начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

ПОЛЗВАНЕ НА АСАНСЬОРА при ремонт на апартамента

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОЛЗВАНЕ НА АСАНСЬОРА при ремонт на апартамента

Мнениеот ronim » 24 Юли 2012, 23:27

Закупих си апартамент миналата година.Поради това ,че до момента апартамента е необитаем плащам половината сума от таксата ,която е определена за месеца.Сега започвам довършителните работи в апартамента и ми беше заявено,че нямам право да ползвам асансьора за пренасяне на строителни материале,мебели,техника и всякави такива неща.Това било решение на общото събрание.Асансьорът е с товароносимост 640кг.При запитването ми поради каква причина е прието това решение никой не можа да ми даде отговор.Апартаментът ми се намира на 7ми последен етаж.Интересуваме дали това решение е законосъобразно и има ли някой право по този начин да ми забрани достъпа за ползване на асансьора,при условие,че съм изряден платец?
ronim
Нов потребител

Re: ПОЛЗВАНЕ НА АСАНСЬОРА при ремонт на апартамента

Мнениеот emilgrigorov » 25 Юли 2012, 14:38

ronim написа:... ми беше заявено,че нямам право да ползвам асансьора за пренасяне на строителни материали, мебели, техника и всякави такива неща.Това било решение на общото събрание. Асансьорът е с товароносимост 640кг...

Една Жена Каза, че неможе.
Все пак, в цивилизованите държави (вкл. Китай) в такива случаи слагат на пода парче шпертплат, после си го прибират, почистват и отстраняват щетите.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: ПОЛЗВАНЕ НА АСАНСЬОРА при ремонт на апартамента

Мнениеот nvggvn » 04 Авг 2012, 23:37

Асансьорът е собственост на блока, т.е. всички/мнозинство определят правилата за ползване. При пренасяне на строителни материали асансьора се ползва, за цели, за които не е предназначен и възможността да се повреди е по-голяма. Кой поема разноските/отговорността ако възникне такава повреда?
nvggvn
Нов потребител

Назад към Етажна собственост