начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Грешка в съдебна спогодба

Казуси за недвижими имоти

Грешка в съдебна спогодба

Мнениеот recrec » 22 Яну 2021, 22:12

Уважаеми, Юристи

Налице е съдебна спогодба от 1990 където има грешка в имената на ответника още от исковата молба във призовките чак до определението за прекратяване и частностност фамилното име е коренно различно, открих и други неточности относно опис на имоти.
Въз основа на заверен препис на определението има издаден нотариален акт след 2014година.
Идеята е да се иска отняма на нотариалният акт.
И след смърта на ответника да се търси наследство.
Искам да ме посъветвате готов съм да си заплатя дължимото.
recrec
Нов потребител

Re: Грешка в съдебна спогодба

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Яну 2021, 22:41

Това е доста сериозен порок, защото ищецът е определил точно този ответник да бъде осъден или с две думи - така е поискал. Обаче - има практика това да се поправя - навремето с явна фактическа грешка, сега с очевидна фактическа грешка, така че - всичко зависи от практиката, конкретен съдия и много фактори.

Имам случай в практиката - тотално сгрешени имоти и - печелим отвсякъде, но успехите са временни, ако има силна защита на делото - може да Ви преборят.

Тотално общи приказки, но - трябва да се подходи математически и - ако се окаже верен пътят е въпрос на технически действия.

Обаче - имайте предвид факторът владение на имота и изобщо - всичко е именно затова объркано, но има ли желание - има и късмет.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Имотни казуси