Здравейте,
работих с брокер по процедура закупуване на имот, препоръчан от мои познати, проверена агенция, но нещо не се разбрахме и сега се свързах с друг, от друга агенция.
Тъй като в началото на работата ни подписах някакъв договор за посредничество ( не го прочетох, тъй като не знаех, че ще сменям брокер и му имах доверие - моя грешка, знам) и не съм сигурна какво пишеше в него, след това на всеки оглед съм се подписвала за определения имот, който сме гледали.
Та, въпросът ми е- смятате ли, че има начин този договор да ме задължи да работя само с този определен брокер, да речем 6 месеца? Или ако сега с друг брокер закупя друго жилище, непоказвано от първия, да дължа някаква неустойка?
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор с посредническа фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: договор с посредническа фирма
След като не си била запозната с предмета на договора, при евентуален съдебен спор би трябвало подобна абсурдна клауза да бъде обявена за нищожна. Що се отнася до закупуване на имот, който не е бил предлаган от първия брокер, тогава той няма за какво да претендира. Би трябвало да си му платила за услугите така или иначе. Допълнителното възнаграждение е обвързано със сключването на сделка, каквато на никакъв етап не се е реализирала чрез неговото посредничество, така че нищо повече не му дължиш. Освен може би обяснение защо си потърсила друг брокер.
'The best way to predict the future is to invent it!'
-
doondie - Потребител
doondie,
Защо автоматично прие, че питащия не бил запознат с предмета на договор? Ти виждал ли си го (договора)?
Това, че някой не чете какво подписва преди да го подпише не прави договора ништожен.
Защо автоматично прие, че питащия не бил запознат с предмета на договор? Ти виждал ли си го (договора)?
Това, че някой не чете какво подписва преди да го подпише не прави договора ништожен.
- propensity
- Потребител
Заключението ми е базирано на предоставената информация — тя дори няма копие от договора (обосновано предположение), нито си спомня да е запознавана с клаузите на договора. Дали ще подпише договор, без да го чете/без да е запозната с предмета му или ще подпише празен лист няма голяма разлика. Може и да е греша, но поне ще дам отправна точка на питащата.
'The best way to predict the future is to invent it!'
-
doondie - Потребител
Засега проблем нямате. Проблем ще ви се появи в момента, в който Брокер 1 разбере, че сте си купили някакво жилище. Ако е недобросъвестен, разполага с оригиналните документи, в които да отрази, че той ви го е показал.
Ако агенцията е ОК, няма защо да се притеснявате, едва ли ще злоупотребят.
Ако агенцията е ОК, няма защо да се притеснявате, едва ли ще злоупотребят.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|