Случая е следния-със съпругата ми сме пред развод.Баща ми почина преди половин година и аз като наследник получих част от застраховката му.По голямата част от сумата преведох на сестра ми,която я вложи като депозит в банка.Въпроса ми е при развода съпругата ми може ли да претендира за част от тази сума,върху която няма никакво морално право,при условие,че месец-два след смъртта му,тя вместо да е до мен в този труден момент,е започнала извънбрачна връзка,която продължава и сега и която е причината за развода.
Също така искам и правата върху детето,понеже не смятам че тя ще се грижи адекватно за него,при условие,че тя използва всеки удобен момент да излиза с него,оставяйки ме да гледам малкия и дори от около месец почти всяка вечер нощува при него,но не мога да докажа почти нищо от това в съда,защото за това знаем само ние двамата и той.Дайте някакви съвети как да използвам всичко това в съда.
Благодаря на отзовалите се.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод-партньора може ли да претендира за пари от застраховк
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: При развод партньора може ли да претендира за пари от за
Наследеното от баща ви е лично ваше имущество и съпругата ви няма право да претендира част от него при развода.
За детето и останалите ви въпроси има много тънкости, които няма как да ви бъдат обяснени във форум. Намерете си адвокат и действайте пръв. Засега козовете са във ваши ръце, но трябва вие да поемете инициативата (т.е. вие пръв да подадете молба за развод), за да не се усети първа съпругата ви. Намерете си свидетели за брачната й изневяра, за скандалите, напускането на жилището и т.н. Действайте пръв и не отлагайте, ако сте решен, че ще се разделяте. Успех.
За детето и останалите ви въпроси има много тънкости, които няма как да ви бъдат обяснени във форум. Намерете си адвокат и действайте пръв. Засега козовете са във ваши ръце, но трябва вие да поемете инициативата (т.е. вие пръв да подадете молба за развод), за да не се усети първа съпругата ви. Намерете си свидетели за брачната й изневяра, за скандалите, напускането на жилището и т.н. Действайте пръв и не отлагайте, ако сте решен, че ще се разделяте. Успех.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
А ако я призовем като свидетел и и зададем правилните въпроси,за да установим всички факти,тя длъжна ли е да казва истината или нищо не и пречи да излъже в съда и да излезе,че си е била вкъщи през цялото време и се е грижила съвестно за детето?
- rahwin
- Младши потребител
Потърсете консултация с адвокат. Няма как да призовете жена си като свидете в бракоразводно дело - нали тя ще е ответната страна
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Очевидно нашата е заплетена и не мога и не трябва сам да се оправям.Посъветвайте ме поне към кой адвокат в Пловдив д асе обърна,ако не е проблем това
- rahwin
- Младши потребител
Не е заплетена кашата ви, просто се нуждаете от съвет.
Моля, активирайте си личните съобщения и ми пишете на лични за адвокат в Пловдив.
Моля, активирайте си личните съобщения и ми пишете на лични за адвокат в Пловдив.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Re: Развод-партньора може ли да претендира за пари от застра
Пишете ми, но не сте си активирал получаването на лични съобщения, за да мога да ви отговоря.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|