начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Месец през лятото

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Месец през лятото

Мнениеот naivna » 25 Юни 2013, 19:33

Пак съм аз и пак с въпроси. След развода мъжът ми се държи крайно неадекватно - уж иска детето да е при него, но като дойде, той я гони. После идва у нас със свидетели да видят, че дъщеря ни не е при него (говоря за дните, когато трябва да е при него). Понякога се държи нормално, но често прави такива постановки. Аз се притеснявам да не ме обвини, че възпрепятствам срещите с детето. Сега трябва да я вземе за 1 месец, но както и очаквах той намира 1000 причини да не го направи. Иска да се отказва от детето и говори глупости. Аз понеже бях убедена, че ще има изпълнения, подадох жалба в полицията (тя беше за това, че гони детето и му говори гадости за мен). Надявах се полицаите да предотвратят това гонене, но уви...
Сега го питам кога смята да вземе детето. Той не отговаря конкретно. Почва да пише някакви тиради, че е лишен от бащинство и други глупости, НО ДАТИ НЯМА. Когато ги обсъждахме - той имаше 1000 претенции и аз понеже гледам мир да има, се съгласих с неговите щения, НО човекът просто иска да е онеправдан. Няма лошо - аз няма проблем да си гледам детето, но той всеки момент може да цъфне и да иска да я вземе. Това означава ли, че аз трябва да седя в къщи един месец и да чакам той да благоволи да се повяви? Какво ще стане ако заведа дтето на море за няколко дена и той точно тогава пропищи, че иска да я вземе? Въобще защо аз трябва да съм арестувана да седя в града, само поради факта, че бившия е комплексар? Имам ли някакви законови права?
naivna
Младши потребител

Re: Месец през лятото

Мнениеот borovinka » 26 Юни 2013, 10:58

В съдебното ви решение за развода случайно да пише, че този 1 месец, в който бащата може да взема детето, не следва да съвпада с годишние отпуск на майката? Отивайте си спокойно на море, не може да ви каже нищо за този период.
Намерете си и вие свидетели, че го каните да дойде да я вземе през седмицата, както е определен режимът, но той си намира извинения и не идва.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот naivna » 27 Юни 2013, 17:03

Работата е там, че аз в момента не съм в отпуск, но работата ми позволява да отскоча до морето за ден-два. Така де при положение, че дъщеря ни сега трябва да е при него, но той не я взема, аз мога ли да отида с нея СЕГА на море за 3 дни, например? Той ако разбере, веднага ще цъфне с обвинения, че го лишавам от права, иначе никакъв го няма...
naivna
Младши потребител

Мнениеот n6391 » 28 Юни 2013, 09:05

Стига тези два-три дни да не съвпадат с определеният от съда режим на лични контакти с бащата. За да се застраховате - покането го да си изкаже претенциите кога ще има възможност да вземе детето за полагащия му се един месец пред свидетели. А за да сте още по-сигурна, може да си пуснете два дни отпуск - петък и понеделник. В ситуацията, в която сте изпаднала, трябва да имате свидетели по отношение на своите действия, щом очаквате "удари под кръста".
n6391
Потребител

Мнениеот naivna » 28 Юни 2013, 14:16

Това с отпуската май е добро решение. Иначе той не отговаря - нито пред свидетели, нито насаме. Отказва да каже кога ще вземе детето и дали въобще ще го вземе. Тотално е изперкал! Аз се притеснявам, когато детето е при него така, че по-добре хич да не я взема... НО пък тя го обича и за нея това не е много добре...
naivna
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Юни 2013, 16:49

Изумително е как дори и след време човек не може да се отърси от брачното бреме и все следва да се съобразява с нечии, макар и на бившия, капризи.

Това с отпуската е вариант, ако евентуално в постановеното съдебно е записано, че бащата има право да осъществява режим на лични контакти с детето всяка събота и неделя от месеца, което е малко вероятно, но не невъзможно. Ако не сте от изключенията- давайте на почивка в двете седмици, включващи дните, когато няма право на режим на лични и точка.
Да не споменавам, че след като тате няма образувано изпълнително дело, а очевидно няма, то дали ще пропусне една събота и неделя, заради почивката на детето не е фатално, не влече и санкция за вас.
По смело.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот naivna » 28 Юни 2013, 18:23

bird_of_paradise, благодаря за куража, но сиуацията ми е форсмажорна. Екземплярът е шизофреник (за съжаление недиагостициран). Аз съм в шах. Не знам какво да правя. Преди малко излязох за половин час. Детето е на 13 години. Той дигнал аларма как така съм оставила детето само в 17 часа... И всичко това на фона, че в този период той би трябвало да се гиржи за дъщеря ни. Трети лица ме предупреждават, че може да направи нещо на детето, но не желаят да свидетелстват. Аз какво да направя? Историята ни е толкова гнусна, че дори когато се наложи да я възпроизведа, усещам полъха на евтин сериал с пресилени трилърски жилки.
Апропо, ако някой има оферти за работа някъде в Нова Зеландия или по-далеч - пращайте на лични. Ще работя каквото и да е, въпреки доктората си. Не издържам!
naivna
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 28 Юни 2013, 20:07

Извинете, че се намесвам, обаче и аз съм ... екземпляр .... и чисто и просто нещо не ми се понрави в изказа Ви.
..... Баща й храни ли я, облича ли я, забавляват ли се ? Посяга ли й, недай си боже и сексуално ?
Тормози ли я, обижда ли я, води ли я в лоши компании, (с дами с леко поведение, или непочтени господа) ?
Щото
naivna написа:Иначе той не отговаря - нито пред свидетели, нито насаме. Отказва да каже кога ще вземе детето и дали въобще ще го вземе. Тотално е изперкал! ...

... ако аз съм в тази ситуация и трябва да "отговоря", с работата ми, дето и в 3 през нощта ме викат, а и не знам като изляза сутрин кога (и дали) ще се прибера, надали ще се впиша с ореол :P в портрета на общоприетия "татко" ...
На тази възраст на детето, защо не оставите с ... оня :) , в нейни ръце решението дали, кога, и за колко време при кого да бъде ? Защо детето не му се обади и да каже "искам на море, ти ще ме заведеш ли ? добре, тогава отивам с мама !" Какво ще стане, м ?

П.П. Защо не вземете инициативата в свои ръце, що се отнася до една СПЕ ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот naivna » 28 Юни 2013, 22:08

doc03, гореописаните проблеми са бледа сянка на ужасяващата истина в нашия случай. Давам само един епизодичен пример - екземплярът изсценира, че е смъртно болен и рева пред детето, че умира. Дори и аз се хванах! Иначе работата му е клати к**на. Пари има, НО основно за себе си - не вярвам да я зведе за повече от 3 дена на море. Все пак форумът не е за рев и няма да си позволя да ви товаря с проблемите си.
Иначе моя казус отпадна... Обвини ме, че не я пускам и аз зорлем я накарах да отиде при него. Сега да видим 1 месец как ще му се отрази...
naivna
Младши потребител

Назад към Семейни казуси