- Дата и час: 27 Ное 2024, 02:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семеен проблем?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Семеен проблем?
Здравейте! Става въпрос за братовчедка ми,баба и има деменция и бащата на братовчедката я е накарал да му разпише пълномощно за да й взема пенсията.Той използва всичките пари за лични облаги,не взема лекарствата на майка си и в момента дори са им спрели тока.Как да действа братовчедката?Опасяваме се,че след като почине бабата,бащата ще продаде апартамента.Има ли начин да се предотврати?
- exploited
- Нов потребител
Re: Семеен проблем?
Ще се радвам ако някой компетентен човек се изкаже!
- exploited
- Нов потребител
До подаде по началника на съответния клон, от където получава пенсията си, респективно до НОИ едно уведомление ( разбира се с входящ номер на всяко от местата), в която заяви, че е оттеглила дадената представителна власт на пълномощника си и считано от датата на получаване на уведомлението същия няма право да получава вместо нея пенсията и.
Това би било достатъчно, стига в пълномощното да са делегирани права само за получаване на пенсията и, защото имам съмнения, че за тази цел обикновено искат нотариално заверено пълномощно. Проверете този детайл и после пишете пак.
За продажба на наследствения апартамент, ако бащата е единствен наследник- няма начин да го предотвратите след кончината на бабата.
Това би било достатъчно, стига в пълномощното да са делегирани права само за получаване на пенсията и, защото имам съмнения, че за тази цел обикновено искат нотариално заверено пълномощно. Проверете този детайл и после пишете пак.
За продажба на наследствения апартамент, ако бащата е единствен наследник- няма начин да го предотвратите след кончината на бабата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Благодаря Ви! Този въпрос ще го проучим и в най-скоро време ще пиша пак.Бабата се интересува дали може чрез завещание да препише апартамента на братовчедка ми и какви документи са необходими,защото е наясно,че синът и ще го продаде и парите ще отидат в казината.
- exploited
- Нов потребител
Имайте предвид обаче, че по закон синът има запазена част от наследството на майка си и със завещание тази запазена част не може да бъде накърнена.
- vgeorgieva
- Нов потребител
Но, ако няма завещание бащата може да продава без да се съобразява с дъщеря си, нали?
- exploited
- Нов потребител
Ако братовчедка ви не е омъжена, много подходящо би било прехвъляне срещу задължение за издръжка и гледане (ако е омъжена пак може, но имотът става съпужеска общност).
Бабата би могла да прехвърли апартамента на братовчедка Ви и чрез продажба (пак - ако е омъжена, става съпружеска общност).
Бабата може да прехвъли апартамента и чрез дарение, но сделката е атакуема, ако нарушава запазената част на сина й (както и при завещание).
Бабата би могла да прехвърли апартамента на братовчедка Ви и чрез продажба (пак - ако е омъжена, става съпружеска общност).
Бабата може да прехвъли апартамента и чрез дарение, но сделката е атакуема, ако нарушава запазената част на сина й (както и при завещание).
- rts
- Активен потребител
Не ми харесва това с ДГИ, така щото ако има липса на престация- работата отива в канала. Ако сина е напорист и има време и пари за дела.
Дарението също не е вариант, заради 227 ЗЗД. Съгласна съм.
Най-добре е продажба.
Както и да го мисля, все на преден план изниква едно обстоятелство, което следва да ви притеснява-вероятен ( възможен) проблем с чл.31 ЗЗД и тази деменция, която мимоходом се спомена. Остава ви надеждата, че бащата на братовчедката няма да тръгне да се съди с дъщеря си, но хората озверяха, а надеждата сериозно ....девалвира.
Дарението също не е вариант, заради 227 ЗЗД. Съгласна съм.
Най-добре е продажба.
Както и да го мисля, все на преден план изниква едно обстоятелство, което следва да ви притеснява-вероятен ( възможен) проблем с чл.31 ЗЗД и тази деменция, която мимоходом се спомена. Остава ви надеждата, че бащата на братовчедката няма да тръгне да се съди с дъщеря си, но хората озверяха, а надеждата сериозно ....девалвира.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Деменцията се използва много хитро от бащата,той постоянно си вади пълномощни и бабата се разписва без да знае върху какво.После дори не може да обясни.Тя знае за пороците на сина си,той не и дава лекарства и състоянието и с всеки изминал ден се влошава.Блатовчедката не е омъжена,в началото на седмицата ще ходи на консултация с нотариус и ще пиша отново.Благодаря за отделеното време!!!
- exploited
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|