Здравейте!
До кой орган или институция може да се подаде иск или жалба в България срещу английски социален работник, който е изготвил социален доклад в България без разрешение за практикуване, няма съдебна заповед, доклада е връчен 4 месеца след като е изготвен? Не е спазен Регламент (ЕО) №2201/2003, не са запознати нито Агенция за социално подпомагане, нито Министерството на правосъдието, нито Държавна агенция за закрила на детето. Министерството на правосъдието в Англия е уведомено, но само се извиняват и казват, че от тук насетне ще предупреждават властите при изготвяне на такива доклади. Но доклада е незаконен - социалния работник няма разрешение да извършва такива доклади в България. Кой има правомощия да обяви доклада за незаконен на територията на България?
Агенция социално подпомагане,
Държавна агенция за закрила на детето,
Министерство на правосъдието
Министерство на труда и социалната политика?
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Незаконен социален доклад от чужд служител в България
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Незаконен социален доклад от чужд служител в България
Здравейте отново!
Тъй като тук никой не отговори на въпроса ми, ще отговоря аз след като вече знам как може да се обяви доклада за невалиден.
Трябва да се подаде сигнал до Главна инспекция по труда, че този социален работник извършва изследване на територията на България без да има разрешително за това, без съдебна заповед и без да е уведомил властите. Те се свързват с Агенция за социално подпомагане, Министерство на правосъдието и Държавна агенция за закрила на детето и ви изпращат становище. Успех, ако някога ви се наложи да се борите с чужди социални служби!
Тъй като тук никой не отговори на въпроса ми, ще отговоря аз след като вече знам как може да се обяви доклада за невалиден.
Трябва да се подаде сигнал до Главна инспекция по труда, че този социален работник извършва изследване на територията на България без да има разрешително за това, без съдебна заповед и без да е уведомил властите. Те се свързват с Агенция за социално подпомагане, Министерство на правосъдието и Държавна агенция за закрила на детето и ви изпращат становище. Успех, ако някога ви се наложи да се борите с чужди социални служби!
- dradina
- Нов потребител
Re: Незаконен социален доклад от чужд служител в България
Спокойно можеше да сте се обърнали и към прокуратурата - тя е органът, който трябва да се сезира, когато се извършват незаконни действия спрямо гражданите. Оттам насетне тя трябваше да си провери на какво законово основание чуждият представител на социални служби действа на наша територия. (То може и въпрос за ДАНС да е представлявало )
А дали служителят действа по законова делегация, това може да каже съда - ако разполага с правомощия по реда на съдебна поръчка от UK да действа на наша територия, действията му са законни и не можете да го спрете.
А дали служителят действа по законова делегация, това може да каже съда - ако разполага с правомощия по реда на съдебна поръчка от UK да действа на наша територия, действията му са законни и не можете да го спрете.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|