по-точно какво ще правите или вече сте направили!
и въобще Ви е прекалено общ въпроса и не може да се отговори конкретно!!
- BaTSali
Сменя се управителят и броят на съдружниците на ООД. Възможна промяна в размера на капитала. Може да бъдат уволнени или назначени допълнително служители (това се декларира в НОИ с уведомления, знам).
Благодаря, че сте готови да ми помогнете - аз не съм с юридическо образование, затова задавам тъпи въпроси. На които обаче ми се налага да науча отнякъде отговорите...
Благодаря, че сте готови да ми помогнете - аз не съм с юридическо образование, затова задавам тъпи въпроси. На които обаче ми се налага да науча отнякъде отговорите...
- Маги
Въпросното дружество няма ли си юридически съветник? Иначе тези обстоятелство подлежат на вписване...
- Отговор
Не, няма юридически съветник. Надявах се, че отговорът не е твърде сложен - поне в свободен текст ли се описват настъпилите промени или има някаквъв стандарт?
- Маги
Тези обстоятелства се вписват, а не се пререгистрира Дружеството. Не може да се даде универсален отговор на въпроса Ви, защото всичко е строго индивидуално-от сроковете за покани за ОСС, необходимото мнозинство за решения, спазването на процедури по ТЗ, та до това кое точно ще заявите за вписване, съгласно Закона. Не се опитвайте сама...
- адв.
не е достатъчно само да "опишете" промените. За да са факт, трябва да се изпълни сложен фактически състав от необходими правни действия /в повечето случай чисто формални.../.В противен случай съда няма да Ви впише промените, а повярвайте-дори и малък пропуск "радва " съдията и го освобождава от досадната задача да се занимава с Вас.
- адв.
Към адвокатите:
Не продължавайте да давате съвети на счетоводители-те и без това ви изяждат хляба
Не продължавайте да давате съвети на счетоводители-те и без това ви изяждат хляба
- advkt
Маги, Вие защо сте се захванали да се занимавате с нещо което не е за Вас и по Вашите сили и възможности? Този проблем е специфичен, обстоен, процедурата е тромава и сложна и изобщо не е за човек,който не е юрист и не работи това, както вече Ви обясниха по-горе колегите адвокати. Сама с въпроси по форума не можете да се оправите.
- Sirius
Ами да,Маги,как очакваш от адвокати да ти отговорят на въпроса през интернет като могат да ти вземат парите! Аз имам сходен проблем и да ти кажа, не е чак толкова сложно колкото го описват.Най-добре се посъветвай с познат,който е минал през тази процедура.Желая ти успех!
- Ели
Душице, ти какво разпитваш наляво, надясно. Не вярваш ли на юристите в dir.bg. Те, мисля, че ти отговориха доста добре.Маги написа:
- Хан Соло
Питам и тук, защото в dir.bg първият отговор е от 05.05.2005, 20:20 часа, а ми беше необходимо да науча отговори и да взема решение до края на работния ден. Пък и вкъщи нямам компютър и интернет... Благодаря на всички, които ми отговориха!
Маги
Маги
- Маги
Iavno ne ste go imali, za6toto nai-malkoto mi kajete ka bez iudidi4eko obrazovanie uspiahte da napi6ete re6enieto na suotvetnia okrujen sud sus suotvetnite promeni koito bi sledvalo da se vpi6at.
- han_solo
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|