начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Особен режим на управление на общите части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Особен режим на управление на общите части

Мнениеот toni_sf » 26 Юли 2010, 17:14

до-nevin_alibriam ако се спази чл 15 т2 от ЗУЕС за ОС и шроцедурата се изпьлно сьобразно закона няма пьлномощници няма собственици чужденци ,шом са поканени и не присьстват на ОС значи са сьгласни мьлчаливо с промените :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 28 Юли 2010, 09:29

Виж и чл. 16, вкл. ал. 9 и чл. 17.
Никога не е толкова просто :)
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот toni_sf » 28 Юли 2010, 11:24

до-nevin_alibriam това имам в предвид :D кога ще го оспориш когато не си тук
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorst » 04 Авг 2010, 18:32

инвеститорът постепенно продава апартаментите и след 2 години от 50 апартамента само 2 са негови-непродадени. Излиза,че сега сме равностойни съсобственици, с различни идеални части. Нима инвеститорът доживотно, а после и наследниците му ще управляват имота - от затворен тип. Невероятно.
todorst
Потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Авг 2010, 23:56

до-todorst точно тук е хватката, докато не си продаде апартаментите инвеститора гледа да лапа от собствениците :D защото той е сключил договори примерно с вьншен управител с фирма за охрана с фирма за подрьжка и така докато не почне да продава той плаща но така си е калкулирал цените че вече около 50% от продадените жилища му покриват разходите за другите който са непродадени и ако успее да направи така че след като си продаде останалите 50% той вече е избил парите си който е вложил от началото на строежа и за това гледа и по бавно да продава
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 05 Авг 2010, 06:53

todorst написа:инвеститорът постепенно продава апартаментите и след 2 години от 50 апартамента само 2 са негови-непродадени. Излиза,че сега сме равностойни съсобственици, с различни идеални части. Нима инвеститорът доживотно, а после и наследниците му ще управляват имота - от затворен тип. Невероятно.

Зависи как продава: с или без ОПС, с или без ид.ч.от УПИ-то, без площадковите ППС, без ВП (вкл. отделни обекти)...
Въпрос на договорни отношения с останалите съсобственици (кой в каквото има дял) за ползването и управлението както на общите части, така и на всички обекти :wink:
Затова режима е особен и за мен тук ЗУЕС не задава формата на управление. Това е като устройство на една част от територия и се създава едно " предприятие" по ТЗ за стопанисване, управление ... на активите.
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Авг 2010, 15:19

до-anserk :D би ли ми отговорил на този казус , имам комплекс който е с чужд инвеститор строител бг фирма, комплекса е от 140 апартамента с голям двор басейн зелени площи градинка детска площадка и охрана,инвеститора е продал 65 апартамента и им налага цена за подрьжка на комплекса около 150лв на апартамент и това без ддс, аз направих оглед за всичко и мойта цена за тази подрьжка е с 40% по ниска, кажи ми сега как собствениците да се преборят като са малцинство и дали инвеститора вече му пука дали ще продаде още до 5 -6 апартамента в годината или ще ги даде под наем :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 05 Авг 2010, 15:28

Отговарям ти веднага, защото става дума за БИЗНЕС :D
Среща със собственика, но под ръка с адвокат по търговско право. Със сигурност е възложил охраната и събирането на парсата на някоя фирма с договор. Внимавай да не ти трябва адвокат по наказателни дела :idea:
Съмнявам се, че собственика е физическо лице!
Това е, пазар :D
Ама вие всички форумци си скрихте ЛС-та :roll: Айде стига... :D :D :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Авг 2010, 15:57

:D нали ти написах инвеститор и естествено че не е физ. лице. Нали ми каза че твойте хора по морето решават такива казуси аз сьм готов с техническите подробности и изпьлнението
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост