начало

Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси Съдът е залят от жалби след конкурса за нотариуси

Некоректни наематели

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректни наематели

Мнениеот babes80 » 15 Апр 2015, 17:00

Здравейте,
Не съм сигурен дали поста ми е за тук, ако не е се извинявам.
От три месеца наемателите на апартамент не си плащат наема! Накарах да се прекъсне електричеството в жилището , защото нямах връзка с тях ( не ми отварят телефона). От познати научих , че наемателите заминали за чужбина. Не са освобождавали жилището( може би имат някои мебели вътре).
Имах договор за наем за една година( не е нотариално заверен) с тях , който изтече( м.септември 2014) и не го подновихме!Помогнете със съвет как да постъпя , за да освободят жилището!
babes80
Младши потребител

Re: Некоректни наематели

Мнениеот chinchilla » 15 Апр 2015, 17:28

Как бих постъпил аз ( не е правен съвет, или меродавно )
Щом нямаш договор заверен, щом не плащаш данък като наемодател - Викаш ключар, ако няма ключове, изхвърляш всичко от вътре и сменяш ключа/вратата.
Щом на собственика не вещите, не му пука за тях, що на теб да ти пука ?!?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Некоректни наематели

Мнениеот doc03 » 15 Апр 2015, 19:12

Това дали плаща данък или не, това е друг въпрос. А договорът си е договор ...
Обаче, по-добре - не така ...
А за да мине по тънката лайсна, предизвестие за прекратяване на основание изтичане до постоянните им адреси (посочени в договора), като се върне "непотърсено", влиза с приятел + един съсед (или домоуправителя), констативен протокол, прибира вещите в една стая, и после, ако искат да си ги вземат - да си платят наема, че им ги е съхранявал.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Етажна собственост