Възможно ли е да се оспорва дарение след смърта на дарителя?Питам поради следната причина, преди смъртта на баща ми той е дарил 2 апартамента на сестра ми без да се съобразява с моята запазена част, доколкото прочетох в ЗАКОН ЗА НАСЛЕДСТВОТО имам право да оспорвам и искам разваляне на дарението пред съда. Въпроса ми е дали сте срещали подобни казуси и дали има шанс съда развали дарението в такъв случай ?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
оспорване на дарение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: оспорване на дарение
Да развалите дарението със сигурност не можете,но при определени условия може да искате отмяна до размера на запазената Ви част. Тук е от значение кога е починал баща Ви и има ли други имоти.
- sunrise
- Активен потребител
Минаха почти 2 години от смъртта му и, и има други имоти ..... това за имотите в каква степен и по какъв начин е от значение ?
А относно отмяната и развалянето на дарението каква е разликата ?
Благодаря предварително.
А относно отмяната и развалянето на дарението каква е разликата ?
Благодаря предварително.
- n1k0lai
- Нов потребител
n1k0lai написа:Минаха почти 2 години от смъртта му/имате все още време/ и, и има други имоти ..... това за имотите в каква степен и по какъв начин е от значение ?/Ако има и други имоти е възможно да не е нарушена запазената Ви част. Не е казано ,че точно апартаментите следва да наследите./
А относно отмяната и развалянето на дарението каква е разликата ? /Щяхте да можете да го развалите, ако се беше опитала да убие баща Ви, да го набеди и др. подобни/
Благодаря предварително.
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|