- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сервитут на "Топлофикация"?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Сервитут на "Топлофикация"?!
Моля ако някой е наясно, да ме насочи: при закупуване на топлофицирано жилище длъжен ли е купувачът да търпи преминаването на инсталационните съоръжения на "Топлофикация" и да заплаща такси мощност? Вярно, че всичко се пречупва през етажната собственост, но възможно ли е ако етажната собственост вземе решение, да премахне съоръженията на "Топлофикация"? Естествено без да пречи на топлоподаването в района. Нали все пак когато се придобива имота, никъде в нотариалния акт не се сочи задължението да се търпи право на преминаване на "Топлофикация" през имота. В ЗЕ е отделено място за сервитутите - чл.64,но се сочи, че се касае за разширение на съществуващи или изграждане на нови топлопроводи. А ако имотът е закупен преди приемане на ЗЕ?На каква плоскост са отношенията между всяка отделна етажна собственост и търговското дружество "Топлофикация"? Ако се уреждат с договор е логично той да е на разположение на етажната собственост и да може да бъде прекратен, а "Топлофикация" да бъде ограничена относно достъпа в сградата. Моля ако някой е наясно, да ми обясни в основни линии!
- НДИ
Re: Сервитут на "Топлофикация"?!
До колкото ми е известно,прекратяването на ползването на услугите на топлофикациите става чрез решение на общото събрание на собствениците
за изключване на абонатната станция от мрежата на топлофикацията. Протокола от това събрание ТРЯБВА ДА Е ПОДПИСАН от АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ ( име,нотариален акт ), ползващи тази абонатна станция, В ПРИСЪСТВИЕТО на НОТАРИУС !!!
Този нотариално заверен протокол съпътства молбата от домсъвета към
съответния район на Топлофикация за изключване на въпросната абонатна
станция от мрежата й.
Наличието дори само на ЕДИН НЕСЪГЛАСЕН БЛОКИРА ЦЯЛОТО НАЧИНАНИЕ !!!
за изключване на абонатната станция от мрежата на топлофикацията. Протокола от това събрание ТРЯБВА ДА Е ПОДПИСАН от АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ ( име,нотариален акт ), ползващи тази абонатна станция, В ПРИСЪСТВИЕТО на НОТАРИУС !!!
Този нотариално заверен протокол съпътства молбата от домсъвета към
съответния район на Топлофикация за изключване на въпросната абонатна
станция от мрежата й.
Наличието дори само на ЕДИН НЕСЪГЛАСЕН БЛОКИРА ЦЯЛОТО НАЧИНАНИЕ !!!
- Данчо
Относно преминаващите през жилището Ви тръби, НЕ ДЪЛЖИТЕ никкви такси. Но относно тръбите, които преминават през етажната собственост, се дължат. Има доста съдебна практика по въпроса (най-вече - от ВАС).
- bgjurist
- Потребител
В тая държава всичко е възможно само не и човешкото право на избор. Ако нее така значи се лъжа или сънувам.
- ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
Това е чист рекет срещу хората от страна на ТОПЛОФИКАЦИИТЕ. Пък е и потдържана от съда.
- ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
Не сте съвсем прав колега. Такса мощност е измислена точно за тръбите в апартамента - тя се плаща на кубик отопляем обем дори да не ползваш топлоенергия и топла вода. Достатъчно е да живееш в топлофицирана сграда и някой от съседите да ползват топла вода или топлоенергия. Министър Ковачев преди време заяви - на който не му харесва да си продаде апартамента
- KELY
KELY, по въпроса за т.нар. "такса мощност" си има решение на ВАС.
- bgjurist
- Потребител
Би ли ми казал за кое решение на ВАС става въпрос за да се запозная с него, тъй като не ми е известно, а ще ми е доста полезно.
- KELY
РЕШЕНИЕ № 447 ОТ 20.01.2003 Г. ПО АДМ. Д. № 6375/2002 Г., 5 ЧЛ. С-В НА ВАС
РЕШЕНИЕ № 428 ОТ 20.01.2003 Г. ПО АДМ. Д. № 8198/2002 Г., 5 ЧЛ. С-В НА ВАС
РЕШЕНИЕ № 428 ОТ 20.01.2003 Г. ПО АДМ. Д. № 8198/2002 Г., 5 ЧЛ. С-В НА ВАС
- случаен
Ще ти го пратя при първа възможност. Водено е от двама души по ЗВАС, с което е искано изцяло отмяна на Наредбата. Съдът го уважава отчасти, т.е., оставя в сила Наредбата, но отменя текстовете, визиращи т.нар. "сервитутно право" на "Топлофикация". Ако служителите от "Топлофикация" се запъват, поискайте им наем за ползването на площта в дома Ви.
- bgjurist
- Потребител
Re: Сервитут на
и аз се интересувам от тези решения, ако наистина разполагате с текстовете моля и на мен да ми ги изпратите - ramones79 маймунка mail.bg
Ще ги почвам и аз скоро и всякакви такива неща ще ми бъдат от огромна полза, благодаря предварително
Ще ги почвам и аз скоро и всякакви такива неща ще ми бъдат от огромна полза, благодаря предварително
- ramones79
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|