начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Смяна на партида за стълбищен ток на физическо лице

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на партида за стълбищен ток на физическо лице

Мнениеот dminchev » 07 Мар 2014, 11:42

Здравейте,
преди да пусна темата ползвах търсачката, но не открих тема по следния казус.
Енерго Про гр.Русе вчера се свързаха с мен за да ме уведомят, че трябва партидата за електричеството на входа, който е общ, да бъде прехвърлена на физическо лице. Попитах защо е нужно това, отговора беше, че някойот услугите за електроразпределение изискват партидата да е на физическо лице. Сега чрез общо събрание трябва да изберем физическо лице от входа на което да бъде открита партидата за общ ток. Аз лично за пръв път чувам това. До сега винаги общя ток се е водил на адреса на блока. Законно ли е това тяхно изискване? Мога ли да откажа да направя такова прехвърляне?

Благодаря за вниманието предварително.

Лек ден

Димитър
dminchev
Нов потребител

Re: Смяна на партида за стълбищен ток на физическо лице

Мнениеот dikobraz » 08 Мар 2014, 21:15

Здравейте,
интересен случай.
Това не би трябвало да се отнася само за Вас / Вашата ЕтС / а за всички абонати на Енерго про.
Ако е така, направо ще разбунят СИ България, и без това темата за тока е доста парлива.

Прегледах им общите условия и може би се позовават на това

Чл.4. (1) Потребител на електрическа енергия за битови нужди е физическо лице -
собственик или ползвател на имот, присъединен към електроразпределителната мрежа
на „Е.ОН България Мрежи” АД, което ползва електрическа енергия за домакинството
си, и е снабдявано и закупува същата от „Е.ОН България Продажби” АД.

Аз бих се обадил на клиентския телефон за да ми обяснят за какво точно става дума.
Нещо не е така.
Ами ако хипотетично, никой не поиска да стане титуляр, какво ще правят?

Успех и пишете какво е развитието...
dikobraz
Потребител

Назад към Етажна собственост