начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Омъжих се през 1989 г. , имах жилище етаж от къща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Омъжих се през 1989 г. , имах жилище етаж от къща

Мнениеот dilianaraf » 22 Окт 2012, 17:18

Здравейте ,
моля Ви ако някой има някаква идея за помощ да помага много бързо.
Омъжих се през 1989 г. , имах жилище етаж от къща дарено ми от моите родители през 1976 г. Със съпруга ми , колкото и да му беше криво , решихме да се установим в моето дарено жилище като единствено наше /вече омъжена на принципа моето е общо/
Дойде една вечер свекър ми в къщи - имахме гости т.е. свидетели , и:- Аман - заман ,моля те снахичке , нека сина ми да не е заврян зет , аз съм строил има за всички , ако го обичаш ела си в къщи и там се установете , там роди внучето ми / бях бременна със сина си/ .
След отново дълго обсъждане се съгласих .Като младо комунистическо семейство току що бяхме одобрени за безлихвен три-етапен кредит , обезпечен със законова ипотека за довършване на строеж/ но за моето жилище /
У своихме го , но всичко вложихме в подарения ни етаж в къщата на съпруга ми.Отделно изтеглихме два младоженски кредита , парите събрани от сватбата , всичко което ни оставаше от заплати и т.н. и си спретнахме чудесно и удобно жилище , което ползваме и до сега.
Родиха ни се две деца .Но свекър ми и свекърва ми се разведоха .
С развода той намрази всичко което го свързва с нея , даже и децата си съпругът ми и девер ми .
Оказа се че жилището ни е "запазено право" на строеж на бабата на съпругът ми , която е дарила чрез суперфиция право на строеж на останалата част от сградата на семейството на свекър ми.
Нищо , всичко е тихо и спокойно , бабата си живее , живота си тече , но тя почина през 2003 г. и неочаквано през 2007 г.свекър ми реши , че е законен и единствен наследник на майка си.Сега ни предстои въвод на владение на свекър ми дома ми , владеем го необезпокоявано от 1990 г. до 2007 г.Аз трето лице ли съм , сина ми / пълнолетен вече и дъщеря ми дали са трети лица Чудя се как да се браня .Моля спешно помогнете.
dilianaraf
Младши потребител

Re: Прецакана отвсякъде

Мнениеот kmonev » 24 Окт 2012, 16:58

Нещо се губи от цялата история. Казвате че свекър ви го е подарил, като бабата е имала запазено право на
ползване. Добре. След като тя почива, правото й на ползване се прекратява. Собствеността си е ваша. Какъв е проблема, защо свекър ви ще го въвеждат във владение ???
kmonev
Потребител

Re: Омъжих се през 1989 г. , имах жилище етаж от къща

Мнениеот dilianaraf » 24 Окт 2012, 20:19

Да , той ни го подари , но не с няакакъв документ и като почина бабата той е единствен наследник.Т.е. подарил ни е наужким- нейното право на строеж- не на ползване.
dilianaraf
Младши потребител

Мнениеот karanedeff » 24 Окт 2012, 22:32

dilianaraf написа:той ни го подари , но не с няакакъв документ

Аве хора, това са недвижими имоти - не са брошки или колиета :roll:
Какво дарение на имот след като не е оформено по нотариален ред :roll:
Освен това от 1976, или 1989 до 2007 колко години са :?:
Да сте чували за давностно владение :?:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот kdragov » 25 Окт 2012, 09:52

Ами без документ така ще се получи. За жалост е напълно във правото си свекър Ви.

Магазин за детски дрехи
http://napred.bg/ - Българската търсачка
Отпушване на канали Люлин
Купете лаптопи Dell
Последна промяна kdragov на 12 Яну 2013, 11:59, променена общо 1 път
kdragov
Нов потребител

Мнениеот dilianaraf » 25 Окт 2012, 12:11

kdragov написа:Ами без документ така ще се получи. За жалост е напълно във правото си свекър Ви.

