начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

справка за постоянен/настоящ адрес

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

справка за постоянен/настоящ адрес

Мнениеот botomova » 13 Юни 2013, 16:45

Моля за информация, относно това от коя институция мога да поискам справка за постоянен/настоящ адрес - ГРАО, МВР или др. за адреса на бащата на децата ми. Нямам завеждани дела за да търся съдействие от съда. Необходим ми е за уреждане на въпроси за които не смятам да завеждам дела. Възможно ли е изобщо издаване на такъв документ.
Мога ли да потърся съдействие от МВР, за това, че лицето не живее на даден адрес.
Благодаря ви
botomova
Нов потребител

Re: справка за постоянен/настоящ адрес

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Юни 2013, 10:58

Невъзможно. Има една Наредба № РД-02-20-6/24.04.2012г. за издаване на у-ния въз основа на регистъра на населението, чл.5 от която не ви дава право да искате издаване на такова от съответната община за трето лице, защото не се отнася до вас, не сте законен представител на лицето, чийто адрес искате да се удостовери, не сте и негов наследник, а нямате и пълномощно. Полицията, по правило, не се ползва с такова предназначение и макар да имат достъп до същите данни, пяк няма да ви издадат документ за тези обстоятелства.
Горното, обаче, няма да попречи при водене на дело срещу бащата на децата ви, съдът да се снабди с тези данни.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот botomova » 14 Юни 2013, 11:28

Много ви благодаря за отговора, а смятате ли, че такова искане може да бъде направено от едно от децата ми, което е вече пълнолетно, или от мен като законен представител на нетълното ми дете.
Като цел на вичко това е да се свържа с бащата за да издаде дакумент за доходите си, необходим за следването на пълнолетното ми дете. /излишно е, може би да уточнявам че "бащата" не е във връзка с нас от години/
Благодаря ви.
botomova
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Юни 2013, 11:40

Няма правомерен ( за други не споменавам) начин да се снабдите с това, което искате.
Единственият ви изход е да водите дело за издръжка срещу бащата по отношение непълнолетното или пълнолетния студент, ако учи редовна форма на обучение сам да заведе дело срещу баща си.
Така ще се снабдите със съответните документи, които вече ще са излишни, защото ще имате съдебен акт.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот botomova » 14 Юни 2013, 12:26

Благодаря ви. Но продължавам с питане: смятате ли, че от НАП биха издали на дъщеря ми документ за декларирани доходи /в което се съмнявам/, но се опитвам да намеря начин да докажа, че не мога да го открия на адрес, за да докажа връзка с него, или да представи дъщеря ми документ за доходите му /независимо какви и дали изобщо има такива/.
botomova
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Юни 2013, 12:54

Няма да и издадат такова, защото представлява данъчна тайна.

Хубав ден.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот botomova » 14 Юни 2013, 13:46

Много благодаря. Очаквах подобно разтитие на нещата, колкото и да ми се иска да има начин, но... Все пак, благодаря. Хубав и успешен ден.
botomova
Нов потребител

Мнениеот nikodim77 » 17 Юни 2013, 14:30

Здравейте,
Приемете извиненията ми, че се намесвам в темата още повече, че вече е налице отговор...
преди промяната бях постнал недомислица! :oops:
Последна промяна nikodim77 на 18 Юни 2013, 07:13, променена общо 1 път
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 17 Юни 2013, 17:51

,
Последна промяна doc03 на 19 Юни 2013, 19:59, променена общо 1 път
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 18 Юни 2013, 07:12

Да, doc03 е напълно прав! За мой резил предният ми пост е безмислен поради моето бързане и недомислие... :oops: Естествено, че когато става дума за наследници то родителя надали ще е между живите. Отново моля за извинение, за повърхностните ми разсъждения! :roll: :oops:
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот miao » 18 Юни 2013, 09:35

Здравейте,

Опитайте чрез нотариус - подгответе нотариална покана до бившия си съпруг, посочете някакъв адрес (какъвто знаете), нотариусът предвид представената покана има право на достъп до Национална база данни население и ще направи справка за актуалния адрес.
miao
Младши потребител

Мнениеот ch3oh » 18 Юни 2013, 10:32

miao написа:Здравейте,

Опитайте чрез нотариус - подгответе нотариална покана до бившия си съпруг, посочете някакъв адрес (какъвто знаете), нотариусът предвид представената покана има право на достъп до Национална база данни население и ще направи справка за актуалния адрес.

Дали?
Или ще занесе поканата на посочения в нея адрес?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 18 Юни 2013, 10:38

Ще занесе поканата на посочения адрес и като не намери лицето там, ще залепи уведомление. Като изтече срока, поканата ще се счита за връчена редовно, но пак няма да се разбере адресът на лицето.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 18 Юни 2013, 11:27

,
Последна промяна doc03 на 19 Юни 2013, 19:58, променена общо 1 път

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 18 Юни 2013, 12:03

Никаква работа няма да му свърши на студента (къде съм упоменала, че ще може да се ползва). Само дадох пример какво става с поканите и че не това е начинът да се узнае адресът на лицето.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 18 Юни 2013, 12:33

,

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот botomova » 18 Юни 2013, 16:26

Благодаря за изразените мнения.
Цялата идея на казуса е както следва: на дъщеря ми е необходим документ за доходите на бащата й - за стипендия и общежитие.
Фактическа ситуация: нямаме връзка с бащата, както и гаранция, че ще издаде такъв документ, дори и да бъде открит /точно каквото е предположението на doc3/.
Поради невъзможността да бъде осигурен такъв документ за доходите му, идеята ми е, да докажа, че не мога да го открия на адрес му по л.к., което също е факт, тъй като от години не живее там.
Ако от някоя институция /ГРАО, МВР или др./ ми издадат официален док-т за адреса му и с Декларация /нотариално заверена/ от управителния съвет на етажната собсеност на адреса, че от години не живее там, предполагам, че ще мога да докажа /т.е. дъщеря ми да докаже/, защо не може да представи док-т за доходите му.
Въобще....от девет планини вода нося и пак не съм сигурна, че ще бъдеуважено, т.е. осъществено.

ПП Не бих желала да завеждам дела, което може би е единствения начин за решаване на проблема.
Благодаря
botomova
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Юни 2013, 18:00

След като говорим за общежитие, значи студента е редовна форма на обучение.
Вие развод имате ли или.... по течението на фактическата раздяла?
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 18 Юни 2013, 19:11

,

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот botomova » 18 Юни 2013, 21:10

Уточнявам, че нямаме брак и от повече от 5г. не сме заедно. Както и това, че документите са ни необходими за студент в чужбина-Франция-редовна форма.
botomova
Нов потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси