начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продажба на имот на изплащане между физически лица

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на имот на изплащане между физически лица

Мнениеот petarangelov » 12 Авг 2019, 11:54

Здравейте,
имам следните въпроси относно продажбата на имот на изплащане между физически лица, но първо да покажа фактите:
1. Собственик на имота е майка ми, тя ми е направила пълномощно с което мога да се разпореждам от нейно име с този имот
2. Купувач на имота е физическо лице което иска да направи първоначално плащане (около 20 %) и остатъка да бъде разсрочен във времето - без допълнително оскъпяване и лихви.
Въпросите ми са следните:
1. Мога ли да представлявам майка ми в подобна сделка и да я сключа от нейно име?
2. Как най-удачно да се случи това и двете страни да бъдат защитени?
3. При евентуална продажба как би стоял въпроса с частични погасявания?

Благодаря предварително!
petarangelov
Нов потребител

Re: Продажба на имот на изплащане между физически лица

Мнениеот karanedeff » 12 Авг 2019, 12:23

чл. 168 ЗЗД :arrow:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба