начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Конкурс за юрисконсулти в пробацията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурс за юрисконсулти в пробацията

Мнениеот genius75 » 21 Ное 2008, 14:10

Здравейте,
обявен е конкурс в ГДИН за юрисконсулти за шест града - София (2 щ.бр.), Силистра, Разград и други. Заплата - 790 лв. Това е минималната основна заплата. Работата е сравнително интересна.
Ако някой се интересува може да кандидатства.
Аз лично - не, но ако някой се интересува може да види както в регистъра на държавната администрация, така и в сайта на МП.
Успех!
genius75
Потребител

Re: Конкурс за юрисконсулти в пробацията

Мнениеот genius75 » 24 Ное 2008, 16:02

Брех, че неблагодарно племе сме юристите, над сто души видели новата тема, пък едно благодаря нема..... :mrgreen:
genius75
Потребител

Мнениеот trov » 25 Ное 2008, 10:55

мисля че това те интересува : http://www.justice.government.bg/new/Do ... tor_PS.doc
сайта е :
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... Fy67AlM%3D

Защо е тази дискриминация за хората с увреждания , не знам / кандидатите да са физически годни и т.н./ ? :evil:
Аватар
trov
Потребител

Мнениеот rayan » 25 Ное 2008, 13:58

Не е само за юрисконсулти. Има конкурси и инспектори, т.е пробационен служител и за младши инспектори.
За Пробационните инспектори могат да кандидатстват и юристи /юридическо образование/. Правото е едно от 5-те вида специалности които се искат от кандидатите. А за младши инспекторите - не, т.е. може и със средно.
rayan
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 25 Ное 2008, 18:34

Не съм писал никъде, че е само за юрисконсулти.
Но тъй като е правен форум, та затова.
genius75
Потребител

Мнениеот djalma » 26 Ное 2008, 10:16

Това с двете години стаж - за юридически стаж ли става въпрос или по принцип за общ трудов стаж ???
djalma
Потребител

Мнениеот genius75 » 26 Ное 2008, 15:39

става въпрос за юридически стаж
genius75
Потребител

Мнениеот monamoneva » 26 Ное 2008, 17:46

едно голямо благодаря от мен за инфото! 8)
аз имам друг въпрос - позицията Инспектор І-ва степен, за която се иска не само юридическо образование (психология, соц. дейности и т.н.), ако се заеме от юрист ще се счита ли прослуженото време за юридически стаж? според мен не, но кажете, моля, ако знаете със сигурност!
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот urist80 » 27 Ное 2008, 10:24

За съжаление стажът, придобит на длъжност " инспектор по пробацията" не се зачита за юридически стаж.Това го знам със сигурност, защото имам познат, който работи точно това.Според обяснението на началниците му, причината е в това, че по-голямата част от хората, които заемат тези длъжности са с педагогическо или някакво друго образование.Още едно недомислие на българския законодател според мен.Това е работа, която изисква доста добро познаване на материята по наказателно право, така че би трябвало на тези длъжности да се назначават само хора с юридическо образование, каквито има доста.
urist80
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 27 Ное 2008, 11:38

да, и аз така предположих. много тъпо! въпреки, че в ЗСВ пише длъжност, за която се изисква юридическо образование, а за въпросната длъжност се изисква такова (освен и другите изброени) :cry:
мерси за отговора, все пак!!
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 27 Ное 2008, 18:21

в ЗСВ така пише наистина, но става въпрос ако изискваното образование е само юридическо, а не няколко изброени и между тях - юридическото.
genius75
Потребител

Мнениеот halfangel » 30 Ное 2008, 14:34

А какво точно прави един пробационен служител? Четох закона, но не ми стана много ясно. :mrgreen:
halfangel
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 01 Дек 2008, 10:21

Колега, можеш да предположиш какво прави, като видиш как се провежда изпита! Скача и демонстрира, че може да говори. :lol: Т.е., от него се очаква да бъде шебек, но не и юрист!
chronometer
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 01 Дек 2008, 12:52

хихи, общо взето клати си краката :D
genius75
Потребител

Мнениеот ivo_todorov » 01 Дек 2008, 14:33

Трагадеия!Мечтата и на младия юрист вече е да си кротне на тиха държавна службица,със заплатка,колкото да не умре от глад,но да е чиновник и да му е "сигурно".Колеги не ви разбирам ,защо сте учили 5 години да станете юристи и сега търсите работа,за която се изисква педагогическо образование.Защо не станахте даскали!Поне огромни отпуски щяхте да имате и те вече вземат 600-700лв заплата.
За старт на кариерата ли ще се оправдаете че било добре.Защо не искате да отидете в някоя кантора?Защото "по цял ден ще ме юркат,а тук ще си клатя краката".Това е отговора нали.
Моля не приемайте изказването като заяждане към който и да било.
ivo_todorov
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 01 Дек 2008, 14:54

г-н Тодоров, какъв Ви е на Вас проблемът?
:roll:
оставете всеки да си избре работа, която му е присърце.
нека да има и такива позиции, така ще има повече пространство за гениални юристи-работохолици и умници като Вас!
аман от хора, раздаващи съвети и ръсещи определения!!
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот tsveti_d » 01 Дек 2008, 15:06

За съжаление, един завършил юрист, без връзки и познанства в гилдията, не може току-така да започне работа в кантора. В града, в който живея, не е имало обява за юристи нито в електронните, нито в печатните медии, поне от 6-8 месеца - време, в което редовно съм преглеждала всички обяви. И аз видях тази обява, но незнанието за спецификата на работа ме въздържа за сега.
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот plamena26 » 01 Дек 2008, 16:03

Виждам че ще сте чели ЗСВ и ще се борите на конкурс за влизане в системата.Похвално пожелавам ви успех.Както може би сте разбрали не се изисква стаж за младши-магистрат.Ако искате да натрупате заветния 3 години стаж за да се явите на конкурс за първоначално назначаване,си намерете истиснка юридическа работа,а не такава на която просто ще убиете номера и имате 3 години юридически стаж на хартия.Пък и този тип конкурси са обречени,друг скоро едва ли ще има,а и ако има ще е за много под 20% от местата,защото се готви промяна в тази насока.
За сведения юридически стаж се признава при заемане на длъжност,за която се изисква само и единствено юридическо образование.Тъй като в НИП са се раздвижили с нови учебни програми и от май да започва нова учебна година за младши-магистрати, конкурса ще бъде обявен всеки момент,така че залягайте над книгите.
tsveti_d,наскоро имаше входен изпит за адвокатските колегии,защо не се пробвахте?
plamena26
Потребител

Мнениеот DrazniteL » 01 Дек 2008, 16:05

---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:03, променена общо 1 път
DrazniteL
Потребител

Мнениеот genius75 » 08 Дек 2008, 14:08

Дразнител, радвам се поне някой има глава на раменете и Мисли!
Действително е така. Ако аз имам астма, значи ли че изначало
не мога да се явя на конкурс и от тук възниква въпроса:
Е ли ограничено правото ми на избор на професия и
това не е ли дикриминация по фактор - намалена работоспособност?
genius75
Потребител

Назад към Конкурси, изпити