начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Родителски права

Мнениеот orhi_82 » 30 Яну 2013, 16:06

Здравейте !
Моля помогнете ми....Имам няколко въпроса относно правата.
Имам син на 11г ,който живее с баба си ( майка ми ). Тя го е осиновила от бебе. А аз сега искам да си го върна,но тъй като с нея сме в лоши отношения ,тя ми отказва. Как да постъпя ? Аз вече се омъжих и живея в чужбина, мъжът ми иска да го припознае. Предположих ,че по лесно би било да ми прехвърли правата, вместо да кандидатсваме за осиновяване където надали ще ми дадат моето дете. Майка ми живее в много лоши условия, понякога се чудя как социалните още не са и го взели. Мъжът ми е запознат с детето и то иска да дойде при нас, остава майка ми.
Как става прехварлянето на правата ?
В случай ,че майка ми упорства, как да постъпя с нея ?
Какви документи ще са ми нужни за прехварлянето и за припознаването от мъжа ми ? ! ?
Ще може ли това да стане в рамките на 4 месеца ?
Благодаря предварително !
orhi_82
Нов потребител

Re: Родителски права

Мнениеот borovinka » 30 Яну 2013, 16:46

Как е станало осиновяването от бабата (вие ли дадохте съгласие)? Тя ли е вписана като майка в акта за раждане? Има ли установен произход от баща това дете?

Въпросите имат значение, за да може да ви дадем поне насоки какво да търсите.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот orhi_82 » 30 Яну 2013, 17:10

Благодаря,че откликнахте !
Преди години оставих детето си за осиновяване като се разписах. Майка ми решила да ми направи услуга като отгледа внучето си и го осинови без мое съгласие,бях напълно против ,защото я познавам ,но успя да го вземе. Детето няма баща, в графата баща на акта няма нищо. Да бабата се води като майка в акта му за раждане.
orhi_82
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 04 Фев 2013, 14:35

Дълга и сложна се очертава вашата...
По това, което пишете, излиза, че ще трябва да водите дело за установяване на произход от майката / оборване на презумпцията, че майка ви на практика му е "майка", както е записано в акта за осиновяване. За това обаче има срокове и куп неща, които трябва да се съобразят от специалист-адвокат , който ще може да ви даде най-адекватния съвет след като прегледа документите ви.

Боровинка, надявам се да не сте колега, защото написаното от Вас някакви фантазии ,нямащи основание нито в закона,нито в морала. Как при отказ и осиновяване,ще води дело за установяване произход от майката? :roll:
Госпожо, детето Ви не е лек автомобил,че да му се прехвърлят правата. Нямате вариант, при който да Ви прехвърлят права върху детето. То си има майка и това е вписаната в акта за раждане. Вие сте просто негова сестра, примирете се. Има само един единствен начин, но консултация за него , няма да получите тук.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси