начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Неплатена такса след бракоразводно дело

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплатена такса след бракоразводно дело

Мнениеот dillinja » 24 Авг 2012, 00:28

Здравейте.
Обръщам се към Вас със следния казус.
С бившата си съпруга бяхме на бракоразводно дело март месец. Тази седмица отидох да си получа решението от съда. Взех го, без да заплащам повече такси освен тази от 25лв в начаото на подаването на бракоразводните документи.
На последната страница на решението има суми, които се упоменава, че трябва да заплате- около 100,00лв.
Въпросът ми е малко глупав, но съм доста бос на тази тема:
Ако не заплатя тези такси упоменати в решението какви последствия може да има за мен?
Водя ли се разведен след като съм получил решението.
Изпращам си издръжката по пощата много преди да взема решението.
Благодаря Ви предварително
dillinja
Нов потребител

Re: Неплатена такса след бракоразводно дело

Мнениеот rts » 14 Сеп 2012, 14:31

Плащайте по най-бързия начин таксата, защото иначе ще Ви образуват изпълнително дело и започва едни филм ...
rts
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 16 Сеп 2012, 08:09

rts написа:Плащайте по най-бързия начин таксата, защото иначе ще Ви образуват изпълнително дело и започва едни филм ...

И представете документа за платената такса в канцеларията на съда да се приложи към делото :idea:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 16 Сеп 2012, 13:37

Значи филма още не е започнал :lol:
Докато тече кинопрегледа - бързичко в НАП за да изпуснете филма с минимални разходи - само за кинопрегледа, щото билетчето за филма си е направо с цена като за 3D :wink:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 16 Сеп 2012, 14:35

poli_g написа:Делото е архивирано, а по него отдавна е издаден изпълнителен лист ( правилника за дейността на администрацията- 7 дн. срок, мисля).
На този етап някъде в НАП има вече образувано ИД.

Малко извън темата. На места, въпреки закона, тези ИЛ се предават на местните ДСИ и те ги събират... :roll:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 16 Сеп 2012, 18:46

За мен по-големият проблем се явява публичният характер на дълга и как се възлагат на ДСИ...но, понеже в НАП нищо не 'изпълняват'..така хем влизат пари в бюджета на съдебната власт, хем ДСИ "трупа" точки
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Сеп 2012, 16:53

Аз пък се сдобих с привилегия да опростявам задълженията по данъчни партиди. Но е една дълга и широка.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Семейни казуси