Здравейте!
Имам завещано жилище срещу гледане на една жена! Жената почина. Тя няма преки наследници, притежаващи идеални части от имота.
Завещанието беше отворено при нотариус, и между другото откакто е написано през 2004 е депозирано при въпросния нотариус. Вече имам изведено с печат вписаното в Агенцията по вписванията завещание, скица на имота и заверена данъчна декларация от Агенцията по кадастър и данъчна оценка на имота с изведена нова партида на апартамента от Местни данъци и такси. Всички документи са на мое име.
Въпросът е, че не притежавам ключ от имота. Ключът е в съседка, която пък е съпруга на брата на починалия съпруг на вече починалата жена, завещала ми имота. Оказва се, че и тя има претенции към апартамента и отказва да ми даде ключа, въпреки притежаваните от мен документи.
Какви законови методи мога да приложа в случая?
Благодаря!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да вляза в имота си без ключ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да вляза в имота си без ключ?
Съдействие от ключар.
Освен това, ако жената твърди, че има някакви претенции спрямо жилището ви, то за това си има срок (5 години от откриване на наследството) и претенциите се търсят по съдебен ред, така че евентуално очаквайте да получите искова молба.
Иначе всякакви устни заплахи, че жилището не било ваше, не следва да бъдат кредитирани от вас по какъвто и да било начин.
Освен това, ако жената твърди, че има някакви претенции спрямо жилището ви, то за това си има срок (5 години от откриване на наследството) и претенциите се търсят по съдебен ред, така че евентуално очаквайте да получите искова молба.
Иначе всякакви устни заплахи, че жилището не било ваше, не следва да бъдат кредитирани от вас по какъвто и да било начин.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Re: Как да вляза в имота си без ключ?
Просто сменям патрона и това е?!
Благодаря!
Благодаря!
- goeva
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|