начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Изпита за адвокати и младши адвокати - безобразие и пародия

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Изпита за адвокати и младши адвокати - безобразие и паро

Мнениеот royalty » 29 Май 2015, 23:21

Казусите са едни за всички и критериите трябва да са едни.Другото е шикалкавене и опит за шикалкавене. Така както са зададени въпросите, така трябва да има и едно решение. На устния също...Злоулотреба с право. И ВАС злоупотребява с това, че е " Адвокатурата е независима и самоуправляваща се"... И идиот ще се досети от изнесените резултати, че има нерегламентирана намеса-не може в една колегия процента на допуснатите да е 10 пъти по голям от други, в които дори няма допуснати.
royalty
Потребител

Мнениеот eurolinker » 30 Май 2015, 15:33

royalty написа:Казусите са едни за всички и критериите трябва да са едни.

Ами едни са - "издържал" и "неиздържал" :mrgreen:
Така както са зададени въпросите, така трябва да има и едно решение.
Смях! Такова твърдение показва фундаментално неразбиране на същината на правото. Допускам да сте математик... Ако ли не, то мисленето ви е като на такъв.

И идиот ще се досети от изнесените резултати, че има нерегламентирана намеса-не може в една колегия процента на допуснатите да е 10 пъти по голям от други, в които дори няма допуснати.

:shock: WTF?!? Признавам си, аз съм идиот.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот Melly » 30 Май 2015, 16:23

Честито, eurolinker!
Успех в кариерата. Началото е трудно, но така се "калява стоманата". Занаят се учи с постоянство и много, много работа - на първо място строги изисквания съм себе си, а резултатите сами идват от представянето ти в зала. :wink:
Още веднъж,
УСПЕХ!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 30 Май 2015, 16:51

Честито и от мен!
:D
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот lanfear » 30 Май 2015, 17:42

Понеже никой нищо не каза за устния изпит, пък съм сигурна, че на следващите сесии ще има и други, явяващи се като мен за първи път, и чудещи се и сега какво, ще си пусна едно офтопик мнение за бъдните поколения.
Устния изпит минава повече от спокойно. Влизаш, казват ти при кого да отидеш, теглиш три въпроса. Ако искаш - мислиш, пишеш план, и прочие. Като си готов сядаш. Питат базисни неща. Аз изтеглих дългата клечка, категорично - Наследство, Престъпление и Статут на чуждестранния адвокат. Изпитващата ми заяви, как последните два ги е слушала вече достатъчно днес (влязох към 11) и да говоря директно за наследство. :P Това изречение го чух и от други места, между другото. Общо взето изпита продължава около десет - петнадесет минути максимум. Пита ме извън това, което казах, какъв е срока за приемане на наследството :lol: и за приемане по опис, и разни неща за завещанието, формата и обявяването, къде се слага датата на завещанието. Всички изпитващи бяха много спокойни и добронамерени. Със сигурност нямаше никой от тях желание да къса. Не мисля, че има някой скъсан изобщо. На една девойка са и позволили даже да си изтегли различен въпрос два пъти, но не знам какво се е случило в последствие.
lanfear
Потребител

Мнениеот eurolinker » 01 Юни 2015, 09:48

Melly написа:Честито, eurolinker!
Успех в кариерата. Началото е трудно, но така се "калява стоманата". Занаят се учи с постоянство и много, много работа - на първо място строги изисквания съм себе си, а резултатите сами идват от представянето ти в зала. :wink:
Още веднъж,
УСПЕХ!

doc03 написа:Честито и от мен!
:D

Melly и doc03, благодаря, колеги! :D
Бъдете здрави!
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот miko_pk » 01 Юни 2015, 15:50

Хм, представянето в зала!? Според мен най-важното правило в професията е Първо парите! Българинът само на приказки е голям и предпочита да си зарови главата в пясъка! С такива клиенти до зала изобщо не се стига, а разходите си вървят без значение имаш ли да вземаш пари от тях или не!
miko_pk
Потребител

Мнениеот amexan » 01 Юни 2015, 17:04

kolegat написа:Кво ревеш бе ? Всеки мрънка за нещо ....... Що не мисли преди влезеш да учиш право ? Не стига, че имаш две сесии в годината за тоя изпит, ами и недоволен. Сигурно си завършил право в някой провинциален бардак като ЮЗУ или ВСУ. Не че и другите факултети са нещо кой знае какво.

Аз пък взех, че завърших един от тези "бардаци", както Вие ги наричате, колега! И не знам кой Ivy league college Вие сте завършил, но определено ми прави впечатление, че напоследък дори, и възпитаници на "великия" СУ не знаят къде се намират! Аз лично установих, че един техен "кадър" не може да даде определение за субективно право! Така, че аз лично смятам, че и от "бардаците" излизат качествени кадри, най - малкото, защото от всяко правило си има, и изключения. Да не говорим, че интелекта и знанията са неща, които не зависят от раса, пол, религия, социален статус, а по мое мнение - и от висше учебно заведение!

