начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Живея с приятеля си от 7 год на семайни начала ...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Живея с приятеля си от 7 год на семайни начала ...

Мнениеот cristalni » 05 Апр 2014, 19:02

Здравейте! Моля за съвет.Много съм объркана.Живея с приятеля си от 7 год на семайни начала.Имаме дете на 5 и половина,припознато от бащата.От 2 години нещата между мен и него не вървят добре,не се разбираме.Живеем в жилището на майка му заедно с нея.Всичко тръгна от това че тои и майка му не се разбират с родителите ми.Той не позволява детето да се вижда с родителите ми,под пред текст,че те не ни помагат финансово.Последния път приятелят ми пусна жалба в полицията и в социалните,за това че моята майка е влязла вкъщи,при положение че и тои е бил в имота по това време,без негово съгласие и съгласието на майка му.Майка му не е твърдяла 4е не разрешава.В полицията аз писах обяснение по случая,писаха обяснение и родителите ми.В социалните приятелят ми е писал,че по този начин аз и родителите ми упражняваме психически тормоз над детето,което не е така,при положение,че детето не е карано насила да се среща с баба си и дядо си.Приятелят ми има 2 кредита които не обслужва от 1год. Многократно съм обиждана и заплашвана от него .Въпросът ми е как да постъпя аз в този случай,така че да се излезе по най-коректният начин в тази заплетена ситуация.Ако той пусне жалба в съда срещу мен в този случай каква е вероятността да се присъдят родителските права над детето на мен майката.
cristalni
Нов потребител

Re: моля помогнете със съвет

Мнениеот sunrise » 05 Апр 2014, 20:13

А защо съжителствате все още с него? За дете на такава възраст е почти изключено да го присъдят на бащата.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот cristalni » 05 Апр 2014, 20:49

turpq go zaradi deteto,za da ne strada ot lipsata mu.nadqvam se kato pootrasne deteto da vidi samo kak stoqt ne6tata i ve4e samo da si preceni,za6to sum re6ila da ne sum s bashta i.

търпя го заради детето,за да не страда от липсата му.надявам се като поотрасне детето да види само как стоят нещата и вече само да си прецени,защо съм решила да не съм с баща й
Последна промяна consultant на 06 Апр 2014, 09:24, променена общо 1 път
Причина: Писането на кирилица е задължително!
cristalni
Нов потребител

Мнениеот Pause » 05 Апр 2014, 21:38

po opisanite obstoqtelstva moge da predqvite isk po 128 sk ,ot imeto na deteto za oschtestvqvane licni kontakti s vashite roditeli ,kato tova pravo moge dase zashtiti po sadeben red pri negovoto vazprepqtstvane ot roditelite na deteto.

по описаните обстоятелства може да предявите иск по 128 СК ,от името на детето за осъществяване лични контакти с вашите родители ,като това право може да се защити по съдебен ред при неговото възпрепятстване от родителите на детето.
Последна промяна consultant на 06 Апр 2014, 09:27, променена общо 1 път
Причина: Писането на кирилица е задължително!
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 05 Апр 2014, 23:19

Да, ама той пък може да я изпъди по нощница. Когато хората продължават да живеят заедно да подават искове един срещу друг е просто взривоопасно. Така че със съветите си освен да блеснете с познания на разни норми гледайте да бъдат и полезни все пак. Към питащата: струва ми се че мъжът ви е културен човек, щом недоволен от присъствието на тъщата е подал жалба вместо - за яката и през вратата. Така че вероятно това е що-годе разбран човек и ще можете да си оправите отношенията. Ако ли не - напуснете го. Тогава евентуално той ще заведе дело за родителски права и ще се определи кога може да се вижда с детето - ще стане както след развод.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот justmy » 06 Апр 2014, 05:59

трагедия с трупове е края тук :!: :arrow: оообичайно :(
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Назад към Семейни казуси