- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въздушна граница
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
въздушна граница
Здравейте.Знам,че не се среща такова понятие в ЗУЕС,но искам да ви попитам как се определя ползването на въздушното/междублоковото/ пространство при граничещи апартаменти.Терасата на съседа е изнесена напред и той ''накичи'' стената и която е пред моя прозорец с климатик,антена за сат. тв и ми скри хоризонта.Има ли на кого да се оплача по законен ред?
- milkooo
- Младши потребител
Re: въздушна граница
Извинявайте, но да Ви питам данък въздух плащате ли
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Здравейте!Не го приемам лично,но плащам данък за жилищен имот и в договора за покупко-продажба пише,че границата от едната страна е стълбище/обща част съгласно ЗУЕС/,от другата ап.хх с който имаме общ панел,от третата междублоково пространство и четвъртата ап.уу .Мисля си ,че ''въздушната граница '' минава по продължението на общите панели и искам да сваля вражеските обекти нарушаващи въздушното ми пространство.От РПУ не са съгласни,затова Ви питам има ли някаква законова''сламка'' или пък Вие как ще реагирате,ако съседа Ви прикрепи нещо на стената си,а стои пред Вашия прозорец?
- milkooo
- Младши потребител
До milkooo
Лично не можах да си представя,точното разположение на вашият апартамент спрямо този окичен с антени и климатик,това в друг съседен блок ли е? Не пишете и на какво разтояние отстоят тези предмети от Вашият прозорец. И това фронтално ли е срещу прозореца?Уточнете.
Лично не можах да си представя,точното разположение на вашият апартамент спрямо този окичен с антени и климатик,това в друг съседен блок ли е? Не пишете и на какво разтояние отстоят тези предмети от Вашият прозорец. И това фронтално ли е срещу прозореца?Уточнете.
- trando58
- Потребител
В пост № 2 Ви е отговорено иронично, но аз ще ви го кажа направо - нямате никакво въздушно пространство в случая. Решение на проблема има в ЗУЕС, но то не е свързано с никакви въздушни граници.
- Bai_Ganjo
- Потребител
До baj_ganjo
И какво решение може да има по ЗУЕС? Освен,че ако ЕС е настроена срещу поставилият климатика и антената,прояви претенции,че не е поискал изрично разрешение за поставянето им,имайки се предвид,че външните стени са общи части.Но едва ли това може да се случи,милиони са вече такива и никой не е...а.
Въпреки всичко може да има нарушени други нормативи и аз за това поисках уточнения.
И какво решение може да има по ЗУЕС? Освен,че ако ЕС е настроена срещу поставилият климатика и антената,прояви претенции,че не е поискал изрично разрешение за поставянето им,имайки се предвид,че външните стени са общи части.Но едва ли това може да се случи,милиони са вече такива и никой не е...а.
Въпреки всичко може да има нарушени други нормативи и аз за това поисках уточнения.
- trando58
- Потребител
trando58 написа:До baj_ganjo
Няма решение по ЗУЕС.Съседа ми е собственик на описания ап.хх.Терасата е пред неговия ап.,но като монтира нещо на западната и стена то се явява пред моя южен панел/прозорец/.Ако аз монтирам нещо челно пред панела си,ще пронижа климатика му .... .Само не ми казвайте,че първият печели.
- milkooo
- Младши потребител
milkoooooooooooooooooooooo,milkooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
"Няма решение по ЗУЕС.Съседа ми е собственик на описания ап.хх.Терасата е пред неговия ап.,но като монтира нещо на западната и стена то се явява пред моя южен панел/прозорец/.Ако аз монтирам нещо челно пред панела си,ще пронижа климатика му .... .Само не ми казвайте,че първият печели."
Ако се съберете тук, с още двама - трима,можете да направите подфорум и да влезете в Гинес,аз ще Ви подскажа как и за какво.
"Няма решение по ЗУЕС.Съседа ми е собственик на описания ап.хх.Терасата е пред неговия ап.,но като монтира нещо на западната и стена то се явява пред моя южен панел/прозорец/.Ако аз монтирам нещо челно пред панела си,ще пронижа климатика му .... .Само не ми казвайте,че първият печели."
Ако се съберете тук, с още двама - трима,можете да направите подфорум и да влезете в Гинес,аз ще Ви подскажа как и за какво.
- trando58
- Потребител
Я си помислете добре , къде комшията Ви ,си монтира устройствата .
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Погледни от прозореца си в Люлин-9 и ще видиш къде може да монтира съседа ти подобни съоръжения
- milkooo
- Младши потребител
до-milkooo ,То няма смисъл да го гледам, то в цяла София е така, но е по добре да Ви кажа ,че се махнаха антените от покривите и по малко ремонти се правят на тях, добре е ,че поизчезнаха и кабелите от блок до блок за телевизия или нет.И в случая искам да попитам как моята външна стена се явява обща част и как ако искам да си я ремонтирам, всички са длъжни в ЕС да платят за това.
- toni_sf
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|