Много моля, знаещите да ми разтълкуват, какво иска да каже съдът в следния цитат от съдебно решение за изменение на издръжка?
"Първото и най-важно условие за основателността на претенцията за изменение на издръжка, е да има вече определена такава- последното обстоятелство се установява с влязло в сила съдебно решение или определение. Ищецът, в чиято доказателствена тежест е установяването на това обстоятелство, следваше да докаже наличие на влязло в сила съдебно решение, каквито конкретни указания за разпределение на доказателствената тежест е дал съда с доклада по делото. При липсата на доказателства по настоящото дело за влязло в сила съдебно решение, по което е определена издръжка за ищеца, искът за изменението на тази издръжка в посока увеличаването и, се явява неоснователен и недоказан и като такъв следва да бъде отхвърлен."
Към доказателствата по делото аз предоставих заверено копие от съдебното решение, с което бащата е осъден да плаща издръжка на малолетната си дъщеря в съответния размер. Решението е от 2009г. Не разбирам по какъв друг начин съдът иска да му се докаже, че решението в частта си за плащането на издръжката е влязло в сила???
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗМЕНЕНИЕ РАЗМЕРА НА ИЗДРЪЖКА - МОЛЯ ЗНАЕЩИТЕ, НА ПОМОЩ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ИЗМЕНЕНИЕ РАЗМЕРА НА ИЗДРЪЖКА - МОЛЯ ЗНАЕЩИТЕ, НА ПОМОЩ!
Погледнете оригинала на решението ( последната страница от него)- има ли печат " Решението е влязло в сила на ......."?
Де да знам с какво- аз примерно прилагам заверено фотокопие на влязло в сила СР , до сега не ми се е налагало за този факт да ползвам .....съдебно удостоверение, примерно.
Де да знам с какво- аз примерно прилагам заверено фотокопие на влязло в сила СР , до сега не ми се е налагало за този факт да ползвам .....съдебно удостоверение, примерно.
- Гост.
- Старши потребител
Според мен ,доказателството го няма в кориците на делото но в срока на обжалване може както пише Поли да приложите заверен препис или съд.удостоверение и така да докажете основателността на претенцията си.Естествено и промяната в съществените нужди на детето.Ако изтървете срока ,заведете ново дело с адвокат.
-
Pause - Активен потребител
Другата вероятност е братовчедите "копи" и "пеист" да са се "състезавали" кой по напред ще заеме мястото на белият лист . Лично по мои дела такива небивалици съм чела , че просто нямам думи
Проверете си добре протоколите от с.з, разгледайте си в детайли цялото дело.
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Другата вероятност е братовчедите "копи" и "пеист" да са се "състезавали" кой по напред ще заеме мястото на белият лист . Лично по мои дела такива небивалици съм чела , че просто нямам думи
Каква е целта ,на този документ след като има постановено СР и може ли да се изисква.
Извода на съда е категоричен и има ,други начини и средства за атакуване.
-
Pause написа:sisi19 написа:Другата вероятност е братовчедите "копи" и "пеист" да са се "състезавали" кой по напред ще заеме мястото на белият лист . Лично по мои дела такива небивалици съм чела , че просто нямам думи
Каква е целта ,на този документ след като има постановено СР и може ли да се изисква.
Извода на съда е категоричен и има ,други начини и средства за атакуване.
Pause,да де...И аз, получих СР.Само ,че в него вместо да са моите инициали, бяха други, и вместо да се чете че аз съм подала ИМ, то се четеше, че ИМ е подадена от бащата, т.е РП не са дадени на мен, а са дадени на бащата, и той завежда иска за увеличаване на издръжката по формата на други инициали на ответник на друго дело.
- sisi19
- Потребител
Pause написа:Според мен ,доказателството го няма в кориците на делото но в срока на обжалване може както пише Поли да приложите заверен препис или съд.удостоверение и така да докажете основателността на претенцията си.Естествено и промяната в съществените нужди на детето.Ако изтървете срока ,заведете ново дело с адвокат.
Е-ха, Поли това ли написа?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Pause написа:Според мен ,доказателството го няма в кориците на делото но в срока на обжалване може както пише Поли да приложите заверен препис или съд.удостоверение и така да докажете основателността на претенцията си.Естествено и промяната в съществените нужди на детето.Ако изтървете срока ,заведете ново дело с адвокат.
Е-ха, Поли това ли написа?
Има ли значение ,след като се доказва един и същи факт - издребнявате.
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|