На Вас, обаче не Ви прави чест да се изразявате по този начин! Много от нас са вложили неимоверни усилия, време и пари, за да се видят дипломирани юристи, благодарение на собствените си усилия! И не смятам, че някакъв си.. (да не Ви споделям точната квалификация, която ми минава наум за Вас) следва да дава мнение за нещо, което не разбира!
А за финал, нека Ви кажа, че разсъждавате прекалено повърхностно за юрист ...и пунктуацията не е Вашата дарба!
amexan
Нов потребител

Мнениеот crossbike » 01 Юни 2015, 21:32

Човекът откоре "смята", "смята"... сметало...
Положението е следното: СУ - класика в жанра, а ПУ много добър заместител, даже напоследък чувам, че тия в ПУ така са се вживяли, че е станало по-страшно от СУ.
Всички останали...ще ходят безкрайно по два пъти в годината на изпиъ за адвокати и ще мрънкат по форумите...
И те така...
crossbike
Потребител

Мнениеот royalty » 01 Юни 2015, 21:48

eurolinker написа:
royalty написа:Казусите са едни за всички и критериите трябва да са едни.

Ами едни са - "издържал" и "неиздържал" :mrgreen:
Така както са зададени въпросите, така трябва да има и едно решение.
Смях! Такова твърдение показва фундаментално неразбиране на същината на правото. Допускам да сте математик... Ако ли не, то мисленето ви е като на такъв.

И идиот ще се досети от изнесените резултати, че има нерегламентирана намеса-не може в една колегия процента на допуснатите да е 10 пъти по голям от други, в които дори няма допуснати.

:shock: WTF?!? Признавам си, аз съм идиот.

Хубаво е, че си признаваш , но това не облекчава положението на бъдещите ти клиенти..."издържал" и " неиздържал" , брачед, не са критерии... И ти ще си хадвокат? Както и колежката melly която мисли, че адвокатството е занаят. Има разлика между занаят и професия, г-жа molly :) https://www.youtube.com/watch?v=vPFB0rM1Xxk хадвокати...
royalty
Потребител

Мнениеот eurolinker » 02 Юни 2015, 09:49

@royalty
Peace, bro...
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот dessie_dd » 26 Юни 2015, 10:48

Здравейте,

Някой да знае дали са готови удостоверенията от ВАС за взет изпит? Има ли някой, който ще се вписва в САК-чакам да насрочат "интервю", но лелката е изключително нелюбезна, трябвало да се съберат хора...След така наречения изпит и вписването ще е мъка явно...
dessie_dd
Нов потребител

Мнениеот zmeyan » 26 Юни 2015, 13:34

За какво ти е САК???
Грубо, нелюбезно отношение, далавери и нередности колкото щеш. И за всичко това една от най-високите такси за вписване в колегиите.
А може би мислиш да си правите адвокатско дружество в София или да ползвате станцията в Лозенец лятото???
zmeyan
Потребител

Мнениеот dessie_dd » 26 Юни 2015, 15:08

За грубото отношение съм напълно съгласна, особено лелката от "Личен състав"... За съжаление обаче таксата далеч не е сред най-високите ( Ловешка адвокатска колегия- 3000 лв., Плевенска-2500 лв.), така че се налага там да се впиша, два пъти по-евтино е...
dessie_dd
Нов потребител

Мнениеот lanfear » 26 Юни 2015, 17:37

Да, готови са за САК.
lanfear
Потребител

Мнениеот zmeyan » 29 Юни 2015, 12:13

Ами да обменим информация ...
Старозагорската - 1600лв
Бъргаската 1200лв
Шуменската пак беше под 2000лв, но не помня точно колко...

За Плевен и районът е "нормално" да е толкова висока таксата - все пак са от Вилаета на Красьо Черния...

П.П. Май трябва да се отвори нова тема за актуалните тарифи :) (ако вече няма такава де)
zmeyan
Потребител

Мнениеот facepicture » 29 Юли 2015, 18:26

Здравейте, аз се подготвям в момента за есенната сесия. Чета,чета тази тема и така и не разбрах има ли значение за самия изпит коя колегия да избера. Аз мога да избирам между Софийската и Старозагорската. На коя да се спра?До коя дата следва да се подадат заявленията за изпита?
facepicture
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 12 Авг 2015, 11:34

facepicture написа:...... Аз мога да избирам между Софийската и Старозагорската. На коя да се спра?

На Финикийската! :lol: :lol: :lol:

П.П. То не е смешно,де :?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот lanfear » 25 Авг 2015, 15:06

Като така и така си чешем езиците, някой, който се е вписал в САК наскоро? Да разкаже за събеседването? :D
lanfear
Потребител

Мнениеот sterster » 25 Авг 2015, 21:19

значи може да мрънкате,че таксата ви е 1-2 месечен хонорар ЗА 1 ДЕЛО при това и да пробирате градове,а народа с 74лв. гарантиран минимален доход,върху който се изчисляват всички помощи и нее вдиган 5 години кво прави :idea:
sterster
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити