начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ЗАРАДИ ДЕЦАТА

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАРАДИ ДЕЦАТА

Мнениеот labibint32 » 24 Фев 2011, 21:22

Първо да ви пожелая много оспехи.
Понеже несрещнах разискване на моя проблем имам следното питане???
Да ви запозная,на млади години срешнах едно момиче което реших ,че ще е жената на моия.но нещата бързо се промениха осетих че не е човека за мен и и казах ,че не е добра идеиа да сме заедно и прекратихме връзката. И след известно време ми се обади че е бремена.Обясних и че няма смисал да задалбаваме и съм склонен да и платя аборта но тя решава да роди на своиа глава .И нормално дело за бащинство споделих с родителите си техните доидоха секи вика небива така децата неса виновни саберете се и тн.че много дълго за обяснение примирих се с мисалта че ще сам баща на две красиви малки близнета но все пак трябваше да живея с маика им.Но нали е заради децата щото те не са виновни рекох си ще опитам .Заживиахме при неините родители делото отпадна дадох бащинството и така заживиахме зарди децата.Минаха години аз много се привързах към тиах но нещата с маика им невървиаха.един ден не издържах и си събрах багажа беше зима студ нимаше работа заложих компютара които биах взел за децата заштот на ли е заради децата.Отидох в столицата да търсия работа зима студ занимавам се със строителство никои не търси работници благодарение на приатели намерих работа с първитв пари които искарах платих заложениа компютър .Срешнах човек с които намерихме общ език не съм я лъгал на първата ни среща и казах че имам две деца нали е заради децата.Бедно и скромно живеехме аз никога не съм преставал да се боря за по добри доходи нали е заради децата.един ден маиката на децата ми се обади и ми каза децата искат да ти кажат нещо казаха ми "тате ако не ни пратиш пари неизкаме да те видим повече. посабрах ниакои лев отворих строителна фирма не съм изкарвал кои знае колко но сносно. обадих се на маиката на децата ми и и казах че нещата са по добре и че изкам да пращам по ниакои лев се пак е заради децата .доиде кризата аз съм строител малка фирма занулиме таиа криза сприях да пращам и така 6 месеца обиасниавах че немога за хлаиба няма но получавах ако не ни пратиш неискаме да те виждаме получих и призовка за дело за издръшка в поканата пишеше че имама преуспиаваща фирма доходи между 3 и 5 хилиади лева и всиакави глупости и иск за 160 лева на дете .обадих се на маиката на децата ми каза че това е окончателната сума нали е заради децата.отидох на делото наех си адвокат се пак сам строител женами винаги ми е помагала никога не казвала защо пращаш на децата си но в момента живеем на неината заплата аз нямам доходи имаме дете на 3 години вноска по ипотека 350 лева консомативи по къщата които в момента тиа посреща с неината заплата .на делото адвоката на маиката на децата ми поиска спорузомение 110 на дете отказах това са 220 лева които ниама как да намериа казах и че приемам 60 на дете се пак грижи за децата триабжа да се поемат от двамата.маиката на децата ми прие периода от 2010. 06 до 2011. 12 нека е 60 на дете а периода след това 110 на дете получих покана доброволно да платя 110 на дете за целиа период или сички разходи по делото плюс издръшката 3 хилиади лева нали е заради децата.ниама откаде да намеря толко пари заради децата в посочениа двуседмичен срок .Питам всички маики и вас юуристи докога заради децата. Никога не съм мислил да не им пращам нищо казах каво мога за момента надиавам се да мине по скоро кризата и пак заради децата .посаветваите ме каво да правя спешно е вече два дена от двуседмичниа срок изтекоха .благодариа ви предварително.[b][/b]
labibint32
Нов потребител

Re: ЗАРАДИ ДЕЦАТА

Мнениеот Гост. » 25 Фев 2011, 19:26

:roll: Че е заради децата ми стана ясно, но едно не разбирам- вие на това второ дело, което е инициирано от майката, какво постигнахте като размер на издръжката?
И как договаряхте с майката( онова плащане от 60.00лв. месечно)- с думи прости в свободен разговор или как?

Заради децата, заради децата, ама дълговете ви към тях ще плащате вие.
За да ви изпрати СИ ПДП в размер на 110лв. ме навежда на мисли, че каквото и да сте договаряли с майката, то не е вписано никъде, ерго?- какво спестихте на колегата относно договорките? ( начи най-мразя така да се пести, щото изненадите са повече от неприятни).

