начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Плащане на данък след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на данък след развод

Мнениеот pomukal » 12 Яну 2013, 12:56

Казуса е следния имам апартамент придобит преди брака имам непълнолетно дете което в решението е записано че ще живеят с майка му в него до навършване на 18 годишна възраст до тук нямаме никакви разногласия обаче апартамента е моя собственост и дойде време за данъци данъка аз ли трябва да си го плащам или трябва да е солидарно по равно и за двамата и какви действия трябва да предприема за да се плати солидарно.
pomukal
Нов потребител

Re: Плащане на данък след развод

Мнениеот rts » 12 Яну 2013, 14:01

Вие, като собственик сте длъжен за плащането на местните данъци и такси за имота. Ползването на имота, постановено със съдебното решение за развод не променя нищо в това отношение, защото не учредява вещно право, а поражда само облигационно отношение.
rts
Активен потребител

Мнениеот petrov_tt » 02 Авг 2016, 08:37

А на мен ми е интересно как стоят нещата със битовите сметки в този случай(ток, вода..). Кой има задължението да ги плаща? Евентуални дела от доставчиците със сигурност ще бъдат заведени срещу собственика, а не срещу ползвателя. Моля за мнение.
petrov_tt
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 02 Авг 2016, 14:21

petrov_tt написа:А на мен ми е интересно как стоят нещата със битовите сметки в този случай(ток, вода..). Кой има задължението да ги плаща? Евентуални дела от доставчиците със сигурност ще бъдат заведени срещу собственика, а не срещу ползвателя. Моля за мнение.

Това вече зависи, на чие име се водят съответните партиди - повечето дружества имат практика да сключват договори с ползвателите.
Но .. със съгласието на собственика (съгласие за солидарна отговорност).
jhoro
Активен потребител

Мнениеот elichkaa » 02 Авг 2016, 14:37

Аз също имам въпрос??? До преди брака , кой е плащал данъка на апартамента :lol: :D ?? СИО е имущество придобито по време на брака, в случая апртамента , Вие като собственик сте длъжен да си плащате данъка, а за солидарно поемане на задължението с благоверната / благоверния може да се договорите да си поделяте сумата за данъка.
elichkaa
Младши потребител

Назад към Семейни казуси