Май е така .
А във воденото дело след като не сме цитирани аз и синът ми , който е пълнолетен явяваме ли се трети лица ? :oops:
dilianaraf
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 26 Окт 2012, 11:33

Разказът е интересен, но е необходима още фактология. Какво дело е водено, срещу кого?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот dilianaraf » 26 Окт 2012, 18:11

bebitor написа:Разказът е интересен, но е необходима още фактология. Какво дело е водено, срещу кого?

Делото е водено срещу съпруга ми , с владелчески иск от името на свекър ми , явил се като единствен наследник на бабата на съпрруга ми т.е. негова майка , която е запазила през 1976 г. правото да построи етажа в който живеем от 1990 г.
dilianaraf
Младши потребител

Мнениеот dilianaraf » 15 Ное 2012, 15:48

Е , няма май мнения по моя въпрос.
dilianaraf
Младши потребител

Мнениеот dilianaraf » 23 Ное 2012, 21:00

Вече , имам дело , да доказвам придобивна давност , ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ!
dilianaraf
Младши потребител

Мнениеот karanedeff » 24 Ное 2012, 11:18

Ползването може ли да се придобие по давност - собствеността е на едни ползването на други - всички са доволни или обратното :lol:
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 24 Ное 2012, 14:02

По добре една птичка в ръката, отколкото безброй в небесата!
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 24 Ное 2012, 20:39

poli_g написа:Искът е недопустим, защото е имало време, което е пропуснато, да се релевират такива възражения.

Май коментираме твое дело :shock: от къде знаеш че шестмесечния срок за защита на владението е изминал :?:
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 24 Ное 2012, 21:18

Клетвата - ДА!
Но, :!: това - онова :shock: - друг път :wink:
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Ное 2012, 21:21

karanedeff написа:Клетвата - ДА!
Но, :!: това - онова :shock: - друг път :wink:

:lol: Шегаджия, разсмя ме.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Ное 2012, 21:26

В крайна сметка, нищо не стана ясно, дали правилно е предявен искът, дали е изтекъл срокът по чл- 76 и какъв ще е изходът от спора..Ще чакаме постващият да даде още инфо, май- :roll:
П.П. Ей това е, за пореден път се убеждавам, че във форума човек трябва да разчита в голяма степен на гадателски способности..
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dilianaraf » 27 Ное 2012, 18:02

Така .
Делото което имаме вече е за направа на определение от съдия в съд за допускане на иск от моя страна.
Делото водено от свекър ми срещу съпруга ми , не знам как, но бе спечелено от свекър ми , променени показания на свидетели и т.н. например свидетел на съпруга ми казва , че живее в жилището от 1992 г. , а в протокола по делото се чете , че свидетелят е казал "от около 2002 г."предполагам , че и адвокатката на съпругът ми е била за страната на свекър ми и т.н.
Докато се води делото съпругът ми се възстановява от мозъчна операция извършена в Швейцария , и по никакъв начин не се допуска каквото и да било вълнение от негово страна , било то положително или отрицателно .Тогава запазването на животът му беше проблемът с първостепенно значение за мен.В това дело не съм била страна .ЗНАМ , че по закон владеейки един имот повече от 10 години непрекъснато и необезпокоявано мога да го придобия по давност .ЗНАМ че нямам никакъв документ /дарение и ли нещо такова/ НО и за миг не съм допускала , че родител смразявайки отношенията си с другия родител ще смрази същите и с детето си.Свекър ми е алкохолик , лично аз съм помагала в лечението на порока му , до 2010 г.с него съм била винаги в отлични отношения , но в момента просто сякаш имам работа с някакъв непознат човек.Държа на жилището не от вещомания или лакомия , просто и за двете ми деца то е техния роден дом.Селището е родното им място и т.н.
dilianaraf
Младши потребител

Мнениеот dilianaraf » 28 Ное 2012, 18:56

По - ясно от това , не мога да го направя.
dilianaraf
Младши потребител

Назад към Семейни казуси