- Дата и час: 27 Ное 2024, 17:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля ви, помагайте
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
моля ви, помагайте
Колеги, дайте ми сламка на план за преобразуване на ООД в АД и по-специално точката, в която се описват допълнителните парични вноски и капитала.Оставят ми го без движение и не знам какво трябва да пише там предвид чл.262 ф, ал. 3от ТЗ.Спешно ми е и благодаря на всички предварително.
- Анди
Re: моля ви, помагайте
Мисля, че е невъзможно едновременно с преобразуването да се увеличава и капитала с допълнителни парични вноски. В този раздел става дума само за "чиста стойност на имуществото". (което ми говори, че допълнителните парични вноски в момента на преобразуването са недопустими). Това е видно от разпоредбата на чл. 264д (чиято ал.2 препраща към правилата на чл. 262ф):
Капитал на новоучреденото дружество
Чл. 264д. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) Когато новоучреденото дружество е капиталово, размерът на капитала му НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО-ГОЛЯМ от чистата стойност на имуществото на преобразуващото се дружество. В този случай проверителят извършва проверка за спазването на това изискване.
(2) Прилагат се съответно правилата на чл. 262ф, ал. 2 и 3.
-----------
Пък чл.262ф казва:
Чл. 262ф. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) Когато при преобразуване се учредява капиталово търговско дружество или се извършва увеличаване на капитала на приемащо дружество, проверителите на всички дружества изготвят освен доклада по чл. 262м и общ доклад, в който проверяват дали са спазени условията по чл. 262с, ал. 3 и чл. 262у, ал. 1.
(2) ЧИСТАТА СТОЙНОСТ НА ИМУЩЕСТВОТО се установява като разлика между справедливата цена на правата и задълженията, които при преобразуването преминават към новоучредено или приемащо дружество.
(3) В случаите по ал. 2 не се прилагат правилата за вноски в капитала.
-----------------
ТА ТУК НЯКЪДЕ Е КЛЮЧА ОТ БАРАКАТА
Капитал на новоучреденото дружество
Чл. 264д. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) Когато новоучреденото дружество е капиталово, размерът на капитала му НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО-ГОЛЯМ от чистата стойност на имуществото на преобразуващото се дружество. В този случай проверителят извършва проверка за спазването на това изискване.
(2) Прилагат се съответно правилата на чл. 262ф, ал. 2 и 3.
-----------
Пък чл.262ф казва:
Чл. 262ф. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) Когато при преобразуване се учредява капиталово търговско дружество или се извършва увеличаване на капитала на приемащо дружество, проверителите на всички дружества изготвят освен доклада по чл. 262м и общ доклад, в който проверяват дали са спазени условията по чл. 262с, ал. 3 и чл. 262у, ал. 1.
(2) ЧИСТАТА СТОЙНОСТ НА ИМУЩЕСТВОТО се установява като разлика между справедливата цена на правата и задълженията, които при преобразуването преминават към новоучредено или приемащо дружество.
(3) В случаите по ал. 2 не се прилагат правилата за вноски в капитала.
-----------------
ТА ТУК НЯКЪДЕ Е КЛЮЧА ОТ БАРАКАТА
- лунатик
Много ви благодаря за отговорите, особено на знаещ, но ако някой е предавал такъв план в съда нека бъде така добър да покаже за какво става въпрос.Аз вече се опитах, но сега ми го връщат и аз поправям точка след точка и не знама докога ще продължи така, а естествено бързаме.
- Анди
Пич, след като си станал адвокат, следва сам да знаеш отговорите на въпросите, които задаваш.
Ако не ги знаеш, не е следвало да поемаш това дело.
Ако искаш конслутация по въпроса, следва да си платиш за услугата.
Учудвам се на наивното нахалство на колеги, които очакват от други да им изкарат безплатно хонорарите.
Ако не ги знаеш, не е следвало да поемаш това дело.
Ако искаш конслутация по въпроса, следва да си платиш за услугата.
Учудвам се на наивното нахалство на колеги, които очакват от други да им изкарат безплатно хонорарите.
- Юристче
Браво, страхотни сте!
От колеги пари да изкарвате.Вие сигурно в университета сте правили такива планове?
От колеги пари да изкарвате.Вие сигурно в университета сте правили такива планове?
- Анди
Колега и аз ще правя същото нещо, но от АД в ООД. Ако искате пишете ми на topuzanova@mbox.contact.bg
- topuzanova
- Потребител
никога не се заяждай с колега защото не знаеш кога ще ти потрябва помощта му.
- v220863
- Младши потребител
каза се всъщност, че одиторката, която наехме не си е свършила работата.Основното в плана при този вид преобразуване е чистата стойност на имуществото, ако разбирате за какво говоря.Сега чакам решение.Проблемът не беше чисто юридически, но аз се предоверих на госпожата, разбираща от сметки.Обаче как реагираха колегите, а?Направо ме смайват.
- Анди
Kolegialno e da se pomogne na kolega, no sus sujalenie nqma da moga da vi dam adekvaten otgovor, makar ot studentskata skameika da imam ve4e ne malko registrirani drujestva i sdrujeniq zad gurba si... No jalko e da 4eta kak nqkoi - kritikuva ostro v publi4no prostranstvo znaniq na kolegi i apel za pomo6t, ne e eti4no nito moralno za edin yurist da podhojda tolkova plosko i infantilno, kato 4e li ne si spomnq kakuv zapurtuk e bil kogato e zapo4nal da tvori kariera i otno6eniq... mai s zabravq 4esto strarta v jivota...
Uspeh 4ove4o, tursi svoq otgovor!
Uspeh 4ove4o, tursi svoq otgovor!
- gluharche
- Младши потребител
Na vulka mu e debel vratut za6toto sam si vyr6i rabotata, predoverie, oditori, to kato trugne vurvi ta vurvi, rano ili kusno 6te mu doide i kraq, VREME I TURPENIE, a prez tova vreme -rabota! :)
- gluharche
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|