Та, дължите по 110лв., ако и да не можете да плащате цялата сума, не сте освободен да плащате поне частично( онези 60 за които споделяте), но не знам какво ста забъркал.
Плащането бива по начин, който да ви гарантира на вас след време доказване на изпълнението, па макар и частично ( плащане на ръка, без разписка за получена сума е нездравословно за вас )- банков превод, пощенски запис, в брой, но само срещу разписка.

Ако не договорите разсрочване на погасяването на дълга, като главницата ще кумулира лихва през периода, то при неплащане може да очаквате принудително изпълнение - запор върху вземания и дяловете от капитала на дружеството( не знам защо прецених, че е търговско), възбрана върху недвижим имот( ако имате), опис на не/движими вещи и така до публична продан.
Възможно и да ви сюрпризират с наказателно дело...

8) Ама нещо не е така- при дълг от 3000, според простите ми изчисления, не сте плащал издръжка цяла година време. ПРАВА ЛИ СЪМ?

п.п. И се консултирайте с колега, да ви обясни за шанса, според коректно изложени факти, да искате намаление на постановения размер на издръжка ( шанс почти граничещ с нула, но знае ли ви човек битието и здравето).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот labibint32 » 25 Фев 2011, 23:47

първо да благодаря на poli_g че от 150 разглежданиа на проблема ми имам един одговор .Значи преди делото адвоката на маиката на децата ми и тя самата ми предложиха споразомение от 160 на дете да е 110 на дете .аз им отказах и им казах че в момента мога да давам по 60 на дете и те отказаха .почна делото представил сам сички документи които изискват даначна декларациа че фирмата ми е на загуба че неполучавам никави доходи от нея и каквото и да е било не отказвам да давам издръжка на децата ми но за момента не повече от 60 лева на дете.делото се гледаше във видински раионе съд.адвокатката на женами се държеше се едно сме на пазара пелика цитирам "бе маниго я го гледаи къв здрав мъж е неможел да искарва повече пари " това беше едно от обращениата към садята .моаиа адвокат обясни какво е моментното ми положение и цхе мога да давам въпросните 60 лева на дете.маиката на децата прие от 01.06.2010 до 31.12.210 да изплатя по 60 лева на дете и от 01.01.2011 да е по 110 на дете това става по време на делото значи триабва да е записано.поканата коиато получих за доброволно пащане гласи " С изпълнителен лист издаден(а/о) по АХНД #2209/2010 от ПС ВИДИН ВИЕ СТЕ ОСЪДЕН да заплатите Олихвяема сума -220 лв.от01.06.2010 до 01.01.2011 ведно съз закона лихва ,която към момента е 75.69лв. и Неолихвиаема сума -400.00 лв.в полза на взискателят(те)...да не споменавам имена ......... задалжението ви по изпалнително дело възлиза на 400.00 лева неолихвяема сума , 1760.00лв.главница75.69лв.лихви,785.20лв.присъдени разноски и 20.00лв.разноски по и.д,като и такса по чл.53 от тарифа за ДТ по ГПК в полза на РАЙОНЕН СЪД І ВИДИН в размер на 266.67лв. Общо задалжение по и.д към 15.02.2011 е в размер на 3 307.56лв. " та това е в общи линии моиа адвокат обжалва това решение днес биах при него и му занесох поканата одговори ми че те имат право да изискват присъдата нищо че ниама решение от обжалването и ако платия всичко и те приемат обжалването щияли да жръщат от разликата. аз сам строител ниама предстажа от членове и алинеи ма знам че в българиа никои нищо невръща. оделно че ниама откаде да намеря толко пари на куп.от нова година до сега сам пратил 240 лв с пощенски запис. и освен че ме чака развод щото женами никак нее очарована от факта че от неината заплата с коиато живеем в момента триабва да дава 220 лева секи месец.Маиката на децата ми се сабра с друк мъж от които също има дете и води дело за издръшка и с него. сега живее с друг мъж на които също е решила да му роди дете сигорно и от него ще иска издръшка но това е друга тема на разговор.Защо се обръща внимание че се грижи за безброи деца и ниакои триабва да плаща ???
labibint32
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Фев 2011, 00:03

Издръжката подлежи на незабавно изпълнение, в това е цялата история.

Не е ясно на какво са Ви осъдили и дали са определили разумно, в съответствие с протокола от съдебното дело.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Фев 2011, 00:10

:) Нямам идея защо от 150 прегледа само аз съм писала- вярвам, че повечето колеги не пишат( питам се и аз кога ще овладея порочните си навици), така щото само представители на сем. Забележкарови напоследък тук. 8)

Прочетох СР и не съм изненадана. Никак.
Какво точно ви интересува по това дело, защото според мен нещата са нормални.
Договорките ви са били устни( не че нещо ново ви казвам), и отделно колегата ако не ви е обяснил, то да ви кажа- четете предпоследен ред от диспозитива където е упоменат чл. 242 и ще разберете защо при невлязло в сила СР( каквото е вашето) имате образувано ИД.

