Здравейте!
Искам да питам към кого трябва да подам жалба и какво точно да съдържа тя по следния казус:
През 2-3 месеца минава една фекалка. Миналата година ми удари оградата и събори стълба, който е там. Миналата седмица случайно бях в къщи и видях фекалката че идва през прозореца. Веднага излязох и до момента в който бях там, фекалката мина на 2см от оградата и стълба. Шофьорът ми обяснява, че всичко било наред, нямало никакви проблеми. Аз обаче много се изнервих, след като вече веднъж ми удари оградата и събори стълба (за улично осветление и интернет кабели). Не е нормално да минава тежкотоварен камион на 2 см от оградата. Просто мина на фантазия, шофьорът не може да контролира задницата на камиона, отделно камионът се клати и не се знае на коя страна ще се заклати. Миналата година не подадох жалба в полицията, с уговорката, че шофьорът ще ремонтира оградата и стълба и следващите пъти ще влиза на заден и тогава ще взема завоя, защото от другата страна е по-широко. Дойде той, оправи стълба, ама с двете си леви ръце. Оградата не я оправи. Както и да е. За да е ясна ситуацията прилагам и схема. Моите огради са по уличната регулация, като западната ми дори е 1м навътре. Съседите от запад и юг си държат оградите по парцелите. Да са живи и здрави и да си ползват 2та метра 1000 години. Съседите от юг имат старо строителство. Когато се разбраха очертанията на улицата си засадиха дръвчета на старата ограда. Съседите от запад имат ново строителство. Там обаче сложиха един пожарен хидрант точно на кръстовището, и въпреки, че е до старата ограда, съгласно уличната регулация хидранта идва почти по средата на кръстовището и заради него камионът не може да вземе по-широко завоя и се блъска в моята ограда.. Ако моите огради са както на съседите ще има само пътеки от по 1м ширина. Да но по улицата надолу живеят хора с коли, поне 10 имота. Аз от моите 400кв.м. отстъпих до уличната регулация, че и повече. Съседите с по 1 декар дворове не искат. Няма проблем, пак, да са живи и здрави. Улицата по регулация е 6м широка. В момента е 3,70.
Нямам намерение да споря за оградите. Съвестта на собственика трябва да реши. Обаче молбата ми е да ми кажете каква жалба и към кого да я отправя. По отношение:
1. Тежкотоварен камион ми руши оградата и стълба
2. Кой и как може да наложи ограничение за габаритите на товарните автомобили в съответствие с ширината на улицата
3. Може ли някой да наложи камионът да минава от южния подход ( може да се идва от две посоки), а не от северния, тъй като от северния пожарния хидрант пречи, а от юг не пречи?
4. Хидранта въпреки, че е до старата ограда (от външна страна), според приетата улична регулация е в средата на кръстовището. Това нормално ли е, правилно ли е? Ако не е правилно как и кой трябва да го премеси?
5. И най-вече как да защитя имота си от разрушаване, при все, че аз съм единственият спазил уличната регулация и не мога да стоя лично и да пазя. Когато ме няма, ще мине камиона, ще събори всичко и после аз нищо не мога да направя. Няма доказателства, няма свидетели кой е бил. Не искам да се стига до там!
Благодаря ви искрено за всеки полезен съвет!
П.С. Не ми прикачва схемата, pdf иил jpeg ги отхвърля.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за съвет до кого да подам жалба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Молба за съвет до кого да подам жалба
yassi написа:Искам да питам към кого трябва да подам жалба и какво точно да съдържа тя...
до полицията с копие до общината за нередности в уличната мрежа. точно това, което сте написали, може и да е достатъчно - че има пожарен хидрант ВЪВ кръстовището, че той пречи на движението и че създава опасност за имота.
