начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Моля за помощ при развод. Мисля , че е спешно.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ при развод. Мисля , че е спешно.

Мнениеот veneta18p » 22 Окт 2024, 16:57

Пиша от името на една съседка защото искам да и помогна , но не зная как. Казусът е следния.
Тя е жена на 70 години, и е женена, но със съпруга си нямат развод и живеят отделно от 40 години (в един град са) , но не поддържат контакти. Тя е останала да живее в семейното им жилище а той се е преместил при друга жена и си живее с нея. Знам , че от 10 години е съпругът и е инвалид и е болен на легло. Жената с която живее се грижи за него. Днес съседката ми е получила документи за развод. И е много притеснена. Според нея жената с която живее съпругът и , го кара да се разведат, след което тя да може да се ожени за него и по този начин да и вземе жилището. Също така се притеснява , че после може да направи нещо лощо - да спре да се грижи за него и той да си почине. То е ясно , че трябва да си намери адвокат, но ако може някой да каже какво да се очаква в този случай , че поне да я успокоя малко, защото има високо кръвно и ме е страх за нея. Благодаря ви предварително.
veneta18p
Нов потребител

Re: Моля за помощ при развод. Мисля , че е спешно.

Мнениеот teogeo » 26 Окт 2024, 23:19

veneta18p написа:Пиша от името на една съседка защото искам да и помогна , но не зная как. Казусът е следния.
Тя е жена на 70 години, и е женена, но със съпруга си нямат развод и живеят отделно от 40 години (в един град са) , но не поддържат контакти. Тя е останала да живее в семейното им жилище а той се е преместил при друга жена и си живее с нея. Знам , че от 10 години е съпругът и е инвалид и е болен на легло. Жената с която живее се грижи за него. Днес съседката ми е получила документи за развод. И е много притеснена. Според нея жената с която живее съпругът и , го кара да се разведат, след което тя да може да се ожени за него и по този начин да и вземе жилището. Също така се притеснява , че после може да направи нещо лощо - да спре да се грижи за него и той да си почине. То е ясно , че трябва да си намери адвокат, но ако може някой да каже какво да се очаква в този случай , че поне да я успокоя малко, защото има високо кръвно и ме е страх за нея. Благодаря ви предварително.

Няма как да знаем за мотивите. Но е твърде вероятно човекът да иска да прекрати брака, за да я лиши от наследство по този начин. Ако се разведе с нея приживе, тя няма да е негов наследник, а оттам при някакви направени завещания или дарения от този мъж, то бившата му съпруга няма да има и право на каквато и да е запазена част от тези завещания / дарения, които са направени. Това предполагам да е причината...

'
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот sunshine_75 » 27 Окт 2024, 08:42

40 години Вашата съседка е ползвала безпрепятствено цялото жилище, вероятно без да плаща наем на съпруга си. Същевременно другата жена 10 години е живяла съвместно с него и се грижи за него, докато е болен. Но се предполгат нейни зловредни намерения... Жилището, за вземането на което се притеснява съседката Ви не е само нейно и половината принадлежи на друг човек. Та, да: най-вероятно той иска да остави нещо (своята половина) на жената, с която споделя живота си.
Успокойте съседката си: никой няма да вземе нещо, което е нейно. Освен ако тя не изпревари съпруга си към оня свят. Ама в този момент точно би загубила правото си на собственост.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот bozyo » 27 Окт 2024, 09:08

sunshine_75 написа:Освен ако тя не изпревари съпруга си към оня свят. Ама в този момент точно би загубила правото си на собственост.

в описанието липсват данни за деца и братя/сестри. ако имат деца, те ще ги наследят. ако нямат деца, но имат братя и/или сестри, последните получават нещичко. само че на съседката единствената мисъл е за имането.
bozyo
Потребител

Мнениеот guest1 » 27 Окт 2024, 10:09

Разсъждава за последващи неща, а никой не попита:
Това "семейно жилище" - как е придобито?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Семейни казуси