- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
шум от съседи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
шум от съседи
Здравейте,имам проблеми със съседите под мен.Проблема е следният: вечер след 22:00 когато се приготвяме да лягаме се започва непрекъснатия дразнещ и непоносим ударен шум от бягащи,скачащи и т.н. деца под нас.Направо съм полудял.Ходих 2 пъти при жената под нас да и обясня чисто човешки,че шумове след определен час не може да има.Последният път беше миналата седмица и тя с цялото си проклето нахалство ми каза::цитирам-Шума не е от нас,как мойте деца да бягат и да блъскат вратите?? това е невъзможно и всякакви други куп измислени лъжи.Снощи положението беше жестоко до към полунощ.Ставам 05:30,и се прибирам в 18:30,,представете си какво за 5-6 часа сън на фона на работата ми-цял ден под слънцето.Заплаших я,че следващият път ще извикам полиция и тя също ще извика защото и на нея и тропат,ама не знам кой.Аз нямам деца,живея с приятелката си,няма купони,музика и т.н.Съвсем спокойни хора които обичат тишината и си лягат в нормално време.Посъветвайте ме какво да направя за да я накарам да разбере,че за децата и има децки площатки на които могат да тичат и да правят ккавото си искат.Как да я накарам да разбере,че жилищната кооперация не е място(особенно вечер) за гимнастика,бягане,гоненица и игри за децата и.Благодаря на всички отзовали се
- sladi4kia
- Младши потребител
Re: шум от съседи
в приказки няма да стане.
Я се амбицирайте да слушате музика в интервала 5-7 сутрин, няма да отваряте на настойчивото звънене на съседите. След седмица "терапия" ще схванат
П.С. сложете UPS на уредбата, така като ви бутнат бушона на третия ден от терапията музиката няма да спре.
горното действа, имам опит
Я се амбицирайте да слушате музика в интервала 5-7 сутрин, няма да отваряте на настойчивото звънене на съседите. След седмица "терапия" ще схванат
П.С. сложете UPS на уредбата, така като ви бутнат бушона на третия ден от терапията музиката няма да спре.
горното действа, имам опит
- naughty
- Потребител
В едни книжки,наречени учебници за строители, още през първата половина на миналия век е записано, че подовите настилки в сградите със ст.бетонови конструкции са тип "плаващи" върху топло и звукоизолация.
Целта е да не си пречат със шум съседите и да не се отоплява зимата единия за сметка на другия. Не обичаме у нас, да четем книжки, да научаваме писаните правила, а дори да сме ги научили, не ги спазваме при строителството.
В резултат описаните проблеми.
РЕШЕНИЕ днес има материали с които можете да си направите окачена на тавана топло и звукоизолация - гипсокартон на скара и минерална вата затворена над него.
Алтернативно - тежка (плътна) мин.вата за препочитане или ЕPS панели залепени и дюбелирани на тавана, после шпакловани.
Цена от 25-30 лв/м2 нагоре.
Освен шумов комфорт, ще икономисате и от разходи за отопление - вашата топлина отива на тавана и топли пода на съседа Ви.
Недостатък - ще се намали светлата височина на стаите с 8-10 см.
Целта е да не си пречат със шум съседите и да не се отоплява зимата единия за сметка на другия. Не обичаме у нас, да четем книжки, да научаваме писаните правила, а дори да сме ги научили, не ги спазваме при строителството.
В резултат описаните проблеми.
РЕШЕНИЕ днес има материали с които можете да си направите окачена на тавана топло и звукоизолация - гипсокартон на скара и минерална вата затворена над него.
Алтернативно - тежка (плътна) мин.вата за препочитане или ЕPS панели залепени и дюбелирани на тавана, после шпакловани.
Цена от 25-30 лв/м2 нагоре.
Освен шумов комфорт, ще икономисате и от разходи за отопление - вашата топлина отива на тавана и топли пода на съседа Ви.
Недостатък - ще се намали светлата височина на стаите с 8-10 см.
-
wladi - Потребител
друг сьвет,сутрин като ставаш толкова рано си помисли че си в казармата и направи един час маршировка ама здрава, хем на теб ще ти е здравословно
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
след като хвърлих 2300 лв за шумоизолация на спалнята ми от всички страни, се озлобих още повече към съседа ... и го излекувах с едноседмична шумова терапия.
не си харчи парите за изолации, просто в Българистан не става по нормален ред нищо
не си харчи парите за изолации, просто в Българистан не става по нормален ред нищо
- naughty
- Потребител
до-naughty че какво ти е виновен сьседа щом се изолираш и от собствените си шумове от собствените ти хора с които живееш
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря на всички отзовали се.Но аз желая да опитам първо със законен метод.Кажете ми закон с който мога да им докажа,че съм прав и да ги накарам да си укротяват децата след определени часове.благодаря
- sladi4kia
- Младши потребител
до-sladi4kia намери наредбите на общината в която живееш там пише всичко но това едва ли ще ги стресне защото ще ги глобява общината друг начин нямаш
- toni_sf
- Активен потребител
Ето ви един законен начин - чл. 109 от Закона за собствеността. Посъветвайте се с адвокат как да предявите негаторен иск.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
до-eurolinker а защо не му обясниш че трябва да има адвокат и да си плати хонорара иначе иска може да е невалиден
- toni_sf
- Активен потребител
Аз също имах намерение да слагам шумоизолация - не върши ли работа наистина?
- user02
- Младши потребител
до-eurolinker извинявай но искам да те питам по кой законен начин ще накараш едно 2-3 месечно бебе да не реве нощем когато се сьбуди че е гладно или има колики не по чл 109 а един милион и девет да са кажи какъв е шанса
- toni_sf
- Активен потребител
Е пак че са ти отдолу, ами ако бяха отгоре???
