начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Развод с чужденец ...помогнете ми спешно

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод с чужденец ...помогнете ми спешно

Мнениеот geri4ka » 21 Мар 2014, 01:35

Здравейте, ще изложа набързо заплетеният ми казус . Преди около 4 години сключих брак с чужденец, който от тогава нито съм виждала нито съм чувала. В последствие се запознах с момче от което имам дъщеря. Имам спечелено дело за припознаване на детето и дъщеря ми носи името на биологичния си баща. С въпросното момче вече не живеем заедно той не плаща възложената от съда издръжка на детето. Все още не мога да се разведа, а момчето,с което живеем заедно иска да се оженим. Не искам да му призная глупавата си грешка с брака си,затова моля за спешна помощ. Понеже не живея в Б-я и незнам към кой да се обърна за помощ или съвет. Моля Ви кажете ми как най-бързо мога да се разведа, трябва ли да съм си в Б-я и колко време ще отнеме развода?
geri4ka
Младши потребител

Re: Развод с чужденец ...помогнете ми спешно

Мнениеот borovinka » 21 Мар 2014, 02:35

1. В България ли е сключен бракът?
2. Съпругът ви в България ли живее?
3. Знаете ли настоящия му адрес (ако отговорът на 2 е "не").
4. Вие имате ли постоянен адрес в БГ?
5. Страната, в която живеете, страната на съпруга ви ли е?
(Ако 5 е "да" - разведете се там)
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот geri4ka » 22 Мар 2014, 00:13

1.не е , но е легализиран в София
2.не и никога не е идвал
3.не
4.имам да в гр.София
5.не
Благодаря за отговора, а сега какво е редно да направя?
geri4ka
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 22 Мар 2014, 21:16

Много сте изчерпателна и подробна в питането си (и особено в уточненията към него), а семейноправните отношения с международен елемент са едни от най-лесните, затова ще ви отговоря напоително и изчерпателно като вас:
Намерете си адвокат. В България или в държавата, където е (или може да бъде) съпругът ви.

Пригответе се да чакате. Ако започнете дело в БГ, ще трябва да посочите адрес за призоваване на мъжа ви. Ако не го знаете, ще платите за служебен негов представител, ще чакате да си го призовете чрез ДВ (като лице с неизвестен адрес) и когато получите решението за развода - ще се водите разведена.

По-лесният вариант е ако издририте бившия и се съгласите на взаимно съгласие в БГ - два подписа и сте готови за месец.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси