- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля помогнете със съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Моля помогнете със съвет
Разведен съм съда ми определи издръжка 100 лева аз и давам 110 на детето съм му купил телефон на мое име и него плащам купувам дрехи обувки играчки и сега бившата иска да ме съди за по голяма изръжка а дохода не ми е голям 800 лева може ли да ме осъди за по голяма изръжка
- butovski
- Нов потребител
Re: Моля помогнете със съвет
Може. Ако за Вашата издръжка 700 лева са малко (те не че са толкова много, де), представете си какво са примерно 200 (Вашите сто и около още толкова от майката) за издръжката на детето.
Други деца имате ли?
Други деца имате ли?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Не нямам други деца а имате ли представа с колко отгоре може да ме осъди
- butovski
- Нов потребител
проблема е че си живея сам всички сметки си ги плащам сам за работа пътувам по 80 км на ден и заем имам естествено и всичко е изчислено до стотинка ако ме осъди и с 50 лева отгоре незнам какво ще правя
- butovski
- Нов потребител
butovski написа:проблема е че си живея сам всички сметки си ги плащам сам за работа пътувам по 80 км на ден и заем имам естествено и всичко е изчислено до стотинка ако ме осъди и с 50 лева отгоре незнам какво ще правя
Съвсем нормално е да си плащате сметките сам и да си живеете сам. Нищо нередно няма в това, много хора са така. Що се касае до желанието на майката на детето да Ви съди за издръжка, то си организирайте защитата. Но щом някога сте взели решение да сте родител, то тогава интересите на детето и майка му/доколкото няма взаимоотношения с друг мъж/цял живот ще Ви бъдат приоритет пред всички останали грижи.
- katerinakuch
- Активен потребител
Наскоро спорих с една колежка по темата и четох практика. Много е вероятно ако нуждите на детето са се увеличили с оглед възрастта, започнало е образование и тн. да му се присъди по-голяма издръжка, или ако респективно вашите възможности в сравнение с момента, когато е постановен размера на настоящата издръжка са нарастнали също може да повлияе на решението.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Не смятам, че има каквото и да било значение, на теория и на практика, дали майката има отношения с друг мъж.
На въпроса "колко" не мога да отговоря - 120, 150, 200... зависи от възрастта (явно ученик), здравето и изобщо нуждите на детето, както и в известна степен от дохода на майката. Преценява се индивидуално какви са възможностите ви да давате издръжка, съобразена и с нуждите на детето. Би трябвало според мен съдът да се съобрази и с това, че за самото отиване до работа имате по-големи разходи.
"Имам заеми" не е много сериозен довод. Когато сте се задължавали с тези заеми, е трябвало да имате предвид, че имате дете за издържане. А и да не е било родено, пак зависи за какво са заемите, нуждите на децата са преди задължението да си изплащам колата, пералнята или айфона. Чисто житейски даже.
За издръжката на детето наистина сте двама задължените - Вие и майката, докато за вашата собствена издръжка грижа имате само Вие и би следвало да Ви остават пари и за нея, но не е сериозно "не мога да давам повече от сто, понеже ми остават само 700 и имам заеми".
Даже ако сте безработен, дължите, макар че тогава наистина ще съобразят сумата с малките Ви възможности.
На въпроса "колко" не мога да отговоря - 120, 150, 200... зависи от възрастта (явно ученик), здравето и изобщо нуждите на детето, както и в известна степен от дохода на майката. Преценява се индивидуално какви са възможностите ви да давате издръжка, съобразена и с нуждите на детето. Би трябвало според мен съдът да се съобрази и с това, че за самото отиване до работа имате по-големи разходи.
"Имам заеми" не е много сериозен довод. Когато сте се задължавали с тези заеми, е трябвало да имате предвид, че имате дете за издържане. А и да не е било родено, пак зависи за какво са заемите, нуждите на децата са преди задължението да си изплащам колата, пералнята или айфона. Чисто житейски даже.
За издръжката на детето наистина сте двама задължените - Вие и майката, докато за вашата собствена издръжка грижа имате само Вие и би следвало да Ви остават пари и за нея, но не е сериозно "не мога да давам повече от сто, понеже ми остават само 700 и имам заеми".
Даже ако сте безработен, дължите, макар че тогава наистина ще съобразят сумата с малките Ви възможности.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|