Кофти е, ама.....
Кофти е, ама.....
- nikiboy
- Потребител
до-sladi4kia според ме по никой закон не можеш да ги накараш деца да ти пазят тишина
- toni_sf
- Активен потребител
Посетете психотерапевт ! Под мен , над мен и отстрани на мен в момента съседите ми са с по 2 малки деца и съм убеден , че денонощния шум който ми вдигат е 3 пъти по-голям отколкото при вас. Това не ми прави никакво впечатление , не ме дразни , намирам се в отлично психично състояние. Просто се лекувайте - при специалист или сам (поне 1 ракия преди лягане) , както си изберете ! Друг вариант е да си направите няколко деца , но разходите за това лечение са по-големи. Успех !
- kirile
- Потребител
ДО-kirile трябва да му се помогне на човека може би чл 109 няма да му свърши работа а ще трябват повече но да опита
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря пак на всички които писаха.Но в моят случай не става въпрос за плач на бебе.Става въпрос за деца на около 10 години.Не се чува викане,говорене,музика и т.н.Чува се само когато бягат,ударен шум се получава.А и след като има закони които ограничават шума след определени часове и 5 годишно дете да е,като му се обясни че така не трябва да се прави и т.н и то ще разбере.Вие не можете да си представите какво нещо е да си легнеш на възглавницата и да чуваш БУМ-Бум.....След като има червен светофар,казваш на детето ти че трябва да спре и да не преминава нали??Значи може да му се обясни,че късно вечер не трябва да се бяга.
- sladi4kia
- Младши потребител
За да решите проблемът си с шумът от съседите, вариантите са няколко...
1.Наемете си фирма която да ви направи "шумо изолация". Тя в най общи линии се изработва от гипс картон и вата /стени и таван/, а на пода фибран и корк. Сменете си и старата дограма на прозорците с ПВЦ и трислойно стъкло. Описаните материали освен, че шумо изолират, те играят и ролята на топлоизолатор. Удоволствието е скъпичко, но си заслужава. Драстично ще ви паднат и сумите който до момента сте отделяли за ток и парно. Добра инвистиция е. За жилищна площ от около 130кв.м. през 2007г. заплатих около 10000евро.
2.Проведете разговор с домоуправителят. Споделете му проблемът си. Той има право да вземе отношение по казусът, тъй като това би трябвало да е нарушение на приетият от вас "Правилник за вътрешен ред".
3.Ако 1-ва и 2-ра точка не ви удоволетворяват, то за съжеление ще се наложи да си продадете жилището и да се преместите някаде на село. Но не забравяите, че там по всяка вероятност няма да ви притеснява шумът на съседите, но ревът на магаретата, грухтенето на прасетата, кукуригането на петлите и т.н. могат да ви създадът друг дискомфорт....
4.А относно това да викате полиция, просто е смешно. Първо полицията не е "баба яга" и тя да идва и да ви плаши съседите. След това вие имате нарушение на тишината от битов шум/стъпки на хора и животни, включена амортизирана пералня или хладилник и т.н./, а не от пиянска оргия. Полицията във вашят случай няма как да ви помогне дори да иска.
Желая Ви успех...
И все пак не е "зле" да седните една вечер с "шумният" съсед и да изпиете по някоя ракия...На децата подарете по някой шоколадче. Не забравяите, че личният контакт е нещо много съществено. По тоя начин и авторитет ви ще се повиши. След това може да се развият така нещата: "Тихо моето момче , че чичо ти........още спи, утре е на работа...."
1.Наемете си фирма която да ви направи "шумо изолация". Тя в най общи линии се изработва от гипс картон и вата /стени и таван/, а на пода фибран и корк. Сменете си и старата дограма на прозорците с ПВЦ и трислойно стъкло. Описаните материали освен, че шумо изолират, те играят и ролята на топлоизолатор. Удоволствието е скъпичко, но си заслужава. Драстично ще ви паднат и сумите който до момента сте отделяли за ток и парно. Добра инвистиция е. За жилищна площ от около 130кв.м. през 2007г. заплатих около 10000евро.
2.Проведете разговор с домоуправителят. Споделете му проблемът си. Той има право да вземе отношение по казусът, тъй като това би трябвало да е нарушение на приетият от вас "Правилник за вътрешен ред".
3.Ако 1-ва и 2-ра точка не ви удоволетворяват, то за съжеление ще се наложи да си продадете жилището и да се преместите някаде на село. Но не забравяите, че там по всяка вероятност няма да ви притеснява шумът на съседите, но ревът на магаретата, грухтенето на прасетата, кукуригането на петлите и т.н. могат да ви създадът друг дискомфорт....
4.А относно това да викате полиция, просто е смешно. Първо полицията не е "баба яга" и тя да идва и да ви плаши съседите. След това вие имате нарушение на тишината от битов шум/стъпки на хора и животни, включена амортизирана пералня или хладилник и т.н./, а не от пиянска оргия. Полицията във вашят случай няма как да ви помогне дори да иска.
Желая Ви успех...
И все пак не е "зле" да седните една вечер с "шумният" съсед и да изпиете по някоя ракия...На децата подарете по някой шоколадче. Не забравяите, че личният контакт е нещо много съществено. По тоя начин и авторитет ви ще се повиши. След това може да се развият така нещата: "Тихо моето момче , че чичо ти........още спи, утре е на работа...."
- mitaka_67
- Нов потребител
до-mitaka_67напротив най важният контакт е със жената на съседа нещо за ремонт ако е закъсала докато мъжа и си пие някъде другаде ракията
- toni_sf
- Активен потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|