п.п. Ако сметнете, че съм недостатъчна, за да удовлетворя въпросителните ви, то ще напусна темата.

п.п.п. Разумно! Децата са 11 годишни- трябва и да живеят, освен да дишат. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 26 Фев 2011, 00:30

labibint32 написа:...Защо се обръща внимание че се грижи за безброи деца и ниакои триабва да плаща ???

Хайде сега... Аз ги преброих... три, две от които са Вашите близначета, нали така? И хубавото е, че се грижи за тях, нали? Или нещо бъркам - не е хубаво, че се грижи за тях? Доколкото преброих - и Вие имте още едно дете. Или при Вас не трябва да се брои? Ако считате, че децата ще са по-добре при Вас, ами - борете се, вземете ги и Вие я съдете за издръжка. Такива желания и пориви не усетих. Съжалявам за моментното Ви финансово състояние и Ви пожелавям в скоро време то значително да се подобри, но, чисто човешки, обяснете на себе си по коя космическа презумпция родителят, който упражнява родителските права, разполага със средства да осигурява нормалното съществуване и развитие на Вашите деца? Или принципът е - Вие, когато можете, другият родител трябва винаги да може?
П.П. Има ли някаква обиктивна причина, поради която правописът и граматиката Ви стресират до степен, че човек се чуди на какъв език пишете?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот labibint32 » 26 Фев 2011, 00:45

да тук сте прави как мога да изкам попечителство .неща тиа да ми дава издръшка и не съм казал че искам да давам 60 лева на дете докато навършат 18 години.а и никаде не съм споменал че не саществуват за мен. питането ми беше може ли нещо да се направи за момента не за след 5 години аз съм пращал без да се стигне до дело доброволно и без да искат. и попитах ако роди още 10 деца ко правим тогава ???
labibint32
Нов потребител

Мнениеот labibint32 » 26 Фев 2011, 01:00

а да одговоря и на lexy другиа родител нико га неможе да е жива и здрава маика и защото аз лично колко пъти сам им пращал пари да идат на екскурзиа от училище и никога не са ходили щото маика им имала по спешно плащане.ходил сам до видин по тиахна молба да влиаза в техен час за да видиат съочениците им че имат баща и ред други работи . ма както разбрах пари на ръка без разписка вече никога ниама да дам . а относно правописа ми казах строител сам не съм учител по български :)
labibint32
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 26 Фев 2011, 01:14

Съобразявайки данните по делото, обществено – икономическите условия в страната и разпоредбата на чл. 142, ал. 1 от СК, съдът приема, че за цялостната издръжка на децата И. и Т., които са на по 11 години, са необходими месечно от по 200.00 лева за всяко дете, от които ответникът ще следва да заплаща по 110.00 лева за всяко едно от децата, а остатъкът ще следва да се осигурява от тяхната майка. Ответникът не доказа твърденията си, че е давал издръжка за децата – в пари или натура за процесния период, поради което същият ще следва да заплаща такава считано от 01.06.2010г.

Не сте доказал ( или не сте плащал)- резултатът е същия.
Сега, тя и майката не е в цветущо финансово състояние- съгласете се, че с 330.00лв. няма как да се издържат четиричленно семейство с тях( казвам 4, защото тя и трите и деца са все гърла, па макар и подпомагана от родителите си).

Според мен е рано да се говори за преразглеждане на въпроса с предоставяне на родителските права, а и още нещо, в което не се съмнявам- децата няма да го искат, което прави ненужно бреме едно такова бъдещо съдебно дело.

Ако съпругата ви роди още деца, то не вие ще се грижите и за тях. Без притеснения по въпроса.

За дълга- дължите издръжка, задължително, до 18г. възраст на децата и ще я плащате. Дали сега, или на по-късен етап- рано или късно ще платите. С времето може да спорите само относно размерът и.

( малко попресилени са разноските по ИД, но нямам идея как са калкулирани).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 26 Фев 2011, 01:21

labibint32 написа: попитах ако роди още 10 деца ко правим тогава ???

