начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ-19,20,21 ЮЗУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ-19,20,21 ЮЗУ

Мнениеот mibora » 10 Сеп 2008, 14:15

Моля колеги, които са се явявали на Държавен-ГПП в ЮЗУ да дадат малко инфо: как протича устния, какви листове може да се ползват на писмения и на устния, папки разрешават ли, може ли да се ползва конспекта на устния, дават ли време за мислене, задават ли странични въпроси и т.н. всичко, свързано с изпита.Предварително благодаря.
mibora
Потребител

Мнениеот enrinka » 11 Сеп 2008, 11:13

Бях на този изпит през юни и общо взето минава лесно, но до голяма степен зависи при коя комисия си на устния. И на двата изпита ти дават подпечатени листове, като не можеш да ползваш свои. На устния изпит си теглиш 3 въпроса и сядаш да мислиш като ти дават около 20 мин. и ако никой не седне да говори извикват първият, който е изтеглил въпроси. Можеш да използваш конспекта, а и в зависимост от това каде си седнал може и да погледнеш нещо допълнително. :oops: По принцип задават допълнителни въпроси, ако се колебаят за оценката, но всичко зависи в коя комисия си. Аз бях при Тасев и мина мн лесно, най- ниската оценка беше 4. Много се дразнят, ако като седнеш да говориш постоянно четеш от листа, от който си си нахвърлял въпросите, така че......не се впускай в подробности и карай по - накратко. УСПЕХ!
enrinka
Нов потребител

Мнениеот mibora » 11 Сеп 2008, 14:28

Благодаря Ви за отделеното време.Може ли мейл за повече инфо, ако е удобно.Поздрави.
mibora
Потребител

Мнениеот enrinka » 11 Сеп 2008, 15:05

isavcheva@abv.bg - пиши ако имаш въпроси :)
enrinka
Нов потребител

Назад към Конкурси, изпити