иначе каквото напишете, таково! ако искате някой да го сдъвче до последната запетайка, най-добре отидете на платена консултация.
yassi написа:Миналата година не подадох жалба в полицията, с уговорката, че шофьорът ще ремонтира оградата и стълба и следващите пъти ще влиза на заден и тогава ще взема завоя, защото от другата страна е по-широко. Дойде той, оправи стълба, ама с двете си леви ръце. Оградата не я оправи.
миналата година пито и платено. да сте си подали жалба овреме. ако можете да докажете една година по-късно, че той е виновен, че е имало уговорка да отстрани щетите и че не е изпълнил уговорката (един вид устен договор), то може и да можете да направите нещо. ако нямате доказателства на всичките си твърдения, пиете една студена вода.
yassi написа:1. Тежкотоварен камион ми руши оградата и стълба
2. Кой и как може да наложи ограничение за габаритите на товарните автомобили в съответствие с ширината на улицата
3. Може ли някой да наложи камионът да минава от южния подход ( може да се идва от две посоки), а не от северния, тъй като от северния пожарния хидрант пречи, а от юг не пречи?
4. Хидранта въпреки, че е до старата ограда (от външна страна), според приетата улична регулация е в средата на кръстовището. Това нормално ли е, правилно ли е? Ако не е правилно как и кой трябва да го премеси?
5. И най-вече как да защитя имота си от разрушаване, при все, че аз съм единственият спазил уличната регулация и не мога да стоя лично и да пазя. Когато ме няма, ще мине камиона, ще събори всичко и после аз нищо не мога да направя. Няма доказателства, няма свидетели кой е бил. Не искам да се стига до там!
1. до полицията за повреда на имуществото, а после до съда. като я разруши.
2. общината може
3. шофьорът на камиона без или със намеса на полицията, ако общината въведе ограничение по т.2
4. трябва да го премести местното ВиК, но жалбата е до общината. ако не подейства в срок до 1 месец, можете да пуснете жалба до административния съд.
5. можете да си сложите камери в имота, те да пазят. след това със записа от тях ще си търсите правата.
- bozyo
- Потребител
bozyo написа:1. до полицията за повреда на имуществото, а после до съда. като я разруши.
2. общината може
3. шофьорът на камиона без или със намеса на полицията, ако общината въведе ограничение по т.2
4. трябва да го премести местното ВиК, но жалбата е до общината. ако не подейства в срок до 1 месец, можете да пуснете жалба до административния съд.
5. можете да си сложите камери в имота, те да пазят. след това със записа от тях ще си търсите правата.
Изключително Ви благодаря. Особено за т.2. Взел съм решение да пусна жалбата до полицията, пожарната (пожарна кола не може да влезе и то заради пожарен хидрант!), главния архитект(общината) и РДНСК. Имам всички документи по отношение на уличната регулация, тъй като имота ми е ново строителство. Относно миналата година - прав сте, вече съм пил студена вода. Споменах го за да стане ясна картината и че това е рецидив. Относно свидетели, оправяхме стълба със съседа и шофьора, тъй че съседа е свидетел, но не това е целта ми. Относно камерите - да, хубаво нещо са, но те няма да предотвратят разрушаване, а са само за след това. Целта ми е да спя спокойно и когато се връщам от работа да не оглеждам оградата дали някой я е блъснал и съборил стълба. Все пак съм казал на съседите, че ако пак ми блъснат оградата свалям всички стълбове, които са по оградата ми и са мои и да остават без улично осветление и интернет. Да си слагат стълбовете от другата страна.
Благодаря, бяхте ми полезен!
- yassi
- Младши потребител
[quote="bozyo"][/quote]
Искам само един съвет. Жалбата да е обща до всички засегнати институции - полиция, община, пожарна и РДНСК или по отделно? Мисля, че обща е по-добре, защото ще видят, че и други институции са засегнати.
Благодаря!
Искам само един съвет. Жалбата да е обща до всички засегнати институции - полиция, община, пожарна и РДНСК или по отделно? Мисля, че обща е по-добре, защото ще видят, че и други институции са засегнати.
Благодаря!
- yassi
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|