Ако сте баща и на тези десет - същото. Ако не - нямат никакво отношение към Вас и задълженията Ви към собствените Ви деца.
labibint32 написа:а да одговоря и на lexy другиа родител нико га неможе да е жива и здрава маика и защото аз лично колко пъти сам им пращал пари да идат на екскурзиа от училище и никога не са ходили щото маика им имала по спешно плащане.ходил сам до видин по тиахна молба да влиаза в техен час за да видиат съочениците им че имат баща и ред други работи

Не разбрах на кой въпрос ми отговаряте, още по-малко разбрах защо никога не може да е жива и здрава майка :shock:
А върховното постижение, обезсмъртило един нечовешки подвиг - да посетите училището им по тяхна молба, "за да видат съочениците им че имат баща" направо ме разплака.
Стига глупости повече. Имате адвокат, който Ви е представлявал по делото и сега обжалва от Ваше име СР. Аз напускам темата Ви. Приятна вечер.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот labibint32 » 26 Фев 2011, 01:33

бе аз ли грешно питам или вие криво ме разбирате. че ще плащам то е ясно деца са ми а не плащам сапун. давам ги на децата си питането ми беше каво да направя в момента с теиа 3 300 лева като ги ниамам. не си и помислям след 10 години или каъвто и да е период напред . конкретно то ми питане е в момента с кой и каво да направиа има ли начин да се дадат на ниаколко пъти или само циалата сума веднага ???
labibint32
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 26 Фев 2011, 01:54

"Бе", колкото и да искаш да прочетеш, че ще ти се опростят- няма да я бъде, ако майчето не е алтруист( ама децата с идеали не се хранят).
Факта, че не разбираш написаното е отделна история- плащаш, колкото можеш, като не можеш да погасиш чрез плащане изцяло дълга - майката ще преценява, какво да те прави ( в този смисъл не бива да вледеняваш отношенията си с нея, защото ти ще искаш компромисен вариант за разрешение на проблема).
Имаш къща, прочетох, сигурно и други вещи имаш- може и да се запознаеш с принудителното изпълнение.

`начи, наистина трябва да спра да ви нарушавам тишината в темите.
Когато питате тук, първо четете това http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=3&t=31099 и после демонстрирайте язвителност.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот labibint32 » 28 Фев 2011, 22:20

понеже свестен одговор не получих освен напътствиа за правописа ми и приканваня да платя да зема да ви кажа как стоят нещата.за тези който имат подобен проблем като моя. първо никога не си помисляите че ниама да има плащане, плащане винаги има. за целта си намирате сериозен адвокат в никакав случей не аматйор които се иживява като професионалист . когато получите първата покана за доброволно плащане тя е подчертавам доброволно не се шашкаите като мен щото днешно време трудно се намира сума над 1000 лева на заем. затова си има компромисен вариант . пържа жноска е издръжка +30% от сумата на коиато сте осъден след тожа започвате издръжка +10% от сумата която сте осъден докато нулирате присъдата и след това остава само издръжката.ако през останалиа период ви възникне проблем и неможете да платите оведомявате страната на която дължите издръшка и тиа решава кава ще е отсрочката .затова ви сажетвам не бъдете на нож с нея . и помнете плащане винаги има защо се пак е заради децата . аз лично не сажалиавам за нито един лев които те ще получат .
дано сам бил полезен на някоя сродна душа .поздрави от един строител :)
labibint32
Нов потребител

Мнениеот ceco_5 » 24 Юни 2013, 22:32

ТЕНКЮ ПИЧ!това е много стара тема но сегашната ми прекрасна жена я изрови -добре е ако си се оправил и не си се отвратил-като гледам това си е баш женски форум -тука мъжете са само задължени да "кихат" -да ама огладняхме..пък модовете и админите не си поплюват с гумата....та горе долу изгорел си като мене -за всички тука естествено ще бъдеш виновен -и няма как да бъде иначе-...все едно ръцете ти няма да могат да ти вземат,ако случайно влезеш тука -драсни на лични ,макар че се съмнявам да влезеш изобщо..
ceco_5
Младши потребител

Мнениеот n6391 » 25 Юни 2013, 13:39

Та да дойдем на темата - млад, здрав, прав мъж. Две деца - надявам се здрави, умни и добри. Мъжът твърди, че си обича децата. Не отказва издръжка, но ако може да е почти без нея. Вместо да се чудите как да я намалите, то потърсете и друга работа. Децата имат нужди, независимо какво е финансовото и материалното ви състояние. Интересно ми е дали спазвате и режим на лични контакти. Така щото по времето, когато децата са при Вас виждате колко средства са необходими за ден два. А бившата си питате ли как се справя ежедневно? Много съм далеч от феминистките нагласи и настроения, но Вие не плащате на бившата, а чрез нея на децата си - за да им осигурите сносен живот.
n6391
Потребител

