начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Отнемане на родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнемане на родителски права

Мнениеот djesika21 » 16 Ное 2013, 13:11

Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет. Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?
djesika21
Нов потребител

Re: Отнемане на родителски права

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Ное 2013, 14:06

djesika21 написа:Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. - по определението за привременни мерки можете да се снабдите с изпълнителен лист и да образувате изпълнително дело, в резултат на което ( относително) ще се ползвате от постановения режим на лични контакти. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . В ГПК си има ред, който указва последиците от липсата на съдействие и осуетяване работата на вещото лице- ако имате адвокат, колегата знае и може да наведе твърдения в тази насока. Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет - дори да е представил мед. документация, удостоверяваща мед. ви заболяване, всичко е относително, а очевидно заключението на вещите лиза ви ползва . Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката - Божа работа :) - факта, че привременните са в негова полза не индикира положително за вас, но и не предопределя изхода на делото. За съда ще е важно кой от двамата е по-добър родител с капацитет да отглежда, възпитава и се грижи за физическото и псих. израстване на детето. И как мога да го лиша от родителски права?

Така, когато чуя наперените, егоцентрични, искания на родител за лишаване от род. права всякого ми идва един въпрос- ЗАЩО?!? Ама честно!
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 16 Ное 2013, 18:08

djesika21 написа:Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет. Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?

..... наркоман е с главна буква ... като да е ...
... Стоя по 15 минути и ме "гонЯТ". Кои ? Да не би бащата да има семейство, при което да живее и което помага в отглеждането и възпитанието на детето ?
Насилието е било срещу майката, не срещу детето, нали ?
И майката е добре "в момента" ...
Абе просто върхът на идилията ....

Обаче сте голяма работа и двамата ... бащата бил Наркоман, майката я изследвали за психично заболяване ... А детето, къде в схемата е детето ?

Колко е вярна приказката, че не можем да си избираме родителите ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот djesika21 » 16 Ное 2013, 21:36

doc03 написа:
djesika21 написа:Здравейте , със съпругът ми сме в развод от брака ни имаме едно дете което е малолетно. Привременните мерки за сега са в негова полза плащам издръжка до датата на развода ходя да си виждам детето но всеки път ми възпрепядстват часовото време с детето ми стоя по 15 мин и ме гонят. Съпругът ми е Наркоман имам епикриза и назначена комплексна съдебна експертиза за него на която не иска да се яви за доказване на истината . Също така имам и спечелено дело за домашно насилие от негова страна към мен и издадена заповед да не ме доближава 200 м . Той се опитва да ме изкара някаква с психични заболяване но има доказателства в които явно експертите са казали че съм добре в момента и имам родителски капацитет. Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?

..... наркоман е с главна буква ... като да е ...
... Стоя по 15 минути и ме "гонЯТ". Кои ? Да не би бащата да има семейство, при което да живее и което помага в отглеждането и възпитанието на детето ?
Насилието е било срещу майката, не срещу детето, нали ?
И майката е добре "в момента" ...
Абе просто върхът на идилията ....

Обаче сте голяма работа и двамата ... бащата бил Наркоман, майката я изследвали за психично заболяване ... А детето, къде в схемата е детето ?

Колко е вярна приказката, че не можем да си избираме родителите ...

Значи аз не съм виновна че той е такъв и че не иска да се справи с проблема си . След като е искал такова искане затова съм се подложила на изследване. А относно как пиша в бързината си всеки греши. И той ако има родители дето му помагат и Аз имам !!! И могат да ми помагат в отглеждането. Но Благодаря за коментара .
djesika21
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 17 Ное 2013, 01:43

Там е работата, че не е грешка и не е от бързината. Натъртването ме подразни.
И тук пак ... "и Аз имам"...
Не знам. Съдът винаги е благосклонен към майката, особено при малки деца. Но да даде детето на наркоман .. странно ми е.
А и понятието "малолетен" ... е разтегливо. ... чак до 13 и 11 месеца ...

djesika21 написа:Според вас какви са шансовете да си взема детето и да ми дадат родителските права на мен майката. И как мога да го лиша от родителски права?

Два въпроса, отделни. И никакви факти или данни. И доста пестите от фактологията - какви бяха мотивите на съда за да даде детето на Наркоман ?
Или да фъргаме на боб ? (Тези които си нямаме кристално кълбо).

Знаете ли какво питате в същност ?
Питате: "Носех папка с 3 листа - общи на мен и мъжа ми. Един лист го изгубих, щото фръкна, ама не съм виновна аз, а мъжа ми. Да, ама съдът даде листа на мъжа ми да го чете и пише на него, щото смятат, че ще го пази по-добре, което е неправилно, защото е Наркоман и ме бие. Според вас какви са шансовете да си взема листа и да ми дадат правата върху листа на мен майката - само аз да го чета и да пиша върху него. И как мога да лиша другия собственик на листа от правото да го чете и да пише в него ?"
Ето това питате. Без да се мотивирате обаче, защо мислите че ще отгледате и възпитате детето по-добре от бащата.

П.П. И сте била съпруга ?
djesika21 написа:Значи аз не съм виновна че той е такъв и че не иска да се справи с проблема си.

Този човек кога продруса - преди или след брака ?
Ако е преди брака - сте знаела. И сте допуснала детето ви да има баща Наркоман ?
Ако е след брака - защо допуснахте детето да живее в тази среда ? И ако е след брака - защо е залитнал по това ? Или вие не сте била в схемата ... да се оправя, сам, м ?
А и доста сте мислела за детето, признавам.

За справянето с ... "проблема", този който е "такъв", има нужда от много помощ, най-вече от близки хора. Но явно е нямало такива.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 17 Ное 2013, 02:15

Ненужно груб си, докторе. 8)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 17 Ное 2013, 02:45

Не съм.
Хем не казва нищо конкретно, хем иска отговори, при това сериозни.
Аз не го мога бобеца. Виж, ти с кълбето, може и да успееш.

А иначе:
Значи аз не съм виновна че той е такъв и че не иска да се справи с проблема си.

реши за мен нещата относно казуса с добрата съпруга и лошият съпруг...

Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Семейни казуси