Здравейте!
Казуса е следния: Женени сме от 15 години, имаме дъщеря на същата възраст. От 10 години сме разделени, но нямаме развод. Той има ново семейство, дете и от няколко години иска да се разведем, но аз все намирам причина да отлагам. Жилището, в което живеем е на родителите му. Те имат още 4 апартамента и къща. Истината е, че апартамента, в който живея с дъщеря си е най-големия от всичките, на хубаво място. На негово име той няма нищо, освен колата, която аз карам. Та аз държа да препише апартамента на дъщеря ми или по-скоро родителите му, но той отказва-щял да й препише друг, който е на половината на този и в отдалечен квартал. Аз отказах и му казах, че няма да му дам съгласие за развод, докато не видя черно на бяло, че точно този апартамент е преписан. Сега е в размисъл. Обаче ме е страх, че накрая може да пусне молба за развод по исков ред и да ни остави в жилището за още три години, след което да ни изгони. Аз имам наследствен апартамент в малък град. Може ли съда да реши, че трябва да напусна семейното жилище и да ида в моя си апартамент? И мога ли по някакъв начин да използвам факта, че той има жена и дете без да сме разведени? Заяви ми, че щом не искам това, което ми предлага може и нищо да не получа накрая. Възможно ли е?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искам да препише апартамента на дъщеря ми преди развода
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Искам да препише апартамента на дъщеря ми преди развода
Абсолютно възможно. Танцувате по твърде тънък лед .
Новото семейство, родените от фактическото му съжителство с друга жена деца можете да ползвате само, за да обосновете вината му за дълбокото и непоправимо разстройство на брака, но имущество от тази игра няма да получите.
Ако родителите му са живи, а разбирам от написаното, че са - дори и за три години няма да ви присъдят ползването му, а само за една ( чл. 56, ал.3 от СК).
Съгласието ви за развод е неотносимо- депозира ли молба ще бъде постановено прекратяване на брака.
п.п. съвсем уместен ник, впрочем.
Новото семейство, родените от фактическото му съжителство с друга жена деца можете да ползвате само, за да обосновете вината му за дълбокото и непоправимо разстройство на брака, но имущество от тази игра няма да получите.
trepetlika написа: Обаче ме е страх, че накрая може да пусне молба за развод по исков ред и да ни остави в жилището за още три години, след което да ни изгони.
Ако родителите му са живи, а разбирам от написаното, че са - дори и за три години няма да ви присъдят ползването му, а само за една ( чл. 56, ал.3 от СК).
Съгласието ви за развод е неотносимо- депозира ли молба ще бъде постановено прекратяване на брака.
п.п. съвсем уместен ник, впрочем.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Благодаря за отговора!
А има ли вариант съда да реши, че си имам жилище(както писах вече, в друг град) и изобщо да не ме остави да живея в това на родителите му?
Май накрая все пак ще приема предложението, да не вземе накрая нищо да не остави на дъщеря ни и съвсем да я обезнаследи
Сетих се и нещо друго, преди десетина години имаше фирма и на името на фирмата купи апартамент за офис. Скоро обаче закри фирмата. Та след като я е закрил, имотът на него ли остава и мога ли да имам претенции, като такъв придобит по време на брака.
Ох, цялата история е безумна, но при толкова имоти, които притежва семейството му, все си мисля, че този апартамент не им е толкова важен и накрая ще го оставят на детето.
А има ли вариант съда да реши, че си имам жилище(както писах вече, в друг град) и изобщо да не ме остави да живея в това на родителите му?
Май накрая все пак ще приема предложението, да не вземе накрая нищо да не остави на дъщеря ни и съвсем да я обезнаследи
Сетих се и нещо друго, преди десетина години имаше фирма и на името на фирмата купи апартамент за офис. Скоро обаче закри фирмата. Та след като я е закрил, имотът на него ли остава и мога ли да имам претенции, като такъв придобит по време на брака.
Ох, цялата история е безумна, но при толкова имоти, които притежва семейството му, все си мисля, че този апартамент не им е толкова важен и накрая ще го оставят на детето.
- trepetlika
- Нов потребител
Надявам се, че сте чували израза: "По-добре врабче в ръцете, отколкото орел в небето." Най-добре за Вас и за детето Ви е да се съгласите на варианта, който предлага съпругът Ви. Все пак не забравяйте, че нямате общо имущество - т.е. нещо, което при развод да остане във Ваш дял. Щом все пак е съгласен да предостави на детето си макар и по-малко жилище, това показва, че не е безотговорен. А ако се разведете, жилището, в което сте сега може да ви бъде предоставено, но за не повече от една година. По-добре подсигурете детето си още сега. Не се знае след време как ще се развият нещата.
- n6391
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|