начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Моля помогнете ми отново договор за наем

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете ми отново договор за наем

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 09:31

Здравейте.Наемател съм на малко заведение, договора ми е сключен на 01.01.2003г. за срок 7год. и 7месеца остават още 5год. но току що ме уведомиха устно че смятат да ми прекратят договора и ще ме уведомят писменно в най скоро време.В договора има точка сморед която Наемодателят дължи обезщетение на наемателя ако последния бъде ли6ен от ползването на наетото помещение преди изтичане срока на договора поради прехвърляне на имота.
Мотива който ми изтъкнаха е че съм закасняла няколко пъти с плящането на наема което е вярно но съм го платиа,и в договора няма точка според която поради неплащане и закъснение може да бъде прекратен.Моля кажете ми как да се защитя . Идеята на наемодателя е да даде помещението на банка с която са в преговори и търси начин как да ми прекрати договора .
pip
Младши потребител

Re: Моля помогнете ми отново договор за наем

Мнениеот Социалдемократ » 04 Май 2005, 09:42

Прехвърлянето на имота не е проблем, стига разбира се договора да е вписан. Ако не е вписан новия приобретателя /купувача в случая/ на имота има задължението да търпи наемателя за срок от една година от прехвърлянето. Ако обаче договора е вписан, то приобретателя на имота ще трябва да ви търпи до изтичане на срока на наемния договор. От друга страна все пак трябва да си изпълнявате договорните задължения, защото в противен случай договора ви може да бъде прекратен. Обстоятелството, че в последствие сте платили наемната цена не е основание да се считате изправна страна. Ако има клауза, че с неплащането в определен срок договора се прекратява, то спасение няма. Е, може да откажете да напуснете, но не ви съветвам да постъпвате така:-)
Социалдемократ

Мнениеот Таралан Кольо » 04 Май 2005, 10:00

1. Бягай с договора при нотариус бързо и му кажи да ти сложе дата на договора. Така, ако го продадат на банката тя ще трябва да те търпи една година от продажбата. Това важи ако договора ти не е вписан, а той, сигурен съм, не е.
2. Стой в помещението и не напускай и толкова. Да те съдят да напуснеш или да ти платят обещетение за останалия период от договора в размер на наемната цена.
3. Намери си накой да ти сметне законната лихва за забавите, които си направил и им плати. Ако не искат - по банкова сметка.

ПС
В същност банката иска да купи имота или да го наеме?
Таралан Кольо

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 10:04

Няма клауза в договора според която при неплащане на наема договора може да бъде прекратен и в случая няма да го продават а ще го дават под наем на банка а клаузата за която говоря е при евентуална продажба.Там е работата че до сега нямахме никакви проблеми и вложихме много пари за да работим а сега хоп махайте се е то става ли така, нали за това е този договор да си направиш сметката как да работиш.
pip
Младши потребител

Мнениеот Таралан Кольо » 04 Май 2005, 10:15

Ееее, не драматизирай толкова. Сметни си лихвата за забава и им я плати за да нямат основание да се заяждат. Иначе не е необходимо да има клауза, че при неизпълнение договора се разваля.
И пак ти казвам! Щом не ти е вписан договора иди при нотариус да ти сложи достоверна дата. Да си вържеш гащите при евентуална, ако ще и фиктивна продажба.
Таралан Кольо

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 10:38

Знам че ако почнем да се съдим ще е ходене по мъките и не искам да изпадам в конфликти но при условие че не става въпрос за продажба а за друг наемател за какво да претендирам аз едва ли мога да предложа наем колкото банката както и ми бе казано цената е доста по висика трябва ми време поне да работя през летния сезон или те да ми платят в което се съмнявам.
pip
Младши потребител

Мнениеот Таралан Кольо » 04 Май 2005, 11:03

Ами стой си в имота. Нали имаш договор с фиксирана цена.
Таралан Кольо

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 11:15

Имам .И никаде не пише в договора как ще стане едно евентуално прекратяване на този договор В момента търсят за какво да се хванат за да ме изгонят по моя вина естествено.Ако не напусна имота какво следва да правят те за да ме изгонят.
pip
Младши потребител

Мнениеот Таралан Кольо » 04 Май 2005, 11:21

Да се хванат за палците и да ти надуят цици през ......., да му еба майката!
Потърси си адвокат!
Таралан Кольо

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 11:25

И да поясня шефа на организациятя е и кмет на града може много проблеми да ми създаде ако му се опъна нали.
pip
Младши потребител

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 11:26

Имам среща с адвокат след обед и после пак ще дам информация
pip
Младши потребител

Мнениеот Таралан Кольо » 04 Май 2005, 11:28

И си от друга партия, нали?
Таралан Кольо

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 11:31

Да ама гласувах за него много е оправен ама да не му заставаш на пътя че гази като валяк. :))
pip
Младши потребител

Мнениеот я виж ти! » 04 Май 2005, 12:41

Ти да не си от гр. Съединение?
я виж ти!

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 13:05

Не не съм .
pip
Младши потребител

Мнениеот pip » 04 Май 2005, 14:35

Адвоката ми каза ще чакаме предизвестие добре но те днес ме предупредиха устно че ми остава още месец и ако направо ми прекратят договора какво правим тогава.И става въпрос за Корпоративна банка всички знаем чия е .Мисля че няма да мога да се боря дори и да съм права.
pip
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