начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем със съседи. Моля за помощ!!!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със съседи. Моля за помощ!!!

Мнениеот martin_velchev » 29 Апр 2009, 20:00

Здравейте. Обръщам се към вас за съвет и съдействие. Ето и случая. Живея във фамилния апартамент от 30 години (на толкова съм и в момента:). Преди една година дойде да живее при мен братовчед ми. Над нас живее една стара мома на 60 години, която съжителства с майка си на 83. Въпросната госпожица вече в продължение на година пише жалби до районното с основни мотиви „говорене на висок глас” и „често посрещане на гости, което далеч не отговаря на истината. Ние почти постоянно сме на работа (аз даже давам и нощни смени). Днес за пореден път ходих до районното да пиша обяснения за „високо говорене” за дни, в които даже не съм си бил у нас, а на работа!!! И на всичкото отгоре се оказа, че пиша във връзка с жалба от нея до Районната прокуратура! Въпросната госпожица преди време беше писала до общината, до софийска вода и даже до Топлофикация, за да ги информира, че вече не живея сам (като че ли Топлофикация ги вълнува колко души живеят в апартамента). Същата една вечер (месец март т.г.), когато на гости ми бяха майка ми и чичо ми (бащата на братовчед ми) извика полициция в 23 часа! Били сме я смущавали да си гледа телевизия с високото говорене (това тя ми каза на следващия ден, когато я попитах защо продължава с тези безобразия). В момента, в който и казах кой е бил у нас леко се притесни, но после се поокопити и предложи следващия ден след 19 часа майка ми и чичо ми да отидат при нея, „за да се разберат”. Явно не повярва, че наистина са били при мен. Те се качиха и тя им тръшна вратата под носа и каза, че не искала да разговаря. Няколко дни по-късно е пуснала жалбата. Въпросното лице нееднократно ме се събуждало по телефона вечер с думите: „Мартине, чувам гласове” или „ Чувам някакво думкане”. Идеше ми направо да й извия врата, затова че ме събужда, за да сподели проблемите си. Също непрекъснато звъни на родителите ни (вечер, след полунощ или сутрин рано) за да сподели и на тях, че чувала гласове или музика! Същата в продължение на три години правеше основен ремонт на апартамента си включително избиване на стени, къртене на мозайката на пода, при което гипсовите ми орнаменти изпопадаха, фасадна изолация, при поставянето, на която ми изпоомазаха прозорците с мазилка, наводнява ме на два пъти и какво ли още не. Няма да ми стигне мястото да опиша какви неща преживях. Но понеже съм възпитан човек проявих разбиране. Дори търчащата й болонка по плочките приемам като даденост. Но това, което прави в момента е безобразие. Крадеца вика дръжте крадеца! Няма да споделям милите ми детски спомени, когато денонощно у тях бяха скандали със сестра й, съпроводени с трошене на всякаква посуда. Съжалявам, че ви занимавам с този битов проблем, но съм сигурен, че и други изпитват подобни неприятности от злонамерени съседи.
Молбата ми за съвет към вас е как да се справя с този непрекъснат административен тормоз от нейна страна. Дали е по-добре да се стигне до съд или и аз да заведа жалба до районния съд? Благодаря предварително.
martin_velchev
Нов потребител

Re: Проблем със съседи. Моля за помощ!!!

Мнениеот nikodim77 » 29 Апр 2009, 20:47

Здравей,
Май, че в твоя случай ше трябва едно контра "нападение":
Първо - за тези дни, в които наистина си бил на работа или където и да е а "милата" ти съседка е писала жалби с-щу теб си намери свидетели.
Второ пусни една добре аргументирана и по възможност юридически и грамотно издържана жалба в РУ-МВР по место живеене, че всъщност тя те тормози. (ако трябва обърни се за помощ при писане на жалбата към някой разбирач в тая свера) Постарай се обаче в жалбата да не даваш обидни или др. квалификации по адрес на "милите" баби.
Трето СТИСКАЙ ЗЪБИ но докато траят тези процедури бъди изключително любезен с нея (абе стани лицемер :roll: ) та ако ще да ти се качи на главата...
Прегедай основно текстовете на ГПК и "Правилника за реда и управлението на етажната собственост" Ако не се лъжа някъде там се два право на "пощурели" съседи, какъвто в случая си ти от "Мили" съседки , каквато в случая е тя. да сезират съответните здравни служби за психическо освидетелстване на лица като "любимата ти съседка.
Това за сега накратко!
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот martin_velchev » 02 Май 2009, 21:19

