Добър ден!
Тъй като съм призован като свидетел в дело, по което е приведена в изпълнение съдебна поръчка от делегиращия съд, не следва ли делегиращия съд да определи четири дати за съдебната поръчка – една основна и три резервни? Имам такъв спомен, съгласно ЗСВ. От това, което имам като информация, са определени три дати, на които нямам физическата възможост да присъствам.
Моля за съдействие за уточнение броя дати.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Брой дати за съдебна поръчка
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Брой дати за съдебна поръчка
Моля за съдействие!
- plamen187
- Нов потребител
Аз ли не виждам или реално не се отправили въпрос.
Нали знаете, че форумът е за въпроси и отговори. Нищо не пречи ако някой Ви даде подходящ отговор да си го наемете за адвокат. Разбира се ако е във вашия район и иска да работи за вас.
Сега, как да Ви съдействаме ?
Да отговорим на въпрос ли ?
Да Ви препоръчаме адвокат ли ? -Аз лично не го правя.
Да Ви държим за ръка и да ходим по институции ли ?
Да ремонтираме запушения канал в кухнята ли ?
Нали знаете, че форумът е за въпроси и отговори. Нищо не пречи ако някой Ви даде подходящ отговор да си го наемете за адвокат. Разбира се ако е във вашия район и иска да работи за вас.
Сега, как да Ви съдействаме ?
Да отговорим на въпрос ли ?
Да Ви препоръчаме адвокат ли ? -Аз лично не го правя.
Да Ви държим за ръка и да ходим по институции ли ?
Да ремонтираме запушения канал в кухнята ли ?
- hristev
- Потребител
Въпросът, който е зададен, е за уточнение броя на дати за съдебна поръчка.
Не е необходимо друго съдействие.
Не е необходимо друго съдействие.
- plamen187
- Нов потребител
Ще наложат глоба, но в краен случай ще се оправдаете - като изтъкнете - причини за неявяването.
Трябва да изпратите своевременно молби - до актуалният в момента съди и до старият съд, за всеки случай.
Трябва да изпратите своевременно молби - до актуалният в момента съди и до старият съд, за всеки случай.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Глоба на свидетел
Чл. 85. (1) Ако призованият в съда свидетел не се яви без уважителни причини, съдът му налага глоба и постановява принудителното му довеждане за следващото заседание.
(2) Ако свидетелят откаже да даде показания без уважителни причини, съдът му налага глоба.
Уважителна причина - това е много важно.
Уважителна причина е престой в болница. Не е уважителна причина почивка в хотел в Банско.
Чл. 85. (1) Ако призованият в съда свидетел не се яви без уважителни причини, съдът му налага глоба и постановява принудителното му довеждане за следващото заседание.
(2) Ако свидетелят откаже да даде показания без уважителни причини, съдът му налага глоба.
Уважителна причина - това е много важно.
Уважителна причина е престой в болница. Не е уважителна причина почивка в хотел в Банско.
- hristev
- Потребител
Благодаря за информацията!
Лека вечер!
Лека вечер!
- plamen187
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|