- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследствени земи от чичо
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
наследствени земи от чичо
Попадам на различни вариянти и не знам кое е истина. Баща ми бяха двама брятя / и двамата са вече покойници/. Става въпрос за чичо ми. Той имаше повече от 10 годишен брак, без деца. По време на брака бяха върнати земеделските земи, но неделени по законен път между двамата. Стопанисваха ги по равно, без проблем. Съпругага на чичо ми / покойна/ има дъщеря от предишен брак. Въпросът ми е - земите са наследствени от дядо ми, а не закупени по време на брака. Какъв дял се пада на мен /единствен наследник по права линия / и какъв на дъщерята на стринка ми. Благодаря!
- ulia_kal
- Младши потребител
Re: наследствени земи от чичо
Ако стринката е починала преди чичо Ви, нищо не се пада на дъщеря й.
- sunrise
- Активен потребител
Re: наследствени земи от чичо
Да. А ако е починала след чичото - две трети за нея, съответно за дъщеря и, и една трета за сина на брата, тоест питащия.
Който впрочем не е роднина по права линия на чичо си (това е към него), а по съребрена. Права линия значи деца, внуци и т.н. А чия е била земята, преди да стане на чичото, няма значение.
Който впрочем не е роднина по права линия на чичо си (това е към него), а по съребрена. Права линия значи деца, внуци и т.н. А чия е била земята, преди да стане на чичото, няма значение.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|