начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПОМОЩ!!!-всяка вечер нощна смяна

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ!!!-всяка вечер нощна смяна

Мнениеот mmichele » 27 Дек 2011, 18:30

Здравейте!Преди около 3 месеца под жилищната кооперация в, която живея отвориха пекарна.От тогава всяка нощ точно в 03.30 се започва тропане, тряскане и сън няма.Обърнах се към управителите и собствениците, но отговорът беше:-ООООО не бъркате това не е от нас ние имаме хора за нощно време, но не вдигаме шум търсете си от къде е.....Обръщам се с молба към всички-кажете ми, какво да правим- цялото семейство за 3 месеца заприличахме на вампири :mrgreen:
mmichele
Младши потребител

Re: ПОМОЩ!!!-всяка вечер нощна смяна

Мнениеот TheOldMan » 27 Дек 2011, 22:07

А съгласие от вас да преустроят помещението в пекарна взели ли са? Ако сте го подписали... да сте мислили. Ако не сте го подписали - сезирайте кметството, РДНСК, ХЕИ, който се сетите. Преустройството на помещение от един вид в друг е свързано със задължително взимане на писмено съгласие на преките съседи.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот mmichele » 28 Дек 2011, 11:14

Благодаря за бързият отговор :D- какво да Ви кажа това е жилищна кооперация в централната част на София и отдолу има магазини, които постоянно се отдават под наем-до този момент това същото помещение се отдаваше за магазин от самият му собственик и ние не сме имали такива нощни проблеми.Но за съгласие категорично, никой не ни е питал чисто и просто си направиха пекарната, както те си решиха, като например печките и мивките са им под ъгловият ми диван в хола ми, а най-лошото е, че шумът е толкова ужасен, че ние които сме през един етаж от тях го чуваме отделен е въпроса с менюто им, като например миризмата на чесново хлебче в 03 часа посред нощ :evil:
mmichele
Младши потребител

Мнениеот kirile » 28 Дек 2011, 18:33

Единственото , което можете да направите е да подадете жалба до Районната администрация и да поискате проверка , дали обекта е законен - с разрешение за строеж и удостоверение за въвеждане в експлоатация като пекарна. Ако резултатът е незаконен строеж , можете да поискате премахването , респективно затварянето на обекта.
kirile
Потребител

Мнениеот chilio » 04 Яну 2012, 14:34

Вероятно и сигнал до Инспекция по труда, за да проверят дали персоналът се осигурява и има работни графици за извънреден нощен труд в диапазона 22-6 ч...
chilio
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Яну 2012, 15:36

Извини ме, но да сте гледали какво сте подписвали на ОС ,сега може само единствено да се жалвате по институции.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 05 Яну 2012, 00:42

toni_sf написа:Извини ме, но да сте гледали какво сте подписвали на ОС ,сега може само единствено да се жалвате по институции.

Въпроса е дали е имало ОС на ЕС, дали са взимани разрешения от собствениците за преустройството, дали обекта отдолу изобщо е легитимен... така че може да има много печеливши ходове.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот mmichele » 06 Яну 2012, 14:10

toni_sf написа:Извини ме, но да сте гледали какво сте подписвали на ОС ,сега може само единствено да се жалвате по институции.

Както вече споменах никой нищо не е подписвал- до този момент това е било магазин отделен от нашата ЕС-има си отделен собственик.Така се даваше с годините под наем от собственик за магазин, който максимум работеше до 19часа и никога не е имало оплаквания, но сега вече с това през нощта...... :evil:
mmichele
Младши потребител

Мнениеот chilio » 07 Яну 2012, 00:04

mmichele написа: магазин отделен от нашата ЕС-има си отделен собственик.

Моля, прочетете закона за ЕС, за да се убедите, че всеки обект, намиращ се в същата сграда, и съставляващ неразделна част от нея (в смисъл не пристройка в двора например) - в това число всички магазини, гаражи, мазета и складове, представлява част от етажната собственост. Магазините, като част от сградата, трябва да участват в ОС, трябва да внасят своите вноски в бюджета на сградата, както и да изпълняват правилата за вътрешния ред, решенията на ОС и т.н.
chilio
Нов потребител

Мнениеот kirile » 08 Яну 2012, 14:51

Проверете дали има издадено разрешение за строеж - промяна на предназначението от магазин на фурна , ако няма издадено такова , подайте жалба до РДНСК за незаконен строеж. Тази промяна на предназначението не изисква вашето съгласие , затова е възможно да има издено разрешение за строеж , което не знаете.
kirile
Потребител

Мнениеот nasko_69 » 26 Яну 2012, 22:36

kirile написа:Проверете дали има издадено разрешение за строеж - промяна на предназначението от магазин на фурна , ако няма издадено такова , подайте жалба до РДНСК за незаконен строеж. Тази промяна на предназначението не изисква вашето съгласие , затова е възможно да има издено разрешение за строеж , което не знаете.

Единствения верен отговор до момента. Магазините на партерните етажи, се проектират и изграждат като отделен обект от сградата. Дори в някой случаи, те се въвеждат в експлоатация отделно и независимо от останалите етажи на сградата. За промяна на предназначението им, текущи ремонти и основни ремонти, не е необходимо съгласие и уведомяване на представителите на ЕС. Необходимо е само съответното разрешение от общината. Въпросните магазини участват в поддръжката на елементи от сградата, които са пряко свързани с експлоатацията й. Но не и с ремонти на стълбища и други такива.
nasko_69
Младши потребител

Назад към Етажна собственост