Благодаря за съвета. И аз веднага се замислих за контражалба, но няма да ми стигне хартията за да опиша на какво съм бил подложен през последните 20 години (за които имам спомен:) Но май наистина се налага, защото въпросната госпожица пак е писала жалба до районното, този път заради котката ми, която много силно мяучила и я смущавала! Мамицата й скапана, пак се е объркала, защото некадърни лекари ми бастисаха котарака преди един месец. Наистина ще се заема сериозно и ще й отговоря подобаващо.
martin_velchev
Нов потребител

Мнениеот Melly » 02 Май 2009, 21:41

Но май наистина се налага, защото въпросната госпожица пак е писала жалба до районното, този път заради котката ми, която много силно мяучила и я смущавала! Мамицата й скапана, пак се е объркала, защото некадърни лекари ми бастисаха котарака преди един месец.

Ауууууу, ама тя вече и халюцинира , а? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

П.П. Моля, бележката ми да не се възприема с ироничен тон към питащия. По-скоро е в подкрепа на казаното по-горе.
Последна промяна Melly на 02 Май 2009, 23:40, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот miriam » 02 Май 2009, 21:52

р.р. абе...Мартине ти си отгледан от жени , нали?

чета ти питането , в днешната лудница се очертаваш като възпитан , въздържан , умерен , почтителен , балансиран , мек , неконфликтен , избягващ конфронтацията мъж.
На пръв прочит-прекрасни качества
На втори- яки проблеми и все ти потърпевш:)
Ще ти дам един съвет , дано не ти се сторя твърде груба :
Единствения начин да се справиш с тази невяста е да наемеш някой да ти пише жалбите-ти просто нямаш никакъв шанс сам някой да ти обърне внимание. Лошото е , че според мен ще се оттървеш от тази , обаче ще те накаца следващия птеродактил-поработи малко върху бицепси и зъбите, време ти е. Утре ще се ожениш , кой ще ви брани с жена ти и дечинята? :)
miriam
Потребител

Мнениеот Гост. » 02 Май 2009, 22:20

nikodim77 написа:Здравей,
Май, че в твоя случай ше трябва едно контра "нападение":
Първо - за тези дни, в които наистина си бил на работа или където и да е а "милата" ти съседка е писала жалби с-щу теб си намери свидетели.
Второ пусни една добре аргументирана и по възможност юридически и грамотно издържана жалба в РУ-МВР по место живеене, че всъщност тя те тормози. (ако трябва обърни се за помощ при писане на жалбата към някой разбирач в тая свера) Постарай се обаче в жалбата да не даваш обидни или др. квалификации по адрес на "милите" баби.
Трето СТИСКАЙ ЗЪБИ но докато траят тези процедури бъди изключително любезен с нея (абе стани лицемер :roll: ) та ако ще да ти се качи на главата...
Прегедай основно текстовете на ГПК и "Правилника за реда и управлението на етажната собственост" Ако не се лъжа някъде там се два право на "пощурели" съседи, какъвто в случая си ти от "Мили" съседки , каквато в случая е тя. да сезират съответните здравни служби за психическо освидетелстване на лица като "любимата ти съседка.
Това за сега накратко!

Кратко или дълго- ПУРНЕС е история!
От 01.05 т.г. вече ще се наслаждава на текстовете от ЗУЕС.
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135614516.

Към питащия- проблема ви е разрешим, при това гарантирано, но следва да се обърнете към адвокат. В конкретния случай самодейните изяви няма да доведат до положителен резултат.

п.п. nikodim77, похвално е желанието ви да помагате, но поне нейде афиширайте професионалната си квалификация. Моля.
Гост.
Старши потребител

Назад към Етажна собственост