Мнениеот zina80 » 25 Юни 2013, 19:53

n6391 написа:Та да дойдем на темата - млад, здрав, прав мъж. Две деца - надявам се здрави, умни и добри. Мъжът твърди, че си обича децата. Не отказва издръжка, но ако може да е почти без нея. Вместо да се чудите как да я намалите, то потърсете и друга работа. Децата имат нужди, независимо какво е финансовото и материалното ви състояние. Интересно ми е дали спазвате и режим на лични контакти. Така щото по времето, когато децата са при Вас виждате колко средства са необходими за ден два. А бившата си питате ли как се справя ежедневно? Много съм далеч от феминистките нагласи и настроения, но Вие не плащате на бившата, а чрез нея на децата си - за да им осигурите сносен живот.

Да съгласна съм да и помагаме но на същия ден след делото го вика да подпише за да отиде в Гърция на море :| а ние нямаме дори и за нашето море ? А за работа е лесно да се каже но е трудно да се намери особено тук в България :roll:
Аватар
zina80
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 26 Юни 2013, 10:21

Има една приказка "Да си мислил, чадо. И да си внимавал".
Щом си създал деца, твоя отговорност е да им осигуриш издръжка и то не просто да им метнеш някакви 50 лева (с извинението "повече нямам"), ами да направиш всичко възможно да им осигуриш що-годе нормално съществуване, учение, облекло и др., каквито биха имали, ако с мама бяхте заедно в едно семейство и заедно дърпахте каиша на семейния бюджет.
Оттам нататък, без да сме феминистки, както мнозина биха ни обвинили, смело можем да заявим, че татковци, които се измъкват с номера "много те обичам мойто дете, но нямам пари един чифт маратонки да ти купя, да не говорим курс по английски да ти платя или нещо подобно" са леко в грешка. Трябва да са наясно, че създаването на дете, дори и без брачна връзка, влече след себе си задължение за издръжка и то не, когато майката ги подбута да я дадат, а постоянно - всеки месец, както са задължителни и личните контакти, а не после да се каете "ми аз не съм го виждал 1 година"... а поискахте ли през тази 1 година да се видите, намерихте ли време един път да го вземете при себе си през месеца, различен от отпуска на майката? Видяхте ли за какви разноски става въпрос по това време?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот n6391 » 28 Юни 2013, 09:24

До zina80 - Не разбрахте ли, че издръжката се дължи на децата. Тя е неотменна част от статута на родителя. А дали бившата ще води децата на море и къде - радвайте се за тях. Така може би тя се опитва да замести по някакъв начин липсата на бащиното присъствие.
n6391
Потребител

Мнениеот zina80 » 01 Юли 2013, 12:47

n6391 написа:До zina80 - Не разбрахте ли, че издръжката се дължи на децата. Тя е неотменна част от статута на родителя. А дали бившата ще води децата на море и къде - радвайте се за тях. Така може би тя се опитва да замести по някакъв начин липсата на бащиното присъствие.

Ами тя майка му не е помислила ! Когато му взема каквото можа и избяга . Докато той работеше и неделята да изкара пари за да си нахрани семейството. И когато се запознаха той мъкнеше пълни чанти със храна за да ги нахрани защото бяха гладни а тя беше бремена със три деца . Взе я бремена приписа детето на него намери и къща под наем защото майка му и баща му нея искаха ! А тя е запали за да може да я заведе при техните и той въпреки всичко се скара с техните и я взе. Когато храната не достигаше той ставаше от масата а тя не. После му отмъкна и двор които беше купил за да направи къща на децата които не са негови а едното само го е признал а тя го отмъкна и покъщнината и пари които беше събрал да почне да прави къща . Направо човека се видя във чудо . Тя после я продаде и сега има още деца 1 или 2 не знам за които и другите бащи ги съди за издръжка и сега е със друг . Даже се хвалеше че като лъже и всеки и вярва това беше гордост за нея. А сега не ме убеждавайте че трябва да си взема залъка на нашето дете и да го дам на другото за да отиде на море! Че от добро сърце го е признал. А и да добавя още нещо един път се прибира а децата гладни и настрани с извинение. Той ги нарани и ги изми и после тя се връща ! Била е в кръчмата с друг мъж.Е то бива бива ама това. :| За съжаление сме в България и българските закони са такива не справедливи ... :idea:
Аватар
zina80
Нов потребител

Мнениеот emstoianova_ » 01 Юли 2013, 13:32

ЩЕ МЕ ИЗВИНИТЕ, НО ПО-НЕГРАМОТЕН ПРАВОПИС НЕ СЪМ ВИЖДАЛА, УЖАААААС :(
emstoianova_
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси