начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

здравни осигуровки на лица извън страната

Дискусии и предложения по проекти за закони

здравни осигуровки на лица извън страната

Мнениеот лили » 04 Фев 2005, 13:51

Много се учудих когато от Пловдивското НОИ ми казаха че децата ми които са в чужбина от 2000 г.трябва да платят здравни вноски за периода 2000 -2004 г.а от 2005 г.ще доказват с печат в паспорта ,че са били повече от 183 дни в годината извън страната ,но дотогава ще плащат . Не можах да повярвам на ушите си като чух това ,та то е поредният рекет над народа .Как така човек го няма в страната осигурява се другаде а да плаща и затова че се е родил в България.Как да им кажа
че двамата дължат 2300 лв за здравни осигуровки,значи окончателно ще ги отблъснем от страната,не им ли стига на нашите управници че съсипаха живота и старините ни ами искат да плащаме и зато че сме живи.Извинявайте малко съм емоционална но това е върхът на мохабета както казват младите......
лили

Re: здравни осигуровки на лица извън страната

Мнениеот ada » 04 Фев 2005, 17:16

За справка погледнете другата тема "здравни осигуровки". Но законово това е положението - и Вашите деца, и аз, и куп българи, живеещи в чужбина, дължим само и единствено по силата на българските си паспорти. Сред бългаската общност в страната, в която живея се разпространява друг слух - че ще конфискуват паспортите на влизащите в страната нередовни платци на Здравната Каса. Ако това не е повод да се съди ЗК, аз за друго се не сещам.
ada

Мнениеот лкг » 07 Фев 2005, 09:39

Da mila ada zapo4vam da da se strahuvam, 4e i ot myrtvite ste iskat osigurovki, no tozi narod spi,az po4vam da trybia po mediite ste kaga i na decata mi kydeto sa da se organizarat i napraviat nesto.
лкг

Мнениеот Eric Karlsson » 06 Мар 2005, 03:01

лили написа:

> Много се учудих когато от Пловдивското НОИ ми казаха че децата
> ми които са в чужбина от 2000 г.трябва да платят здравни вноски
> за периода 2000 -2004 г.а от 2005 г.ще доказват с печат в
> паспорта ,че са били повече от 183 дни в годината извън
> страната ,но дотогава ще плащат . Не можах да повярвам на ушите
> си като чух това ,та то е поредният рекет над народа .Как така
> човек го няма в страната осигурява се другаде а да плаща и
> затова че се е родил в България.Как да им кажа
> че двамата дължат 2300 лв за здравни осигуровки,значи
> окончателно ще ги отблъснем от страната,не им ли стига на
> нашите управници че съсипаха живота и старините ни ами искат да
> плащаме и зато че сме живи.Извинявайте малко съм емоционална но
> това е върхът на мохабета както казват младите......
Eric Karlsson

Мнениеот Хасан Нутфиев » 22 Мар 2005, 10:53

колко лева дължа да платя
Хасан Нутфиев

Мнениеот шоп » 24 Мар 2005, 00:55

Щом са у чужбина значи са богати. Учат ли? Нема значение.
То законите са за баламите дето ги спазват, от тях ще вземем пари за нови сгради на НОИ, автомобили, частни вили и каквото ни трябва. Никой не ви е карал да ходите в НОИ и да попадате в тази група.
шоп

Мнениеот 8873 » 29 Мар 2005, 16:03

Как беше - закона е врата в полето ......
8873

Мнениеот Ljubezniq Los » 07 Юни 2005, 01:36

Прощавайте, може би не е точно следното, но все пак Конституцията не предвижда ли здравното осигуряване като едно ПРАВО на гражданите, а не като тяхно ЗАДЪЛЖЕНИЕ?!? Което автоматично означава, че НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМЕ ЗДРАВНО АКО НЕ ЖЕЛАЕМ и ако НОИ или който и да е друг реши да ви "даде" на Агенцията за държавни вземания сте в състояние да го удостоите с емблематичната комбинация от три пръста с преобладаващ среден такъв! Е, друг е въпросът, че те ще си довършат изпълнителното дело, ще ви съберат имуществото и ще ви кажат нагло - моля съдете ни в СТРАСБУРГ или където ви скимне... И какво?!? Некав закон бил противоконституционен - Е ЩО ДА НЕ Е - нали падат "КИНТИ"... а в България това е основното - да се "доят" "кравите", а не да се "пасат"...
Ljubezniq Los

Мнениеот lena78 » 11 Юни 2005, 22:56

С последните изменеия на Закона за здравното осигуряване, отпадат дължимите вноски за здравно осигуряване за лицата, които са били в чужбина от 2000 до 2005 и не са имали личен лекар през този период. Тези лица трябва да подадат заявление до края на 2006 г. в НОИ, че са пребивавали постоянно в чужбина. Това е.
lena78

Мнениеот *** » 13 Юни 2005, 12:28

За съжаление, така е. НОИ е най-големия рекетьор в държавата. Прибират от хората огромни по количество пари и после си ги харчат по най-непрозрачния начин. Точно такива са идиотските закони в БГ за здравното и пенсионното осигуряване.

Мнениеот tanny » 15 Юни 2005, 14:04

не мисля че сте прави. аз съм от хората които са си платили всички здравни осигуровки и то не по минимални вноски. нямам желание да плащам и за българите, които са в чужбина. всичките ми приятели, които са навън когато се приберат в българия ходят по лекари и заболекари. защо не се лекуват там където си плащат осигуровките тогава? ами не им е евтино. а защо тук да им е евтино? щом се лекуват в българия защо да не си плащат осигуровките като всички нас? нали принципа на солидарността е важен. щом ще давам за по бедните, защо по богатите да не споделят с мен? докато всеки си пази джоба на този хал ще е и здравното ни осигуряване и здравните грижи...
tanny
Младши потребител

Мнениеот Mariverr » 16 Юни 2005, 19:01

I az mislia che zakona pretarpia promeni naskoro. Vapros kam lena 78- vie napravihmte li tova zaevlenie,kakvi dokumnti iziskvat i ima li golemi opashki?
Mariverr

Мнениеот Mariverr » 16 Юни 2005, 19:07

Hei Tanny, nie ne polzvame bezplatno zdraveopazvane kato doidem na pochivka v Bg, hodim na chastni lekari i si plashtame po tarifata(e,dosta po-evtino e otkolkoto da se hodi na chstni lekari na Zapad!)! Niama smisal da si plashtame na Zdravnata kasa kato ne jiveem v Bg i osven tova si plashtame osigurovki v srtranata v koiato rabotim i jiveem.
Mariverr

Назад към Обсъждане на законопроекти