Здравейте, понеже наскоро приключих работа, исках да оставя мнението си в сайтове като папагал бг, работодател бг и т.н. за да могат бъдещи потенциални служители да имат представа какви условия предлага фирмата. Искам да съобщя, че в началото преди още да подпиша договора ми беше предложено, по телефонен разговор, да вземам по-голямата част от уговорената заплата по договор, а останалата да ми бъде пращана по куриер без да се обявява в НАП. Написал съм следната чернова:
„В самото начало преди да подпиша, в разговор по телефона, ми беше предложено да получавам част от заплатата по договор, а останалата -- по куриер. Разбира се отказах. Понеже бях заплашван със съд няколко пъти искам да добавя от правно съображение, че нямам доказателства за изписаното в този параграф твърдение и читателя трябва да си направи свой извод за истинността му.“
Мога ли да го публикувам в този вариант (ако изобщо) без да ми бъде направен правен проблем от страна на фирмата в бъдеще? Ако някой може да ме насочи как да напиша мнението си „по-коректно“, но да предам същата информация, ще съм благодарен.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свободно слово или клевета?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Свободно слово или клевета?
Не се занимавайте, според мен. Който е умен, ще се досети, че има нещо нередно още в началото, след като му го предложат това. Има хора, които даже търсят такива неща, за да не плащат осигуровки. Господ си знае работата, не го мислете.
- berto
- Потребител
Аз съм против експлоатацията на тружениците -нищо - че е старомодно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Аз съм против експлоатацията на тружениците -нищо - че е старомодно.
не е само старомодно, а е противозаконно. НС цял закон прие, с който обяви всичко преди 1989 г. за престъпно. нищо, че законите не би трябвало да имат действие със задна дата. днес единствената правилна идеология е експлоатацията, въпреки неотменените напълно "престъпни" закони и кодекси. общественото осигуряване още преди 30 години го източиха с касовата и масовата приматизации.
ivaylo_ написа:Написал съм следната чернова:
... да получавам част от заплатата по договор, а останалата -- по куриер. ... отказах. ...
лични действия можете да коментирате, за чуждите ще ви трябват доказателства. заплахата е престъпление, а обвинението в престъпление също е престъпление.
- bozyo
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|