начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Младши юрисконсулт

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Младши юрисконсулт

Мнениеот Rumi_zvetkova » 24 Окт 2007, 16:54

Колеги, някой явявал ли се е скоро на конкурс за Младши юрисконсулт към Дирекция "Социално подпомагане"? Имате ли представа какво включва теста?
Rumi_zvetkova
Нов потребител

Мнениеот portokal » 24 Окт 2007, 17:22

Аз, но преди три години и нещо. Включваше 1-2 въпроса за устройството на АСП, въпроси от ЗСП, ППЗСП и ЗЗДет - пише си ги отговорите в закона, само че понякога става дума за разни подробности, примерно какъв е срокът, за който се лишава лицето от помощи, ако не знам си какво. Имаше, помня, въпрос кой е работодател на служителите по трудово правоотношение в АСП - варианти: изп. директор, самата АСП (това е верният отговор) и още нещо. Доколкото си спомням, имаше и въпроси от Закона за администрацията. Едва ли сега тестът ще е нещо коренно различно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

1

Мнениеот marter » 25 Окт 2007, 08:31

Прегледайте нормативната уредба на агенцията. Не пропускайте и ЗИХУ, ППЗИХУ, ННЗ, а също така и програмите по които се работи (, като личен асистент, от социални помощи към заетост и разни други - приемно семейство и осиновяване - някой са отменени, а други нови действат в момента, европейските също не са никак за пренебрегване). Прочетете в страницата на НОИ как са регламентирани социалното подпомагане след 01.01.2007г. на страните-членки. Важно е. Не съм се явявала, но предполагам :oops: , че е необходимо за дейността, за която кандидатствате. Успех!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Назад към Конкурси, изпити