- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Получаване на последна пенсия със завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Получаване на последна пенсия със завещание
Баба ми е оставила завещание на майка ми, според което тя получава цялото имущество. Когато след смъртта на баба ми нотариуса ни прочете завещанието, поясни, че съгласно него майка ми има право да получи и цялата част от полагащата се пенсия. Когато след това е била в съответното поделение на НОИ да подаде нужните документи, служителят на НОИ е обяснил, че завещанието няма никакво значение, но не е бил достатъчно ясен.В разпореждането за пенсия, което майка ми получи се оказа , че тя ще получи 50 %, а не цялата част. Можем ли да считаме, че това е правилно ? Има ли право майка ми на цялата пенсия ? Благодаря ви предварително за мнението.
- svetlalozeva
- Нов потребител
Re: Получаване на последна пенсия със завещание
Първо - съжлявам за загубата на бабата ви. И второ - освен ако бабата не е била пилот-изтребител и не е взимала 1000 лева пенсия - взимайте каквото ви дават и бягайте. Разправията ще ви струва много повече от половината от тая пенсия. Да, гражданското общество трябва да рита по кокалчетата администрацията, ма ... тия пари в края на краищата са на баба ви, не ваши. Държавата ги е давала на нея, не на вас. Дори и да е законно, не знам колко е ... морално (боже, колко демоде звучи тая дума)....
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Получаване на последна пенсия със завещание
Що да не е морално?
Според мен е морално и правилно да си защитаваш интересите, като използваш предвидените от закона способи.
Затова - морално е да ги желаеш тия пари, ама дали е законно е друг въпрос.
Според мен е морално и правилно да си защитаваш интересите, като използваш предвидените от закона способи.
Затова - морално е да ги желаеш тия пари, ама дали е законно е друг въпрос.
- d_d
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|