начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Пререгистрация на ТД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пререгистрация на ТД

Мнениеот Маги » 05 Май 2005, 15:33

Моля, кажете ми промяната в кои обстоятелства изисква пререгистрация на търговско дружество. Има ли и от къде се взема стандартна бланка за това? Има ли разлика в бланките (ако има стандартни такива) при различните правни форми? Ако такава бланка няма, какво трябва да включва заявлението за пререгистрация? И в НСИ ли се подава заявление за промяна в данните и откъде се взема това заявление, какво включва? Някъде другаде?
Предварително благодаря!
Маги

Re: Пререгистрация на ТД

Мнениеот tinoto » 05 Май 2005, 15:42

Колежке да знаеш, че тези процедури са нови и не знам дали има бланки иначе реда е по търговския закон
tinoto

Мнениеот BaTSali » 05 Май 2005, 15:43

За всяко дружество обстоятелствата са различни!!
Няма стандартни бланки!!
Ако искате съвет, обяснете по-точно какво ще правите или вече сте направили!
и въобще Ви е прекалено общ въпроса и не може да се отговори конкретно!!
BaTSali

Мнениеот Маги » 05 Май 2005, 15:52

Сменя се управителят и броят на съдружниците на ООД. Възможна промяна в размера на капитала. Може да бъдат уволнени или назначени допълнително служители (това се декларира в НОИ с уведомления, знам).
Благодаря, че сте готови да ми помогнете - аз не съм с юридическо образование, затова задавам тъпи въпроси. На които обаче ми се налага да науча отнякъде отговорите...
Маги

Мнениеот Отговор » 05 Май 2005, 16:17

Въпросното дружество няма ли си юридически съветник? Иначе тези обстоятелство подлежат на вписване...
Отговор

Мнениеот Маги » 05 Май 2005, 16:22

Не, няма юридически съветник. Надявах се, че отговорът не е твърде сложен - поне в свободен текст ли се описват настъпилите промени или има някаквъв стандарт?
Маги

Мнениеот адв. » 05 Май 2005, 16:22

Тези обстоятелства се вписват, а не се пререгистрира Дружеството. Не може да се даде универсален отговор на въпроса Ви, защото всичко е строго индивидуално-от сроковете за покани за ОСС, необходимото мнозинство за решения, спазването на процедури по ТЗ, та до това кое точно ще заявите за вписване, съгласно Закона. Не се опитвайте сама...
адв.

Мнениеот адв. » 05 Май 2005, 16:29

не е достатъчно само да "опишете" промените. За да са факт, трябва да се изпълни сложен фактически състав от необходими правни действия /в повечето случай чисто формални.../.В противен случай съда няма да Ви впише промените, а повярвайте-дори и малък пропуск "радва " съдията и го освобождава от досадната задача да се занимава с Вас.
адв.

Мнениеот advkt » 07 Май 2005, 16:24

Към адвокатите:
Не продължавайте да давате съвети на счетоводители-те и без това ви изяждат хляба
advkt

Мнениеот Sirius » 07 Май 2005, 18:20

Маги, Вие защо сте се захванали да се занимавате с нещо което не е за Вас и по Вашите сили и възможности? Този проблем е специфичен, обстоен, процедурата е тромава и сложна и изобщо не е за човек,който не е юрист и не работи това, както вече Ви обясниха по-горе колегите адвокати. Сама с въпроси по форума не можете да се оправите.
Sirius

Мнениеот Ели » 08 Май 2005, 18:39

Ами да,Маги,как очакваш от адвокати да ти отговорят на въпроса през интернет като могат да ти вземат парите! Аз имам сходен проблем и да ти кажа, не е чак толкова сложно колкото го описват.Най-добре се посъветвай с познат,който е минал през тази процедура.Желая ти успех!
Ели

Мнениеот Хан Соло » 08 Май 2005, 19:01

Душице, ти какво разпитваш наляво, надясно. Не вярваш ли на юристите в dir.bg. Те, мисля, че ти отговориха доста добре.Маги написа:
Хан Соло

Мнениеот Маги » 09 Май 2005, 09:11

Питам и тук, защото в dir.bg първият отговор е от 05.05.2005, 20:20 часа, а ми беше необходимо да науча отговори и да взема решение до края на работния ден. Пък и вкъщи нямам компютър и интернет... Благодаря на всички, които ми отговориха!
Маги
Маги

Мнениеот han_solo » 09 Май 2005, 14:51

Iavno ne ste go imali, za6toto nai-malkoto mi kajete ka bez iudidi4eko obrazovanie uspiahte da napi6ete re6enieto na suotvetnia okrujen sud sus suotvetnite promeni koito bi sledvalo da se vpi6at.
han_solo

Назад към Взаимопомощ