- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
собственост на апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
собственост на апартамент
Здравейте,преди време си купих апартамент чрез ипотечен кредит като приятелката ми с която живеем заедно в него ми стана съкредитор но вноската за заема се тегли само от моята заплата.въпросът ми е ако след време сключим граждански брак и имаме дете и изплатя апартамента но в последствие се стигне до развод жена ми може ли да има претенции към апартамента при условие че в нотариалния акт пише моето име като собственик в момента.дали като изплатя апартамента след като съм сключил брак и сваля ипотеката се води че е придобит по време на брака.благодаря.
- didosudebna7
- Нов потребител
Re: собственост на апартамент
Бъдещата Ви жена няма да може да стане собственик, набутала се е само с кредита. Претенции може да има, ако имате дете и няма друго жилище и сте ползвали това до развода,да и се присъди ползването, ако детето остане при нея?
Къде остана любовта в тоя свят?
Къде остана любовта в тоя свят?
- sunrise
- Активен потребител
Релевантно по въпроса с любовта и гражданския брак,проф.Ненова споделя разбирането,че брака е своеобразен правен акт ,и че не обслужва гражданския оборот.
-
Pause - Активен потребител
Претенции може да има единствено за изплащането на кредита, ако вноските по него са погасявани по време на брака, тогава тя има принос за изчистването на дълга и може да потърси паричен еквивалент на своя принос за погасяването на дълга по време на брака.
- boynin
- Младши потребител
Оф, почнат ли титлите става ми зле. Ненова е работила върху темата. Но не се изчерпва с нейното становище мнението за брака. Бракът е вид договор, но пък предметът му е морален.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Така е Ванка правото на ЕС е на път и да легализира и узакони еднополовите бракове и в БГ след което може да се придобие друго измерение на брака ,само дето детето на кого ще казва мамо от двамата си родители е дилемата. Обмисля се например гражданско съжителство между еднополови партньори представи си понеже според ЕКЗПЧ се нарушава чл.8 правото на семеен живот. И все пак по външни белези бракът прилича на сделка ,с определени изключения също така законодателя не използва думата сделка за да оприличи брака например според БГ право сделка може да се сключи с всеки принципа на автономия на волите ,според СК не е дадено такова право на субектите и др.
-
Pause - Активен потребител
Кой нормален човек в наши дни се бракува - освен по сметка/глупост (правопропорционално обусловени )
- commodoro
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|