начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Прехвьрляне на апартамент след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвьрляне на апартамент след развод

Мнениеот tu6an » 23 Сеп 2019, 21:47

Здравейте,в момента сме вьв развод.Отложи се делото поради отсьствие по уважителни причини.
От развод по исков ред имаше предложение да минем по взаимно.
Но не може да се разберем и продьлжаваме да се различията.
Изнервих се много и искам да питам
имаме семеен апартамент,който исках да прехаьрлим без условия на сина ни /който е един/.Но той иска с дарение и запазена част за ползване.
При което аз не сьм сьгласна защото той може да го развали винаги и сина ми не може да си ремонтира апартамента.
Ако прдьлжи делото по исков ред
и след развода ,Ако той се сьгласи
може ли да прехаьрлим с пркупко подажба апартамента?
tu6an
Младши потребител

Re: Прехвьрляне на апартамент след развод

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Сеп 2019, 23:00

Родителското ми мнение - преди да кажа адвокатски хватки (а в това отношение съм несравним), че не трябва да прехвърляте апартамент на дете. 1-во - детето се разглезва - 2-ро - по необясними причини пенсионерите са ни с ниски доходи, в един момент на Вас ще Ви се прииска да изживеете последните си години на широко и комфортно място.

Адвокатските хватки - учредявате още сега - тази седмица - другият месец - другата година - вечно право на ползване към дълголетник - или направо към фирма - вещно право на ползване. Това развързва ръцете Ви за преговори и връзва ръцете на другата страна, защото диагнозата е - отивате на делба - където трябва да сте въоръжени предварително.

Ако не Ви се слушат адвокатски приумици и изобщо - се договаряйте свободно - но от опит знам, че в такива случаи трябва да сте подготвени.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Семейни казуси