начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

Акт за раждане....проблем

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за раждане....проблем

Мнениеот dimitrova123 » 25 Юли 2013, 11:24

Здравейте, случи ми се изключително заплетен проблем, който трябва да се реши в кратки срокове.
На кратко ситуацията:
На 18.07 ни се роди детенце в болницата във Ветрен, Бургас. Аз съм с адрес по лична карта в Сливен, а с бащата нямаме брак. От болницата ни поискаха нотариално заверена декларация за припознаване- направихме я. Казаха , че ще изпратят съобщението за раждане в общината, от която е майката, т.е. в Сливен. На 23.07. ни изписаха и вчера (24.07) ни се обажда служителка от болницата във Ветрен да ни предупреди, че утре е последния срок за издаване на акта на раждане. В Сливен ни казват, че няма такъв акт и изобщо не трябва да е при тях, а в Бургас.
Детето е записано с бащино име което е без окончание -ОВА и разбрахме че се подава декларация в ЕСГРАОН......но къде......в Сливен, от където е майката или в Бургас, от където ще му се издаде акта за раждане?

Благодаря предварително за отговора.
dimitrova123
Младши потребител

Re: Акт за раждане....проблем

Мнениеот just__me » 30 Юли 2013, 14:03

Здравейте! Според мен декларация трябва да си подадете в ЕСГРАОН в Бургас
just__me
Младши потребител

Re: Акт за раждане....проблем

Мнениеот portokal » 30 Юли 2013, 15:05

На 23.07. ни изписаха и вчера (24.07) ни се обажда служителка от болницата във Ветрен да ни предупреди, че утре е последния срок за издаване на акта на раждане.

За какво ви предупреждава, не сте ли и дали вече декларацията за припознаване?

Актът за раждане иначе би трябвало да се издаде в Бургас по местораждането на детето, като е работа на болницата да изпрати съобщението заедно с декларацията за припознаване. Ако не сте им я дали преди изпращането на съобщението, отивайте с нея в общината в Бургас.

А тази мода за без -ова поначало противоречи на закона, ама минава, де.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Семейни казуси